CÂND DRAGOSTEA NU ESTE DRAGOSTE ADEVĂRATĂ
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 14/02/2019
    12345678910 0/10 X

“Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine... ” (2 Timotei 1-2)

 

Se poate întâmpla că ceea ce numești dragoste, nu este o dragoste adevărată?

 

O fată necăsătorită se gândește la viața sa fericită din viitor. Iar când se gândește la aceasta, EA își imaginează, cum și-ar fi dorit să arate viața. Ea se gândește la un bărbat, care să fie în conformitate cu dorința sa. Ea începe să-l caute, pe acel bărbat, care la urma urmei va deveni partea care lipsește din puzzle-lul, dorinței SALE. Și iată în sfârșit, îl găsește. El este în conformitate cu dorința SA. Îi place foarte mult de acest bărbat. Dar adevărul spune, îi place nu pentru că îl iubește, ci din cauza că se iubește pe SINE ÎNSUȘI. Ea crede că acest bărbat, Îi va împlini dorințele. Și în tot același timp, bărbatului îi place foarte mult de ea. Îi place, că este atractiv în ochii ei. Dar îi place de ea, nu din cauza că o iubește, indiferent de neajunsuri și slăbiciuni, ci din cauza că se iubește pe SINE ÎNSUȘI.

 

 

EGOISMUL – CÂND CEILALȚI TREBUIE SĂ GÂNDEASCĂ ȘI SĂ TRĂIASCĂ, AȘA CUM DOREȘTI

 

 

Cineva l-a întrebat pe altul: “Care este temelia căsătoriei voastre?” Și a urmat răspunsul: “Temelia căsătoriei noastre este dragostea… Ea se iubește pe sine, iar eu pe mine.” Uneori este așa. Și este foarte rău să te iubești pe SINE, prin cealaltă persoană.

 

Deseori această pasiune foarte puternică, și atracție reciprocă, este prezentată ca dragoste. Această pasiune se aseamănă cu dragostea, și o poți simți ca pe dragoste, dar aceasta NU este dragoste. Și această pasiune reciprocă nu reprezintă o temelie trainică pentru căsătorie. Căci pasiunea nu este veșnică. Căci într-o căsătorie adevărată persoana cu care ai încheiat legământ de căsătorie, nu este întotdeauna, să zicem așa, atractivă. În așa cazuri, doar o dragoste adevărată poate să țină împreună persoanele căsătorite. Există foarte multe perechi, care zic că nu se mai iubesc unul pe celălalt. Sunt unii care zic, că este greu să se iubească unul pe celălalt.   Probabil niciodată nu s-au iubit, așa cum învață Dumnezeu în Cuvântul Său Biblia. Această pasiune puternică i-a unit împreună. Dar această pasiune are la bază IUBIREA DE SINE. EGOISTUL – OMUL CARE SE IUBEȘTE DOAR PE SINE ÎNSUȘI, ȘI NU IUBEȘTE ALȚI EGOIȘTI. Este foarte bună această afirmație, pentru astfel de cazuri. Iar când partenerul de legământ nu este atât de atractiv, căsătoria la astfel de oameni, este în pericol de a fi distrusă.

 

Întreabă-te. Oare nu IUBIREA DE SINE este temelia dorințelor, speranțelor, și fericirii mele? Probabil aceasta afectează grav căsătoria ta? Oare într-adevăr căsătoria ta, este bazată pe dragostea, care este descrisă în Biblie? Probabil, ai observat, că persoana cu care te-ai căsătorit nu este perfectă. Din cauza aceasta nu este atât de atractivă precum ai crezut cândva. Probabil ești disperat(ă), nerăbdător (nerăbdătoare), și mâniat(ă) din cauza aceasta. În așa momente este foarte ușor de spus: “Acest om trebuie să se schimbe,” în loc să spui, că speranța căsătoriei mele constă în aceea, că Iisus Hristos mă va elibera, mă va salva de la EUL meu.

 

Iisus a venit în lumea noastră egoistă, cu Harul Său. De asemenea, El găsește plăcere, să te elibereze de la TINE ÎNSUȚI, pentru ca să fii în stare să cauți ajutorul Lui, pentru ca să obții o schimbare interioară adevărată, care îți va schimba relația de căsătorie, și ți-o va repara. Caută astăzi, AJUTORUL SĂU! NU-ȚI HRĂNI EGOISMUL. “Sunt fericit(ă), pentru că jertfesc pe alții pentru mine.” Aceasta nu este fericire. Fericirea este să te dăruiești. ‘Este mai ferice să dai decât să primeşti.’ (Faptele apostolilor 20:35b) Să te jertfești pentru alții. Anume aceasta a făcut Iisus.

 

(2 Corinteni 5:15) “Şi El a murit pentru toţi, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înşişi, ci pentru Cel ce A MURIT şi A ÎNVIAT pentru ei.”

 

El a murit, pentru ca să fie doborâtă puterea păcatului în viața ta, pentru ca “să lovești cu toporul în rădăcina” IUBIRII DE SINE din inima ta, pentru ca să nu fii de azi înainte concentrat(ă) doar pe dorințele tale, pentru a nu privi doar la SINE, la nevoile tale, la dorințele și visurile pe care le ai. El (Iisus) trebuie să devină pentru tine, TOTUL de ce ai nevoie, tot ce-ți dorești, și la ce visezi!

 

El a intrat în lumea noastră a egoismului, în universul nostru mic, cu Harul Său, care este în stare să vindece. El a făcut aceasta, pentru ca să ne elibereze nu de “problema” alături de noi (în chipul soțului, sau a soției…), ci de problema foarte gravă în noi înșine. Și Harul Lui este îndeajuns pentru a face aceasta!

 

Când Îi vei OFERI locul destoinic, CENTRAL din inima ta, când te vei ÎNCHINA înaintea Lui, atunci atitudinea ta față de cei apropiați, va fi corectă. Vei începe să trăiești pentru El, iar El îi va binecuvânta pe aceia, care sunt în preajma ta, cu dragostea Sa, care va fi turnată prin tine. Va avea loc o schimbare interioară, vei fi vindecat(ă) de stăpânirea rădăcinii amare a EGOISMULUI și a ÎNCREDERII ÎN ÎNȚELEPCIUNEA TA. Vei înceta să te închini la IDOLII deșerți.

 

Și aceasta, din cauza că relațiile pline de dragoste, unitatea și înțelegerea reciprocă, are temelia nu în aceea, DE A FACE DOAR CEEA CE DOREȘTI, CI ÎN ÎNCHINAREA TA ÎNAINTEA LUI IISUS HRISTOS! ! !

 

Fie ca harul (dar nemeritat), și pacea să-ți fie înmulțite!

 

Îți mulțumesc Stăpânul și Salvatorul meu, că ai murit pentru mine, pentru ca să mă salvezi de mine însumi, pentru ca să mă scapi de egoism, și să-mi îndrepți privirea de la mine, spre Tine! Îți predau inima mea! Pune-te la tronul vieții mele și primește închinarea mea înaintea Ta! Restabilește relațiile mele distruse și ajută-mă să trăiesc pentru Tine, și să manifest dragostea Ta, care nu caută folosul său, față de oamenii din jur. Te rog pentru toate acestea în numele Domnului Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Şi El a murit pentru toţi, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înşişi, ci pentru Cel ce a murit şi a înviat pentru ei.” (2 Corinteni 5:15)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 638
  • Export PDF: 3
Opțiuni