E nevoie de om zdrobit, nu numai învăţat
Autor: Watchman Nee  |  Album: Eliberarea duhului  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 29/09/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 7 voturi
E nevoie de om zdrobit, nu numai învăţat

   Nimeni nu este pregătit să lucreze doar în virtutea faptului că a învăţat nişte lucruri. Problema fundamentală rămâne: ce fel de om este el? Poate un om ale cărui acţiuni lăuntrice sunt rele, dar a cărui învăţătură este bună, să slujească nevoilor adunării? Lecţia fundamentală pe care trebuie s-o învăţăm este aceea de a fi transformaţi într-un vas care să poată fi folosit de Stăpân. Acest lucru se poate face numai prin zdrobirea omului din afară.

   Dumnezeu lucrează neîncetat în viaţa noastră. Mulţi ani de suferinţe, încercări, obstacole, - aceasta este mâna lui Dumneze care caută în fiecare zi să continue lucrarea Lui de zdrobire a omului din afară. Nu vezi ce face Dumnezeu prin acest şir nesfârşit de probleme? Dacă nu, trebuie să-I ceri: "O, Doamne, deschide-mi ochii ca să pot vedea mâna Ta". De câte ori se întâmplă ca ochii unui măgar să fie mai ageri decât ochii unui aşa-zis prooroc?!

   Deşi măgarul văzuse deja pe Îngerul Domnului, stăpânul lui nu L-a văzut. Măgarul a recunoscut mâna lui Dumneze care-i oprea, dar aşa-zisul prooroc nu a văzut-o. Trebuie să vedem că zdrobirea este metoda lui Dumneze pentru vieţile noastre. Ce trist este că unii încă îşi mai închipuie că dacă ar putea să acumuleze mai multă învăţătură, să adune mai multe materiale pentru predici şi să asimileze mai multă interpretare a Bibliei ar fi mai folositori lui Dumnezeu. Acest lucru este absolut greşit. Mâna lui Dumnezeu este asupra ta ca să te zdrobească - nu conform voii tale, ci conform voii Lui; nu conform minţii tale, ci conform minţii Lui; nu conform deciziei tale, ci conform deciziei Lui. Problema noastră constă în faptul că, atunci când Dumnezeu ni se împotriveşte, dăm vina pe alţii. Reacţionpăm ca acel prooroc care, orb la mâna lui Dumnezeu, a dat vina pe măgar pentru că a refuzat să se urnească din loc.

   Tot ceea ce ni se întâmplă este poruncit de Dumnezeu. Pentru un creştin nimic nu este la întâmplare. Ar trebui să-I cerem lui Dumnezeu să ne deschidă ochii ca să putem vedea că El ne loveşte în toate lucrurile şi în toate domeniile vieţii noastre. Într-o zi când, prin harul Lui, vom putea să acceptăm ceea ce El a rânduit pentru noi în mediul în care trăim, duhul nostru va fi eliberat şi gata să funcţioneze.

realmente, foarte bun acest articol. Este aşa de luminător de parcă mi-au căzut toate pânzele de pe ochi. E adevărat că ne dorim să ştim mai mult, să învăţăm mai mult, să lucrăm mai mult, totul, totul....mai mult ....şi mai mult; şi totuşi.....nu este suficient; niciodată nu va fi suficient...şi-am înţeles că nu este ceea ce eu doresc, ci ceea ce Domnul doreşte, totul se face conform voii Lui şi nu conform voii mele. Adevărat, nimic nu este la-ntâmplare. Voia Domnului să se facă în toate lucrurile. El este Domnul şi Stăpânul.
Fii binecuvântată de Dumnezeu.
Adăugat în 29/09/2012 de 1954adina.9mai
Amin.
Adăugat în 29/09/2012 de Ioanhapca
Un crestin zdrobit va mirosi ca Domnul Isus Christos ,că in el va fi zdrobită firea cu miasmele ei și va rămâne doar inconfundabila mireasmă al Duhului Sfânt.
Deosebită temă!Bună alegere!
Adăugat în 27/01/2015 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1671
  • Export PDF: 7
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni