NU TRĂI CU TRECUTUL, CĂCI NU DIN ÎNȚELEPCIUNE FACI ACEASTA
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/03/2019
    12345678910 0/10 X

“Nu zice: „Cum se face că zilele de mai înainte erau mai bune decât acestea?” Căci nu din înţelepciune întrebi aşa.” (Eclesiastul 7:10)

 

Poți la nesfârșit să te plângi cu privire la faptul, că mai demult vremurile au fost mai bune, oamenii mai buni... Uneori ni se pare, că astfel de plânsete, reprezintă un semn al înțelepciunii noastre, pe care am acumulat-o cu anii. Dar Biblia nu este deacord cu aceasta: ‘Nu zice: „Cum se face că zilele de mai înainte erau mai bune decât acestea?” Căci nu din înţelepciune întrebi aşa.’
 

Desigur, înțeleptul nu vorbește aici, că este păcat să-ți aduci aminte din când în când de vremurile calde și luminoase – nu este bine să crezi că este rău aceasta. Se are în vedere, că este neînțelept să te oprești în viață, doar pentru ca să-ți concentrezi toată atenția la evenimentele din trecut, și să nu mergi înainte cu Dumnezeu, folosind prezentul ca suport pentru a înainta spre viitor.

 

Dacă întotdeauna vom spune “că vremurile din trecut erau mai bune”, dacă vom fi întristați din pricina faptului că nu avem parte de așa ceva, dacă dorim atât de mult ca ele să se întoarcă, atunci aceasta ne va pune o piedică în prezent, și ne va opri din alergarea noastră, vom pierde realitatea prezentului, vom fi ispitiți să cedăm în greutăți și ca rezultat – omul cade de oboseală în inima lui, este mai ușor să-l oprești din alergarea lui, și să-l prinzi în cursa diavolului. De aceea înțelepciunea biblică ne sfătuiește, să încetăm să ne lăsăm ademeniți de visele și iluziile cu privire la trecutul luminos – foarte periculos. De asemenea, nu este înțelept, să lauzi vremurile din trecut, căci aceasta micșorează mila Lui Dumnezeu, pe care o manifestă față de noi în prezent, de parcă Dumnezeu este nedrept, și nu este bun cu noi, prin faptul că ne-a dat ocazia să trăim “în veacul cel rău”, în comparație cu “veacul de aur”, pe care l-am avut.

 

Mai bine să te mulțumești cu viața pe care o ai, și să trăiești biruitor (biruitoare) cu Dumnezeu, indiferent de toate împrejurările. Mai bine să aprinzi o lumină, decât să blestemi întunericul! Iar în această lumină, vedem, că indiferent de faptul că numărul de probleme, este în creștere, în lumea noastră, totuși cele mai bune zile – nu sunt în trecut. De ce? Căci odată se vor împlini hotărârile Lui Dumnezeu, și va veni lumea cea nouă. Biblia ne promite: “El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” (Apocalipsa 21:4) Când vom vedea schimbările uimitoare, nimeni nu va avea vreun motiv să se întristeze, din pricina că au trecut “vremurile cele vechi și bune!”

 

Fie ca această speranță, pentru lucruri mai bune, să fie o mângâiere pentru noi astăzi, și să ne dea putere să ne trăim viața mai departe, să umblăm cu Dumnezeu, Care nu ne va lăsa, și nici nu ne va părăsi (Evrei 13:5)!

 

Dumnezeul Cel bun! Ajută-mă să mă învăț să trăiesc cu prezentul, iar în împrejurările dificile, să nu micșorez mila Ta față de mine. Păzește-mă de nemulțumire și ajută-mă să nu mă plâng pe zilele din prezent, când am mai multe motive să mă plâng, de starea rea a inimii mele. În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Căci Domnul nu lasă pe poporul Său şi nu-Şi părăseşte moştenirea.” (Psalmii 94:14)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 703
  • Export PDF: 3
Opțiuni