DACĂ TE APASĂ ÎNGRIJORĂRILE
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 13/02/2019
    12345678910 0/10 X

 “Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:6-7)

 

Când avem parte de vremuri grele și suntem în nevoi, prima noastră reacție – îngrijorarea. Dar antidotul pentru îngrijorare – rugăciunea. În loc să ne îngrijorăm, Pavel ne îndeamnă să ne rugăm.

 

Trebuie toate lucrurile să le aducem la cunoștința Lui Dumnezeu prin rugăciuni. Întotdeauna trebuie să facem aceasta, și trebuie să ținem minte, că la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință, și nu există ceva de mică importanță pentru grija Sa părintească!

 

Trebuie să ne rugăm nu doar atunci când ne-am pus timp deoparte, special pentru rugăciune, ci întotdeauna când ne aflăm în situații critice. Întotdeauna trebuie să ne rugăm. Când ceva ne apasă sufletul, trebuie să-l ușurăm, cu ajutorul rugăciunilor; când nu știm ce să facem, când falimentăm, trebuie să căutăm călăuzirea și sprijinul Lui Dumnezeu.

 

Spune-I acum Domnului Iisus, temerile și îngrijorările pe care le ai, și fie ca pacea Lui să le învingă!

 

De asemenea să ținem minte. Nu ne rugăm, din cauza că Dumnezeu are nevoie de aceasta, ca noi să-I spunem despre nevoile și dorințele noastre, El le cunoaște mult mai bine, decât noi, dar El dorește să-I spunem Lui despre ele, despre planurile și îngrijorările noastre, pentru ca prin aceasta să-I arătăm cât de mult Îl prețuim!

 

De asemenea nu uita să adaugi mulțumire la rugăciunile tale. Trebuie nu doar să cerem bunăstare, ci de asemenea să recunoaștem mila, pe care am primit-o. Mulțumește-I Domnului pentru toate bunătățile pe care ți le-a dat!

 

Ca rezultat, pacea Lui Dumnezeu, ne va păzi inimile. Pacea Lui Dumnezeu – senzația de liniște divină și împlinire, care umple sufletul credinciosului, când el sau ea se bizuie pe deplin în Dumnezeu, în timpul greutăților!

 

Fie ca această pace să te păzească de întunericul disperării și deznădejdei!

 

Doamne, ajută-mă să-mi curăț viața de preocupările și îngrijorările care mă apasă! Păzește-mă pentru ca să fiu într-o stare liniștită și echilibrată, și ferește-mă de furtuna pasiunilor! Ajută-mă să nu mă îngrijorez de ceva, ci în orice împrejurări, să aduc la cunoștința Ta toate îngrijorările mele! Fie ca pacea Ta să vină în sufletul meu și să mă liniștească, pentru ca să nu mă îngrijorez de ceva, și să fiu împlinit(ă) din punct de vedere duhovnicește! Îți mulțumesc, că acelora, care sunt tari în credință, le dăruiești o pace desăvârșită! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.” (Isaia 26:3)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 552
  • Export PDF: 3
Opțiuni