FIECARE DINTRE NOI ARE LIMITE
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 04/03/2019
    12345678910 0/10 X

“Apostolii s-au adunat la Isus şi I-au spus tot ce făcuseră şi tot ce învăţaseră pe oameni. Isus le-a zis: „Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin.” Căci erau mulţi care veneau şi se duceau şi ei n-aveau vreme nici să mănânce.” (Evanghelia după Marcu 6:30-31)

 

Nu trebuie să te transformi într-un “cal, care lucrează la nesfârșit”, până acolo, încât de la un om, care a fost chemat de Dumnezeu, să te transformi într-un om pe care îl fugăresc. Este foarte important să te relaxezi, pentru a nu fi stresat, și să-ți schimbi regimul. Ai un alt regim? Fiecare dintre noi are nevoie de un alt regim. Să fii un om, care nu-și schimbă regimul, este foarte plictisitor pentru cei din jur, și este mortal pentru bunăstarea noastră. Puneți timp deoparte, și gândește-te cum poți să-ți reînoiești sursa puterilor tale, înainte ca alți oameni să te usuce, până când nu vei rămâne cu vreo picătură de apă. Ei vor face aceasta, fără să-și dea seama, iar apoi se vor întrista foarte tare, când vei ajunge la spital, din cauza că nu i-ai învățat, unde se termină limitele tale. Dumnezeu a pus hotare mării, de aceea să știi, El ne-a făcut limitați – pe Fiii Lui, sau pe Fiicele Lui.

 

 

 

 

“Cine a închis marea cu porţi când s-a aruncat din pântecele mamei ei, când i-am făcut haină din nori şi scutece din întuneric, când i-am pus hotar şi când i-am pus zăvoare şi porţi, când am zis: ‘Până aici să vii, să nu treci mai departe;
aici să ţi se oprească mândria valurilor tale’?” (Iov 38:8-11)

 

Tot ce a creat Dumnezeu are limite. Chiar dacă ai multe responsabilități, iar în Biblie este scris, cui i s-a încredințat mult, i se va cere și mai mult, totuși ai nevoie de odihnă, și de pauză, în procesul când permanent îți rezolvi problemele.

 

De exemplu, odată are loc un moment, când chiar și femeia, care este foarte tare, din punct de vedere duhovnicește, e nevoită să zică: “Gata, suficient. Sunt obosită, și am nevoie să-mi restabilesc puterile.” Fiecare om este diferit, și toți în mod divers își restabilesc puterile. Caută, ceea ce te va ajuta pe tine. Orice ar fi – masaj pentru față, sau citirea unei cărți în parc, găsește-ți timp pentru aceasta. Ține minte, dacă nu vei investi, orice cont se va epuiza. Nu te mânia, și nu te irita, din cauza că oamenii continui să pună peste tine, greutăți din ce în ce mai mari. Tu decizi, când trebuie să le spui să se oprească. Nimeni nu poate citi gândurile. Trebuie să le dai oamenilor de înțeles, că ai ajuns la limite. Dacă niciodată nu vei spune celor din jur: “Am nevoie să-mi dedic timp,” lor nu le va veni în minte, că ai nevoie de aceasta. Unica metodă, să reușești să te descurci cu treburile pe care le ai – să știi, când trebuie să ridici mâna și să spui: “Suficient!”

 

Și încă ceva. Va fi folositor să-i îndrepți pe aceia, pe care îi iubești, spre Sursa eternă, ci să nu încerci să devii această sursă. Fii o busolă, care arată spre direcția corectă, și ferește-te, să nu devii stația terminus. Este foarte înțelept să devii instrumentul, ci nu ținta. Slujește oamenilor, iubește-i, și îndreaptă-i spre Acela, Care niciodată nu ne va dezamăgi. Recunoaște, nu ești Hristos, ci doar o stea, care îndreaptă bărbații și femeile spre Iisus.

 

Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze!

În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 576
  • Export PDF: 3
Opțiuni