NU REPETA EXPERIENȚA ÎMPĂRATULUI SOLOMON
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 27/02/2019
    12345678910 0/10 X

Nimeni nu înțelegea mai bine decât Solomon consecințele imoralității sexuale (despre care citim în Cartea Proverbele Lui Solomon). Dar în tot același timp, citind cartea 1 Împărați 11:1-3, observăm un lucru trist și neobișnuit:

 

‚Împăratul Solomon a iubit multe femei străine, afară de fata lui Faraon: moabite, amonite, edomite, sidoniene, hetite, care făceau parte din neamurile despre care Domnul zisese copiilor lui Israel: „Să nu intraţi la ele şi nici ele să nu intre la voi, căci v-ar întoarce negreşit inimile înspre dumnezeii lor.” De aceste neamuri s-a alipit Solomon târât de iubire. A avut de neveste şapte sute de crăiese împărăteşti şi trei sute de ţiitoare, şi nevestele i-au abătut inima.’

 

Solomon a iubit multe femei, indiferent de sfaturile înțelepte ale tatălui său. Femeile cu care s-a însurat, au fost  fiicele împăraților din diverse țări. Popoarele din care au ieșit, au fost vrăjmașii lui Israel, și religiile lor aveau obiceiuri rele, precum imoralitatea sexuală. „A avut de neveste şapte sute de crăiese împărăteşti şi trei sute de ţiitoare.” Dacă el în fiecare zi s-ar fi culcat cu o altă femeie, atunci ar fi avut nevoie de vreo trei ani, pentru ca să întrețină relații intime cu fiecare dintre ele!

 

Una din convingerile înșelătoare cu privire la păcatele sexuale, ne spune că ele nu vor aduce vreo daună omului care le practică.

 

Cartea 1 Împărați 11:3 ne spune: “şi nevestele i-au abătut inima.” Când alegi să duci un mod de viață imoral, aceasta dă naștere la confuzie în viața ta și la orice faptă rea, pentru că nu ești predat(ă) Domnului, Dumnezeului tău.

 

Trăind într-un astfel de haos, Solomon a ajuns la aceea, că a început să construiască altare idolilor, cărora se închinau nevestele lui, și el de asemenea a început să le slujească. Sămânța închinării la idoli, pe care a semănat-o în Israel, a ținut poporul Lui Israel în robie, de-a lungul domniei a mai multor împărați după Solomon, inclusiv celor mai răi – Ahab și soția lui Izabela.

 

Omul care a avut reputația, celui mai înțelept împărat din lume, a făcut o alegere foarte rea în viață, care a adus consecințe grave.  Urmându-și dorințele egoiste, indiferent de sfaturile părinților, el și-a făcut rău lui, familiei lui și a adus daune poporului lui Israel.

 

Solomon atât de bine a ascultat învățăturile tatălui său, încât a putut să le scrie în cartea Proverbele și Pildele Lui Solomon, dar mai târziu a venit un așa moment în viața lui, când a decis să nu se țină de înțelepciunea tatălui său. Dacă vei citi și studia cartea Eclesiastul, care de asemenea a fost scrisă de Solomon, atunci vei înțelege, ce deșertăciune, a avut parte în viața lui și cât de nefolositor a crezut că este, când a trăit în conformitate cu poftele firii lui pământești. Părerea lui despre viața sa, este scrisă în primele două versete din carte:

 

“Cuvintele Eclesiastului, fiul lui David, împăratul Ierusalimului. O, deşertăciune a deşertăciunilor, zice Eclesiastul, o, deşertăciune a deşertăciunilor! Totul este deşertăciune.”

 

Cuvântul din limba ebraică, care este tradus cu “deșertăciune”, semnifică “pustiu și mort, care este departe de viața trăită în ascultare de Dumnezeu.” Despre faptul că viața, plină de imoralitate este deșartă, Solomon a știut nu doar din învățăturile tatălui său, dar din nefericire din experiența proprie. Mai mult de atât, când citim încă o carte, pe care a scris-o Solomon – Cântarea Cântărilor, observăm că Solomon foarte tare și-a dorit să devină un singur trup cu o femeie, care este posibil doar într-o căsătorie cu o singură femeie.

 

Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău şi mă va mântui, ca să intru în Împărăţia Lui cerească.

Fie ca Dumnezeu să ne izbăvească de orice lucru rău, și să ne mântuiască, ca să intrăm în Împărăția Lui cerească! (2 Timotei 4:18)

 

Doamne! Ajută-mă să am în inima mea un respect profund față de Tine, să urăsc răul, și să mă țin de înțelepciunea Ta! Doar dacă voi urma înțelepciunea Ta, viața mea va avea sens și voi fi împlinit(ă)! În numele Domnului Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Domnul păzeşte pe toţi cei ce-L iubesc
şi nimiceşte pe toţi cei răi.” (Psalmii 145:20)

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 744
  • Export PDF: 3
Opțiuni