DACĂ CONDUCĂTORUL TĂU ÎȘI VA VĂRSA MÂNIA ASUPRA TA
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 11/03/2019
    12345678910 0/10 X

„Când izbucneşte împotriva ta mânia celui ce stăpâneşte, nu-ţi părăsi locul, căci sângele rece te păzeşte de mari păcate.” (Eclesiastul 10:4)

 

 

Probabil conducătorul tău și-a vărsat mânia asupra ta, din cauza că i-ai oferit o informație greșită, sau probabil din cauza că te-ai purtat rău, nu este mulțumit de tine. Indiferent de motiv, nu trebuie să te duci de acolo, din cauza mâniei, mai bine să nu transformi nemulțumirea lui în ceartă, nu te grăbi să-ți părăsești locul, poziția, nu te grăbi să-ți lași serviciul, din cauza că ți-a rănit iubirea de sine, că te-ai supărat, că a procedat nedrept față de tine sau din cauza că ți-ai pierdut speranța că el se va purta frumos cu tine...

 

Să pleci – de la locul de muncă este ușor, dar mai bine să rămâi, făcând tot posibilul, din partea ta, pentru a restabili relația, și pentru a compensa daunele aduse, dacă există așa ceva. Poartă-te cu blândețe, îndură-te, și ți se va ierta mult. Căci la Proverbele Lui Solomon este scris: „Prin răbdare se înduplecă un voievod
şi o limbă dulce poate zdrobi oase.” (Proverbe 25:15)

 

Chiar dacă conducătorul este nemulțumit fără motive, totuși înțelepciunea ta se manifestă prin faptul că te controlezi, și ai răbdare. Izbucnirea de mânie a conducătorului va trece. Și el nu va mai fi așa peste o vreme. Dar blândețea ta va acoperi acțiunea lui, va păstra vrednicia, și poziția ta. Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze!

 

Dumnezeul meu foarte înțelept! Ajută-mă ca în asemenea situații (la serviciu, în familie, la biserică) să fiu liniștit(ă), să procedez ca un om blând, care nu face concluzii pripite, din cauza mâniei, care este descrisă mai sus, și nu face acțiuni pripite, fără să se gândească, chiar dacă această mânie n-are nici un temei. În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Înţelepciunea face pe om răbdător şi este o cinste pentru el să uite greşelile.” (Proverbe 19:11)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 456
  • Export PDF: 3
Opțiuni