O PERSOANĂ POTRIVITĂ PENTRU CĂSĂTORIE
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/03/2019
    12345678910 0/10 X

În cartea Proverbe este scris: “Cine găseşte o nevastă bună găseşte fericirea;

este un har pe care-l capătă de la Domnul.” (Proverbe 18:22) Cu alte cuvinte, pentru bărbați să-și găsească o femeie bună și să se însoare – fericire. Atrage atenția, este vorba, nu să intri într-un legământ de căsătorie cu orice femeie, ci cu o femeie de tipul potrivit.

 

Se poate de spus că este voia Lui Dumnezeu să te însori cu o astfel de femeie? Da. De asemenea în cartea Proverbe este scris: “O nevastă pricepută este un dar de la Domnul.” (Proverbe 19:14) Vorbind cu alte cuvinte, dacă dorești o femeie de la Dumnezeu (în conformitate cu voia Lui Dumnezeu), găsește o femeie credincioasă Domnului, pricepută. De asemenea aceasta se referă și în cazul femeilor, care doresc să-și găsească un soț. Aceasta este doar una din calitățile soțului, sau soției, care vor fi o binecuvântare din partea Lui Dumnezeu.

 

După cum observăm, Biblia ne concentrează atenția noastră, spre aceea, să găsim o persoană cu care să ne căsătorim, de tipul potrivit. Anume aceasta este voia Lui Dumnezeu pentru tine, dacă dorești să întemeiezi o familie. În așa fel vei fi binecuvântat(ă) de Dumnezeu.

 

Este interesant, că în aceste texte Scriptura nu ne spune să găsim o persoană concretă, pe care ne-a ales-o Dumnezeu, ci ne spune să alegem persoana de tipul potrivit, și să nu ne lăsam ademeniți de o persoană nepotrivită. (În cartea Proverbe, nu se vorbește doar o singură dată, despre oameni certăreți, proști și lenoși).

 

Dumnezeule, Îți mulțumesc pentru această înțelepciune! Ajută-mă să găsesc persoana potrivită din punctul Tău de vedere, în conformitate cu prioritățile Tale. Ajută-mă să-mi dedic viața, pentru ca să urmez standartele Tale cu privire la inima omului. În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

“Casa şi averea le moştenim de la părinţi, dar o nevastă pricepută este un dar de la Domnul.” (Proverbe 19:14)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 924
  • Export PDF: 3
Opțiuni