BĂRBATUL NU POATE FI MAI PRESUS DE VIAȚA SA DE RUGĂCIUNE
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 09/02/2019
    12345678910 0/10 X

“Vreau dar ca bărbaţii să se roage în orice loc şi să ridice spre cer mâini curate, fără mânie şi fără îndoieli.” (1 Timotei 2:8)

 

Apostolul Pavel, s-a adresat bărbaților din biserică prin acest verset, și a accentuat nu statutul pe care îl au în lume, nu faptele, ci rugăciunile lor, starea lor duhovnicească. El dorește să zică, că prin felul în care se roagă bărbatul, se poate de spus mai multe despre el, decât privind la celelalte aspecte ale vieții sale (ceea ce dorește el să arate). Viața de rugăciune – “o carte de vizită” a bărbaților.

 

Dacă pe tine, ca bărbat, te-ar fi rugat să-ți prezinți “cartea de vizită”, te-ai fii simțit atunci comfortabil? Cu adevărat este bogată viața ta de rugăciune?

 

De ce bărbatul are nevoie atât de mult de Dumnezeu? Astfel de cuvinte în versetul de mai sus, precum mânie, îndoială, starea mâinilor, arată, că uneori bărbațiilor creștini le vine greu să ducă un mod de viață plăcut înaintea Lui Dumnezeu. Păcatul îi ademenește, în inima lor vine îndoiala, și tot felul de pofte rele se luptă în mădularele lor. Recunoașterea, că sunt slabi, nu sunt perfecți, și au nevoie de putere duhovnicească, trebuie să-i îndemne să-L cheme regulat pe Dumnezeu!

 

Rugăciunea bărbaților către Dumnezeu, nu trebuie să fie pur și simplu un formalism religios, fără folos.

 

El trebuie să ridice mâini curate spre Dumnezeu, care nu sunt murdărite cu lucruri rele, care nu se ating de ceea ce este interzis. Proorocul Isaia a auzit, cum Dumnezeu a vorbit celor, care se rugau Lui: „Când vă întindeţi mâinile, Îmi întorc ochii de la voi şi, oricât de mult v-aţi ruga, n-ascult, căci mâinile vă sunt pline de sânge!” (Isaia 1:15-16).

 

Mâinile murdare, ne împiedică să căpătăm favoarea Lui Dumnezeu! Oare sunt curate mâinile tale înaintea ochilor Lui Dumnezeu! Ai o relație cu ceilalți oameni și cu persoanele de sex opus, plăcută înaintea Lui Dumnezeu?

 

În inima bărbatului care se roagă, nu trebuie să se strecoare mânia. El nu trebuie să se aștepte să primească iertare de la Tatăl Ceresc, dacă el s-a făcut vrăjmaș cu soția, copii și frații lui (Matei 5:23-24,6:15; 18:35). Doar atunci când ierți persoana care ți-a greșit, vei fi iertat de Tatăl Ceresc! Când un om nu dorește să ierte pe ceilalți, atunci nu poate să aibă părtășie cu Tatăl Ceresc!

 

Cruzimea în inima bărbatului – o barieră, care nu permite, ca rugăciunile să ajungă la Dumnezeu (1 Petru 3:7).

De obicei, soții care se comportă cu soțiile lor fără respect, nu pot să se aștepte, ca Dumnezeu să le răspundă la rugăciunile lor.

“Suspinurile soției supărate, împiedică ca rugăciunile soțului, să fie ascultate de Dumnezeu” (Charles Bigg).

Atragi atenția la nevoile, temerile și sentimentele soției tale? Există ceva care vă împiedică să aveți o comunicare, care aduce zidire?

 

De asemenea un bărbat, care se roagă, trebuie să nu permită, ca îndoială să pătrundă în inima sa. Pentru ca Dumnezeu să poată răspunde la rugăciuni, omul trebuie să creadă că Dumnezeu îi va răspunde la rugăciuni. (Iacov 1:6-7). Te apropii de Dumnezeu cu credință, fără să te îndoiești? Crezi, că El te iubește, are grijă de tine, și la El toate lucrurile sunt cu putință? Dacă te îndoiești că El este bun și atotputernic, atunci nu vei primi un sprijin tare și neclintit în El, în timpul încercărilor.

 

Roagă-te acum Domnului, ca El să te ajute, să faci dintr-o astfel de rugăciune prioritate în viață. Fii tare și îmbărbătează-te, pentru a nu părăsi aceasta. Bărbatul nu poate fi mai presus de viața sa de rugăciune!

 

-         Doamne, recunosc că Tu ești stăpânul meu, și ai dreptul să-mi controlezi viața. Curăță-mi mâinile de murdăriile rele, și inima mea de mânie și de îndoială. Depărtează de la mine dorința de a mă mulțumi cu sine însuși, de a avea o părere mai înaltă despre mine, și dorința de a nu mă ruga. Dă-mi o dorință puternică ca eu să înțeleg că am nevoie de Tine, dă-mi o disciplină, ca să vin smerit înaintea tronului harului, cu îngrijorările mele, ajută-mă să mă sprijin pe tine, și pe puterea Ta în slăbiciunile și ispitele din viața mea! Ajută-mă să-mi controlez sentimentele și starea inimii, pentru ca atunci când sunt ispitit de firea pământească, să umblu cârmuit de Duhul Sfânt, pentru a nu-Ți batjocori numele. Fie ca viața mea bogată de rugăciune, să fie “cartea mea de vizită” și fie ca ea să fie una destoinică, pentru ca să fie un model vrednic de urmat pentru ceilalți. În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

Rugăciunea trebuie să fie volanul tău, ci nu roata de rezervă!

 

 

7 MOTIVE DE A NE RUGA DOMNULUI CU MAI MULTĂ PERSEVERENȚĂ! (PSALMUL 141)
Analizând profund psalmul 141, vei înțelege de ce ai nevoie să te rogi cu mai mută perseverență!
Autor: Igor OpincaTraducere: Repalov Veaceslav

 

 Dă click mai jos:

 https: //www. facebook. com/Repalovveaceslav/videos/2079499422136687/

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 724
  • Export PDF: 3
Opțiuni