NU TE ÎNDOI
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 01/03/2019
    12345678910 0/10 X

 

Să ne aducem aminte de istoria cu privire la cercetașii trimiși în Canaan. Spionii au înnegrit înaintea copiilor lui Israel țara, pe care au cercetat-o, zicând: ‚Ţara pe care am străbătut-o, ca s-o iscodim, este o ţară care mănâncă pe locuitorii ei; toţi aceia pe care i-am văzut acolo sunt oameni de statură înaltă. Apoi, am mai văzut în ea pe uriaşi, pe copiii lui Anac, care se trag din neamul uriaşilor: înaintea noastră şi faţă de ei parcă eram nişte lăcuste.”’ (Numeri 13:33,34)

 

Prin ceea ce au văzut spionii din israel, au înnegrit ceea ce le-a promis Dumnezeu. Alături de uriașii din țara aceea, se vedeau ca niște lăcuste, slabi, să ia țara aceea în moștenire. Îndoiala a pătruns în inima lor, și ei s-au întors biruiți de necredința lor. Ei au decis să-și zidească realitatea, pe ceea ce au văzut, ci nu pe realitatea promisiunilor Lui Dumnezeu. Căci, Iosua și Caleb au recunoscut: ‚Dacă Domnul va fi binevoitor cu noi, ne va duce în ţara aceasta şi ne-o va da: este o ţară în care curge lapte şi miere. Numai nu vă răzvrătiţi împotriva Domnului şi nu vă temeţi de oamenii din ţara aceea, căci îi vom nimici. Ei nu mai au niciun sprijin: Domnul este cu noi, nu vă temeţi de ei!”’ (Numeri 14:8-9) Din cauza că nu a crezut, și pentru că s-a îndoit, poporul Lui Dumnezeu nu a primit ceea ce le-a promis Domnul, până ce nu au trecut 40 de ani!

 

Cum putem să evităm o astfel de tragedie? O metodă – cât mai curând, hotărât, și fără îndoială să respingem toate gândurile, care nu sunt în conformitate cu Sfintele Scripturi! Nu permite ca ele să pătrundă în inima ta, “pentru că umblăm prin credinţă, nu prin vedere”, trebuie să fim ghidați de credință, ci nu de ceea ce vedem pe pământ! (2 Corinteni 5:7)

 

Dumnezeule! Pune o strajă în inima mea, pentru ca să nu permiți, ca vederea mea să anuleze, ceea ce ai zis! Doresc să trăiesc printr-o credință tare în aceea, că Tu ești cu mine, și promisiunile Tale foarte prețioase sunt reale pentru viața mea, ci nu prin vederea “care a observat uriași”, cu care este imposibil de luptat! În numele Domnului Iisus Hristos te rog cu privire la aceasta, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Umblăm prin credinţă, nu prin vedere.” (2 Corinteni 5:7)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 446
  • Export PDF: 3
Opțiuni