DUMNEZEU NU SE MANIFESTĂ DOAR PRIN MINUNI ȘI EVENIMENTE UIMITOARE
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 22/02/2019
    12345678910 0/10 X

 

“Cine L-a însărcinat să cârmuiască pământul? Cine I-a dat lumea în grija Lui? Dacă nu s-ar gândi decât la El, dacă Şi-ar lua înapoi duhul şi suflarea, tot ce este carne ar pieri deodată şi omul s-ar întoarce în ţărână.” (Iov 34:13-15)

 

Odată un om tânăr i-a zis pastorului: Nu văd cum Dumnezeu se îngrijește de mine. Dar ce fel de grijă ți-ai dorit să vezi? – a răspuns pastorul. Să-mi mărească salariul, să-mi dăruiască o mașină... Îl rog pe Dumnezeu să-mi dea toate acestea, dar nu are loc nicio minune. Mi se pare, că Lui nu-i pasă de mine.

 

Este foarte trist, când creștinii încearcă să vadă grija Lui Dumnezeu, doar în anumite evenimente uimitoare, deosebite, care le schimbă radical viața, sau în minunile mărețe, care pot fi văzute, dar nu doresc s-o vadă în fiecare clipă, în providiența Lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu ne-ar fi dat în fiecare zi mană din cer, precum le-a dat evreilor, care călătoreau prin pustiu, atunci cu ușurință avea să-I observăm grija Lui, care îl îndeamnă să ne împlinească nevoile noastre fizice. Omul tinde să creadă, că doar minunile și acțiunile supranaturale, care nu pot fi explicate, sunt o dovadă, că Dumnezeu ne poartă de grijă, dar în tot același timp, el nu observă  purtarea de grijă măreață a Lui Dumnezeu, care se manifestă în fiecare clipă, datorită milei Sale. Căci, “Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!” (Plângerile 3:22-23)

 

Dacă ne vom gândi la felul cum Dumnezeu ne poartă de grijă, care se manifestă în providiența Lui, vom observa, că nu este mai puțin măreț, decât purtarea de grijă, care este manifestată prin minuni. „Măcar că, drept vorbind, nu S-a lăsat fără mărturie, întrucât v-a făcut bine, v-a trimis ploi din cer şi timpuri roditoare, v-a dat hrană din belşug şi v-a umplut inimile de bucurie.” (Faptele apostolilor 14:17)

 

De multe ori Cuvântul Lui Dumnezeu ne vorbește despre purtarea de grijă a Lui Dumnezeu față de noi, prin faptul că ne împlinește nevoile. De exemplu, mâncarea pentru fiecare zi – roada purtării de grijă a Lui Dumnezeu față de noi. Iată de ce Iisus ne-a îndemnat să ne rugăm pentru ca Domnul să ne dea pâinea cea de toate zilele, recunoscând prin aceasta dependența noastră față de Tatăl Ceresc: „Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi.” (Matei 6:11) Oportunitatea de a avea un serviciu, de a primi un salariu, de a avea un acoperiș, de a avea produse alimentare și haine – mila măreață a Lui Dumnezeu. Problemele de sănătate, șomajul, deseori duce la aceea, că le vine mintea la loc, la acei oameni, care  credeau că oportunitatea de a primi un salariu este meritul lor, ci nu manifestarea purtării de grijă a Lui Dumnezeu față de ei.

 

Să ne învățăm să observăm cum Dumnezeu ne poartă de grijă în fiecare zi! Căci toți perii din cap, toţi ne sunt număraţi. Și noi suntem pentru El, mai de preţ decât multe vrăbii, pe care El le hrănește! (Luca 12:7)

 

Dumnezeul măreț! Nu este nimeni ca Tine! Tu cârmuiești tot universul și controlezi tot ce se întâmplă pe pământ. În mâna Ta este suflarea mea și căile mele! Te slăvesc și te preamăresc pentru Tot binele, pe care îl faci, și prin care îmi mărturisești despre Tine în fiecare zi! Nu permite ca să fiu puțin credincios. Căci dacă îmbraci mai frumos crinii de pe câmp, decât l-ai îmbrăcat pe Solomon în toată slava lui, care azi sunt, iar mâine vor fi aruncați în cuptor, oare nu mă vei îmbrăca cu mult mai mult pe mine? (Matei 6:30) Binecuvântez numele Tău, Stăpânul cerului și al pământului, în numele Fiului Tău, Iisus Hristos, amin!

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

„Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare, şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte.” Iisus

 

CE SĂ FACI, PENTRU CA SĂ NU CAZI ÎN DISPERARE?
Psalmul 42

Ce să faci, când valurile și talazurile încercărilor vin peste tine? Când sufletul tău este sătul de disperarea și respingerea de care are parte? Când cei din jurul tău te întreabă, unde este Dumnezeul tău? ...

Traducere: Veaceslav Repalov
Autor: Igor

https: //www. facebook. com/Repalovveaceslav/videos/2089393591147270/

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 514
  • Export PDF: 3
Opțiuni