FIE CA DUMNEZEU SĂ TE PĂZEASCĂ DE SFATURI RELE!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/03/2019
    12345678910 0/10 X

Să ne aducem aminte, de sfatul fatal, pe care i l-a dat lui Haman soția lui. ‘Nevastă-sa Zereş şi toţi prietenii lui i-au zis: „Să se pregătească o spânzurătoare înaltă de cincizeci de coţi şi mâine dimineaţă cere împăratului ca Mardoheu să fie spânzurat. Apoi vei merge vesel la ospăţ cu împăratul.” Părerea aceasta a plăcut lui Haman şi a pus să pregătească spânzurătoarea.’ (Estera 5:14)

 

Haman, care era mândru, a ieșit de la ospățul pe care l-a dat Estera, vesel şi cu inima mulţumită. Dar, când a văzut la poarta împăratului pe Mardoheu, care nu se scula, nici nu se mişca înaintea lui, s-a umplut de mânie împotriva lui. Iar apoi Zereș, nevasta lui Haman, împreună cu prietenii lui, i-au dat un sfat, cum să facă ca împăratul să permită să-l spânzure pe Mardoheu. (Estera 5:14) “O lecție pe înțelesul tuturor” pentru ca s-o vadă cât mai mulți oameni: pentru ca niciun om să nu îndrăznească să se pună în calea lui Haman! Haman din nou s-a îngâmfat în inima lui, și a pregătit o spânzurătoare de vreo 23 de metri.

 

Desigur, această femeie a dorit să-și ajute bărbatul, pentru ca nimeni să nu-i distrugă cariera, și pentru ca să aibă autoritate în palat. Dar metodele, pe care trebuia să le folosească pentru aceasta, o interesa mai puțin. Cel mai important lucru – putere și bogăție, și de aceea, dacă un om stă împotrivă, a îndrăznit să nu se închine înaintea soțului ei, atunci nu are dreptul să trăiască. Prin aceasta ea se prezintă, ca o femeie sângeroasă, și cu ambiții, care din orgoliu, este gata să jertfească viața unui om fără vină.

 

Iar apoi, când Haman era nevoit, să-l slujească pe neașteptate pe Mardoheu, pe care îl ura, nădăjduind până la acea vreme, că va fi spânzurat, soția lui Haman a fost acea, care i-a proorocit căderea lui (Estera 6:13). Ea era o mângâietoare mizerabilă: nu l-a sfătuit să se căiască, și să-și ceară iertare de la Mardoheu, pentru planul rău, pe care l-a făcut, împotriva lui și împotriva poporului său, ci i-a prezis soarta lui fatală și pe care nu o putea evita.

 

Cercetând istoria tragică a lui Haman, care s-a lăsat influențat de soția lui rea, fără să dorești îți aduci aminte de cuvintele din cartea Proverbele Lui Solomon, unde se spune: “Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preţ decât mărgăritarele.” (Proverbe 31:10,11)  Una din virtuțile femeii cinstite – inima bărbatului se poate încrede în ea. În toate zilele căsătoriei lor, ea îi răspunde cu bine la încrederea lui, și nu-l dezamăgește. Soțul și copii sunt plini de recunoștință, față de femeia aceasta uimitoare, și nu încetează s-o binecuvânteze, și mai mult de atât, pentru aceea, că are un respect DEOSEBIT față de Dumnezeu! Sfânta Scriptură ne învață, că “femeia care Îl respectă ÎN MOD DEOSEBIT pe Dumnezeu, este vrednică de laudă.” (Proverbe 31:30) Iar respectul DEOSEBIT față de Dumnezeu, este începutul înțelepciunii, care este foarte importantă, atunci când dăm sfaturi!

 

De aceea, pentru ca femeia să fie în stare să dea sfaturi bune soțului ei, și pentru ca să nu dea sfaturi fatale, precum Zereș, ea trebuie să se învețe să-L respecte în mod deosebit pe Dumnezeu, să se încreadă și să se supună Lui! Iar Dumnezeu îi va da pricepere, ce trebuie să zică soțului ei, când cineva nu dorește “să se închine înaintea lui.” Îi va da înțelepciune, să nu sfătuiască ceva, care este potrivit cu orgoliul ei, sau al soțului ei. Îi va da putere, să spună un cuvânt potrivit, cu blândețe, cu respect, fără să-l manipuleze, ci pur și simplu să-l spună. Să-l ajute să caute cu înțelepciune o cale de scăpare dintr-o situație dificilă. Probabil, nu întotdeauna cele spuse, vor fi plăcute pentru urechile bărbatului, dar apoi, cum doresc să cred, îi va fi recunoscător pentru sfat, și va prețui ceea ce a zis. Căci “Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa, iar femeia nebună o dărâmă cu înseşi mâinile ei.” (Proverbe 14:1) Iar bărbatul unei asemenea femei, “nu va rămânea fără binecuvântări” (Proverbe 31:11).

 

Femeie dragă! Fii o astfel de femeie! Fie prin înțelepciunea Lui Dumnezeu să-ți fie zidită casa! Fie ca soțul sau persoana apropiată să fie binecuvântată prin tine! Fie ca Dumnezeu să te păzească de sfaturi fatale! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa, iar femeia nebună o dărâmă cu înseşi mâinile ei.” (Proverbe 14:1)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 501
  • Export PDF: 3
Opțiuni