Greutatea noptii
Autor: Eugen Oniscu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de EUGENIO in 12/06/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

Ar fi mult de scris despre viata emigrantilor, despre reusitele lor, esecurile lor, bucuriile si necazurile acestor oameni in realitate sint vieti de oameni ce curg spre implinire sau distrugere. Sint oameni ce emigreaza in Spania sau in oricare  alt  loc  al pamintului cu unicul scop de a muncii cinstit si a cistiga bani.

Exista  insa    o alta clasa de oameni ce emigreaza dintr-o alta dorinta. De a participa la distrugerea societatii si se integreaza in lumea drogurilor, prostitutiei, a crimei. Insa ce ma uimit mereu pe mine este faptul ca vietile unor astfel de oameni iau uneori intorsaturi uimitoare de intoarcere pe cararile binelui. Trist este faptul ca  nu  se intimpla cu toti asa, unii se ingroapa se insensibilizeaza in aceea parte de lume ca sistem al raului. Intrebarea care uneori mi-o pun este. De ce unii aleg un drum al pierzarii, iar altii aleg drumul binelui al muncii cinstite?

Mentalitatea, cultura, educatia, valorile, dorintele ascunse tainice ce anume ne determina alegerile. Cine poate patrunde in acest univers cu nume mintea umana si sa raspunda cu exactitate. Doar unul singur Dumnezeu, si El cauta sa  ne influenteze, ba chiar ne invita cu dragoste sa alegem binele. Totusi unii refuza invitatia divina zicind: nu ma intereseaza , sau e foarte bine dar mai tirziu.Insa exista riscul ca acel mai tirziu sa nu mai soseasca pentru ca viata umana este atit de fragila. Unii cad de pe caile binelui si se afunda in mocirla si bezna. Este adevarat ca uneori poate fi destul de greu sa te mentii pe drumul binelui. Dar niciodata imposibil iar daca se intimpla sa cazi exista speranta noului inceput prin Hristos.

Dupa ce am lucrat in Spania diferite munci, m-am inbolnavit cu spatele discopatie lombara si alte complicatii la coloana vertebrala, nu mai puteam muncii ca inainte, uneori nu puteam sa stau mult nici in picioare, asa ca am cautat de munca la paza. Un prieten ma introdus in aceasta lume a muncii nocturne, unde am intilnit oameni minunati si am invatat lucruri deosebite de la ei am contemplat si analizat vietile lor. Am lucrat un timp la un spital mare numit LA FE din Valencia erau facute edificiile dar inauntru erau goale inca se lucra la acele cladiri. Trebuia sa muncim acolo noaptea pentru paza un auxiliar si un vigilante, circumferinta spitalului era cam de patru kilometrii, trebuiau facute ronde din doua in doua ore. Aveam conditii foarte bune sala de mese, toaleta, apa rece si calda, aer conditionat sau calorifere pentru noptile reci de iarna am indragit acel loc de munca. Dintre toti vigilantii cu care am lucrat acolo  ma-u impresionat citiva, unul din ei cam de 60 de ani se numea Mauri era un om minunat puteai discuta aproape orice cu el avea bun simt si un optimism care te molipsea. Discutam mult impreuna pe diverse teme, imi aduc aminte ca odata era tare nedumerit de imaginea lui Dumnezeu prezentata in filmul ,,Arca lui Noe” imi spunea:

,, Nu  mi-a placut aceasta descoperire a lui Dumnezeu din film. Oare asa este Dumnezeu cum a incercat  directorul filmului sa -l descopere?”

Avea dreptate idea prezentata in film despre Dumnezeu era denaturata din punct de vedere biblic. Ma straduiam sa-i prezint ce ne invata Biblia despre acest fascinant subiect intitulat: Cum este Dumnezeu? Cum este caracterul sau descoperit in persoana si viata lui Isus Hristos.

Am lucrat multe nopti impreuna, am impartasit momente placute si mai putin placute impreuna asa cum se intimpla de obicei in orice munca. Pentru ca munca in conditiile pacatului are si momentele ei placute si neplacute. Mauri era un bun coleg de munca, cind ne-am despartit m-a imbratisat si mi-a urat succes in viata, era un om de treaba desi avea si unele hibe in fiinta lui, interesant cum era cladita fiinta acestui om din bine si rau insa de cele mai multe ori imi placea ca reflecta un umanism autentic, deasemenea avea un umor fin, se deschidea mereu spre oameni cu o aditudine de prietenie, detinea un simt al dreptatii in limítele sale umane… va continua

 Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1204
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
Opțiuni