CEA MAI IMPORTANTĂ ÎNTREBARE
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 01/03/2019
    12345678910 0/10 X

„Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti? ... Doamne, Tu toate le ştii, ştii că Te iubesc.” (Ioan 21:17)

 

După ce a avut grijă, ca ucenicii să se încălzească la foc, să mănânce, până se vor sătura, Domnul nostru îl întreabă pe Petru, dacă Îl iubește. El l-a numit pe Petru, cu numele lui vechi – Simone fiul lui Iona, pentru ca să-i aducă aminte ce a făcut pentru el mila Lui Dumnezeu. Apoi Dumnezeul nostru iubitor îl întreabă, folosind cuvinte clare și simple cu privire la aceea, dacă Îl iubește din toată inima lui. La fel precum un doctor controlează pulsul pacientului, pentru ca să afle starea inimii, tot astfel și Iisus controlează pulsul sufletului lui Petru.

 

El nu l-a întrebat: “Simone, fiul lui Iona, te căiești cu privire la prostia, pe care ai făcut-o?” Căința – un dar prețios, din milă și are o semnificație foarte importantă. Dar era mult mai înțelept să-l întrebe pe Petru cu privire la dragoste, căci dacă ucenicul își iubește Învățătorul, atunci îi va părea foarte rău, de faptul că s-a lepădat de el. De asemenea, Domnul nu-l întreabă pe Petru, despre credința lui, măcar că putea fi pusă la îndoială, căci el s-a jurat: “Nu-l cunosc pe Omul acesta!” (Matei 26:74) Aceasta ar fi fost o întrebare foarte importantă, dar a fost dat un răspuns la ea, când Petru și-a exprimat dragostea. Căci cine iubește, acela crede. Nimeni nu-L poate iubi pe Mântuitorul (Salvatorul), dacă nu crede în El. Domnul a cuprins toate punctele în această întrebare: “Mă iubești?”

 

De trei ori Domnul adresează această întrebare, și acest lucru vorbește despre importanța ei. Cercetându-ne pe noi înșine, cercetează-ți în mod deosebit dragostea față de Domnul. Dragostea față de Domnul Iisus – sistemul nostru nervos (fără de care nu putem trăi), pe care trebuie să-l controlezi mai presus de toate!

 

Dar atrage atenția la felul, cât de modest a răspuns Petru. El nu s-a întristat, și nu a încercat, din cauza că Iisus i-a adresat această întrebare a treia oară, să-i demonstreze într-un fel anume, ci a spus: “Doamne Tu toate le știi”. (Tu vezi inima mea, și de aceea nu trebuie să-Ți arăt ce este în ea.) “Tu știi că Te iubesc.”

 

Ai fi putut să-I răspunzi în așa fel Domnului, dacă te-ar fi întrebat acum, dacă Îl iubești? Ce puls are sufletul tău în relația cu Iisus Hristos?

 

Scumpul meu Iisus! Doresc să te iubesc din toată inima și să nu mă încred în firea mea pământească! În numele Tău mă rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

... mă iubești? (Evanghelia după Ioan 21:17)

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 470
  • Export PDF: 3
Opțiuni