NU CEDA ÎN FAȚA ISPITELOR, PENTRU CA SĂ NU CALCI PORUNCA LUI DUMNEZEU
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/03/2019
    12345678910 0/10 X

‚Acan a răspuns lui Iosua şi a zis: „Este adevărat că am păcătuit împotriva Domnului Dumnezeului lui Israel, şi iată ce am făcut. Am văzut în pradă o manta frumoasă de Şinear, două sute de sicli de argint şi o placă de aur în greutate de cincizeci de sicli; le-am poftit şi le-am luat; iată, sunt ascunse în pământ în mijlocul cortului meu şi argintul este pus sub ele.”’ (Iosua 7:20-21)

 

Acan, unul din ostașii lui Iosua, care au cucerit cetatea Ierihon, printre lucrurile, pe care le-au luat, a văzut o haină foarte frumoasă, prețioasă, undeva vreo 2,5 kg de argint, și o bucată de aur, în greutate de 50 de sicli (vreo 600g). Acan a dorit foarte mult să ia acele lucruri, le-a luat și le-a ascuns sub pământ, sub cortul său. Păcatul pe care l-a făcut Acan, a adus consecințe grave. Mânia Lui Dumnezeu a venit peste poporul Israel, iar din cauza lui Acan, au murit și alți oameni:  “Acan, fiul lui Zerah, n-a săvârşit oare un păcat cu privire la lucrurile date spre nimicire şi nu S-a aprins de mânie Domnul împotriva întregii adunări a lui Israel? Şi el n-a fost singurul care a pierit din pricina nelegiuirii lui.”(Iosua 22:20)

 

De aceea, este foarte important să fim supuși Domnului, și nu trebuie să cedăm în fața gândurilor, care ne ademenesc. Apostolul Iacov a scris: “Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi.” (Iosua 4:7) Trebuie să fugim de ispite, chiar atunci când ele apar. Nici nu trebuie să cugetăm cu privire la gândurile, care ne ademenesc, căci după o vreme, vor părea foarte interesante, iar după puțină vreme, vom proceda în conformitate cu ele, așa precum Acan, și toate acestea au adus consecințe fatale, pe care Acan nu le-a putut evita. De aceea, învinge ispita, atunci când ea apare, ca ea la urma urmei să nu te învingă!

 

Doresc să termin prin cuvintele din cartea Proverbe 4:23 “Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii!” Sau după cum este scris în traducerea semantică: “În primul rând fii atent(ă) ce gândești, căci gândurile îți formează viața.” Mintea – câmpul de bătălie! Fii biruitor (biruitoare), în acest câmp de bătălie, veghează, și fie ca Dumnezeu să-ți păzească viața ta și viața persoanelor dragi!

 

Să zicem împreună cu David:

Doamne! “Mă voi purta cu înţelepciune pe o cale neprihănită... Voi umbla cu inima fără prihană în mijlocul casei mele. Nu voi pune nimic rău înaintea ochilor mei; urăsc purtarea păcătoşilor, ea nu se va lipi de mine. Inima stricată se va depărta de mine; nu vreau să cunosc pe cel rău... Voi avea ochii îndreptaţi asupra credincioşilor din ţară... ” (Psalmii 101:2-6) Dă-ne putere să trăim în conformitate cu aceasta! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Feriţi-vă de orice se pare rău.” (1 Tesaloniceni 5:22)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 464
  • Export PDF: 3
Opțiuni