RUGĂCIUNEA INSPIRATĂ DE O SITUAȚIE DISPERATĂ
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/03/2019
    12345678910 0/10 X

‚Asa a chemat pe Domnul Dumnezeul lui şi a zis: „Doamne, numai Tu poţi veni în ajutor celui slab ca şi celui tare, vino în ajutorul nostru, Doamne, Dumnezeul nostru! Căci pe Tine ne sprijinim şi în Numele Tău am venit împotriva acestei mulţimi. Doamne, Tu eşti Dumnezeul nostru: să nu iasă biruitor omul împotriva Ta!”’ (2 Cronici 14:11)

 

Armata groaznică și foarte mare a etiopienilor, care număra 1 milion de ostași, și 300 de care, i-a tulburat pacea împăratului Asa, și l-a atacat. Dar Asa a chemat pe Dumnezeu!

 

Rugăciunea Lui a fost scurtă, dar conține toate cele necesare:

 

1.      Îl proslăvește pe Dumnezeu, pentru puterea și autoritatea Lui nelimitată: “Doamne, numai Tu poţi veni în ajutor celui slab ca şi celui tare.” Și cel tare, și cel slab are nevoie de Dumnezeu!

 

 

2.      El se ține tare de relația pe care o are cu Dumnezeu prin legământ, cu Dumnezeul poporului său: “Doamne, Dumnezeul nostru!”

 

3.      El nu se bizuie pe pregătirea lui pentru luptă, ci doar pe Dumnezeu: “Doamne, Dumnezeul nostru! Căci pe Tine ne sprijinim şi în Numele Tău am venit împotriva acestei mulţimi.”

 

4.      Îl roagă pe Dumnezeu să-și manifeste slava și excelența: „Să nu iasă biruitor omul împotriva Ta!” Cu alte cuvinte “Nu permite, ca cineva să Te învingă!”

 

Doar datorită faptului că împăratul iudeu Asa, nădăjduia astfel în Dumnezeu, i-a fost dăruită biruința: „Domnul a lovit pe etiopieni dinaintea lui Asa şi dinaintea lui Iuda, şi etiopienii au luat-o la fugă.” (2 Cronici 14:12)

 

Cheamă-L pe Dumnezeu din toată inima și din tot sufletul tău în împrejurarea ta dificilă! Glorifică-L pe Domnul, pentru puterea Lui nelimitată, recunoscând că El este Dumnezeul Tău, pune-ți speranța doar în El, și roagă-L să-Și manifeste excelența și slava în împrejurările tale dificile!

 

Nu cădea de oboseală în inima ta, nu ceda, nu lăsa mâinile în jos! Fie ca Dumnezeu să te audă, și fie să te izbăvească! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Dă-ne ajutor, ca să scăpăm din necaz!” (Psalmii 60:11)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 487
  • Export PDF: 3
Opțiuni