CARE TREBUIE SĂ FIE PRIORITATEA NOASTRĂ?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/03/2019
    12345678910 0/10 X

Fiecare dintre noi are priorități, un sistem de valori în viață. Priorități pot fi oamenii (familia și prietenii tăi; vreo celebritate, pe care o admiri), poziția în societate, sau bunurile materiale, banii – toate lucrurile, care le-ai pus pe primul plan în viața ta.

 

Dacă sistemul tău de valori nu este corect, atunci viața ta nu va merge bine. Apostolul Iacov ne învață, că în inima unde nu împărățește adevărul, în care este pizmă şi duh de ceartă, acolo este tulburare şi tot felul de fapte rele. (Iacov 3:16)

 

Pune-ți timp deoparte, pentru a-ți cerceta prioritățile (valorile) în viață. Fii sincer(ă). Nu trebuie să le enumeri în acea ordine, în care trebuie să fie. Scrie-le în acea ordine, în care sunt.

 

Dacă le-ai notat, atunci cercetează-le. Ce lucru ocupă primul loc în viața ta? Unde se află Dumnezeu și neprihănirea Lui, în sistema ta de valori?

 

Hristos ne învață: “Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33) Iisus a lovit în tendința noastră, de a ne concentra viața, pe slava pământească, pe oameni, pe cantitatea de mâncare, pe haine, și alte comori materiale. El ne învață, să punem interesele lui Dumnezeu pe primul plan, și ne promite, că Tatăl Ceresc va avea grijă, să ne dea lucrurile necesare pentru viață, lucruri fără de care nu putem trăi! (Dumnezeu nu este obligat să-ți dea lucruri fără de care poți trăi, dacă o face, atunci aceasta este o binecuvântare din partea Lui)!

 

Dumnezeul măreț ne-a creat după chipul Său, pentru un scop mult mai măreț, decât pur și simplu să mâncăm mâncare, să purtăm haine bune, să avem creștere în carieră, să fim în stare să ne îngrijim familia, să avem un trai confortabil și așa mai departe.

 

Ai căutat mai întâi să ai o relație corectă cu Tatăl Ceresc, să înțelegi, Care este voia Lui dumnezeiască pentru viața ta, sau nu? Cine sunt “concurenții” Lui Dumnezeu în lista ta de priorități? Sunt careva schimbări, pe care dorești să le faci, în lista ta de priorități, după ce ai citit cele spuse?

 

Dumnezeule, Tu – Împăratul! Ajută-mă, ca aici și acum, prioritățile mele să fie interesele Tale, Împărăția Ta; ca numele Tău să primească prin viața mea, slava pe care o meriți! În primul rând doresc să apelez la Tine după ajutor, să măsor dorințele mele cu voia Ta, să Te reflect, să Te slujesc, și să-ți fiu supus în Toate! În numele Lui Iisus Hristos, Care prin viața Sa ne-a dat o pildă vrednică de urmat. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33)

 

  

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 654
  • Export PDF: 3
Opțiuni