Podul de lumină
Autor: Marin Mihalache  |  Album: Cantare Domnului  |  Tematica: Zidire spirituala
Resursa adaugata de marin2016 in 13/02/2017
Trecem desculţi pe un pod de lumină
Tălpile noastre s-aprinse de mers
Ducem în spate-o desagă de tină
În partea celaltă a unui nevăzut univers.

Truda răpune pe rând câte unul
Totuşi noi mergem spre malul cel sfânt
Îngerul nostru ne apără drumul
Şi nu-i prea departe de-acum de Cuvânt.

Podu-i subţire şi se clatină-ntruna
Viscole mari ne pândesc din ocean
E timpul să-nceapă în lume furtuna
Piraţi ne privesc printr-un magic ochean.

Şi totuşi convoiul de suflete urcă
Pe podul luminii aprins
Ṭărmu-i departe şi parcă-i nălucă
E tot mai greu, tot mai greu de atins.

Cerul se-ntunecă, fulgerul sparge
Bolta 'norată de fum funeral
Vai, nu se mai văd ale lumii catarge
Şi noi nu mai ajungem la mal.

Trecem desculţi pe un pod de lumină
Intrăm toţi pe poarta acestui apus
Ducem în spate pogoane de tină
Mulţi au plecat, puţini au ajuns.

Se lasă iar noapte şi sufletul ştie
Nu-i adăpost pentru el pe pământ
Mulţi se vor pierde de-acum prin pustie
Puţini se întorc în Cuvânt.

Copyright © 2017 Marin Mihalache

Calatoria spre sfantul liman nu este deloc usoara, intr-adevăr! Pericole la tot pasul, asa cum ne scria si ap.Pavel însă toţi cei ce au privirea atintită spre Hristos vor ajunge sigur la mal. Versuri ale realitătii spirituale dintotdeauna, cu precadere al zilelor acestea. Credinciosul stie că nu-i locul lui aici -'Nu-i adapost pentru el pe pamânt', iar cel ce nu se adânceşte în Cuvânt, sigur se va rătăci la un moment dat ;Mulţi se vor pierde de-acum prin pustie, Puţini se întorc în Cuvânt; Rămâne aşadar, lipirea strânsă de Hristos, Domnul! Fiţi binecuvântat, harul lui Dumnezeu sa va calauzească mai departe.
Adăugat în 13/02/2017 de floridinmaracineni
Va multumesc frumos, Florica Ficard, pentru osteneala de a citi cu atata atentie si pentru analiza si interpretarea atat de profunda si clara. Dumnezeu sa va tina harul si bunavointa.
Adăugat în 13/02/2017 de marin2016
Trecem desculti pe un pod de lumina/ Intram toti pe poarta acestui apus/Ducem in spate pogoane de tina/Multi au plecat , putini au ajuns/ cat de minunat descrie poetul acest mare adevar, suntem atatia chemati,dari ajungem foarte putini pe acest minunat pod de lumina care desparte aceste doua lumi atat de controversate. Un minunat poem, Domnul sa ne ne dea putere tuturor sa fim cat mai multi care traversam acest pod spre lumea vesnica.
Adăugat în 14/02/2017 de florenta.sarmasan
„Viscole mari ne pândesc din ocean” și vremurile sunt tot mai grele, nu pt că ni-i greu, ci pt că „dragostea celor mai mulți se răcește” și pt că mulți dau înapoi și „sufletul Meu (zice Domnul) nu găsește plăcere în ei”. „Țărmul pare tot mai departe” pt cei ce privesc în urmă dar cei ce privesc înainte și „stau sub ocrotirea Celui Preaînalt” vor trece „păziți de sabia Duhului care este Cuvântul lui Dumnezeu” și „de Puterea tăriei Lui”... Sugestiv și bogat poem, o lucrare plină de putere pt vremuri în care cei puțini vor face să coboare Puterea care face să se clatină puterea întunericului... Mult har și binecuvântare pe cale și în tot ce faceți să fiți călăuzit și binecuvântat de Domnul!
Adăugat în 15/02/2017 de Ioanhapca
Multumesc frumos, frate Ioan pentru minunatele comentarii pe care ati avut bunavointa a le adauga la poezia "Podul de lumina". Exprima mult adevar spiritual si sunt de atat folos nu numai celor a caror dragoste se raceste, ci si celor care se incumeta sa duca prin ajutorul harului Sfantului Duh razboiul nevazut pentru salvarea sufletelor noastre. Domnul sa binecuvanteze cu harul sau cel sfant.
Adăugat în 15/02/2017 de marin2016
O analiză profundă a angajamentului creștinului în drumul spre Casa cerească Un vers sincer și curajos scris cu sufletul celui care dorește să și rămână pe drum.Felicitări!
Adăugat în 20/02/2017 de sanda_tulics
Poezia este bine realizata artistic si ca idei, dar ultimele strofe mi se par la nivelul marilor poezii crestine, pline de Har sfant. Domnul sa ne tina printre cei ce se-ntorc in Cuvant!
Adăugat în 11/03/2017 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1117
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 7
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni