CUM SĂ EVIȚI PERICOLELE?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 12/02/2019
    12345678910 0/10 X

 

Eclesiastul 10:9 “Cine sfărâmă pietre este rănit de ele şi cine despică lemne este în primejdie.”

 

 

Înțeleptul ne zice, chiar și activitățile noastre de zi cu zi sunt riscante. Cel care sfărâmă pietre, este în primejdie la locul de muncă, iar cel care despică lemne poate să se rănească. Așchiile de lemn sau partea din spate a lamei, poate să nimerească în față. Chiar și copacul poate să cadă peste cel care taie.

 

De aceea, dacă sfărâmi pietre – fii atent să nu te rănești! Ești lemnar – fii atent să nu-ți intre vreo așchie în mână! Fii atent(ă), chiar dacă îndeplinești sarcini ușoare! De asemenea există vreun risc, chiar și în cele mai ușoare activități!

 

De sigur, pericolele, care însoțesc un lucru fizic, pot fi folosite de unii oameni, ca scuză pentru a nu face nimic. Dar Eclesiastul nu ne îndeamnă să fim leneși. Înțelepciunea Lui Dumnezeu ne învață să măsurăm dorința de a face ceva, cu puterea pe care o avem, din timp înțelegând pericolul și greutățile prin care, probabil vom fi nevoiți să trecem! Căci, nu întotdeauna poți prezice, cum vor merge lucrurile în urma cuvintelor și acțiunilor tale.

 

 

Se întâmplă momente în viața noastră, când ne apucăm să facem lucruri pe care nu le putem. Putem să depunem tot efortul, pentru a obține cutare sau cutare lucru, dar aceste planuri “foarte bune” falimentează, căci nu avem nici înțelepciune și nici putere, pentru a înfăptui ceea, ce am planificat. Și ridicând așa “o piatră” mare, omul pur și simplu se epuizează din punct de vedere fizic, iar uneori slăbește duhovnicește și cade de oboseală în duhul lui. De aceea, ascultă sfatul înțelept: “Cine se încrede în inima lui este un nebun, dar cine umblă în înţelepciune va fi mântuit.” (Proverbe 28:26) Nu te bizui pe înțelepciunea ta, pe tăria inimii tale. Umblă în înțelepciune și vei fi salvat(ă)!

 

Doamne, depărtează de la mine încrederea în inima mea, căci acela care se ține de înțelepciunea Ta, se află în siguranță! Păzește-mă de alegeri greșite, care îmi pot face rău! Dumnezeule, păzește de asemenea persoanele dragi mie! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Cine se încrede în inima lui este un nebun, dar cine umblă în înţelepciune va fi mântuit.” (Proverbe 28:26)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 450
  • Export PDF: 3
Opțiuni