Propovăduirea Cuvântului
Autor: Watchman Nee  |  Album: Eliberarea duhului  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 28/09/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Propovăduirea Cuvântului

   Dumnezeu doreşte să-I înţelegem Cuvântul, pentru că acesta este punctul de plecare al slujirii spirituale. El, de asemenea, vrea să-şi pună Cuvântul ca o sarcină în duhurile noastre ca să-l putem folosi pentru a sluji adunării. În Fapte 6.4, citim: "Iar noi vom stărui necurmat în rugăciune şi în propovăduirea Cuvântului". "Propovăduire" înseamnă slujire. Deci, propovăduirea Cuvântului înseamnă a sluji oamenilor cu Cuvântul lui Dumnezeu.

   Din ce cauză nu reuşim să eliberăm Cuvântul din noi atunci când propovăduim? Adesea, omul poate să aibe pe inimă un mesaj pe care simte că trebuie să-l comunice fraţilor. Cu toate acestea, când se ridică să rostească frază după frază, povara lăuntrică rămâne  la fel de grea ca şi înainte. Chiar şi după o oră, nu are nici un sentiment de uşurare şi în cele din urmă pleacă la fel de împovărat ca la venire. De ce? Deoarece omul lui dinafară nu a fost zdrobit. În loc să fie un ajutor, facultăţile sufletului devin un obstacol pentru omul dinlăuntru.

   Dar odată ce omul din afară este zdrobit, exprimarea mesajului nu mai este o problemă. Omul se poate gândi atunci la cuvintele potrivite prin care să-şi exprime sentimentele lăuntrice. Prin comunicare povara lăuntrică se uşurează. Acesta este modul de a vesti adunării Cuvântul lui Dumnezeu. Deci, să repetăm: omul din afară este cea mai mare piedică în calea propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu.

   Mulţi îmbrăţişează părerea greşită că oamenii inteligenţi pot să fie folosiţi cel mai bine. Ce greşeală mare! Indiferent cât eşti de inteligent, omul din afară nu poate să înlocuiască niciodată omul dinlăuntru. Numai după ce omul din afară a fost zdrobit, omul dinlăuntru poate să găsească gândurile şi cuvintele potrivite. Coaja omului din afară trebuie sfârâmată de Dumnezeu. Cu cât este mai despicată, cu atât este mai eliberată viaţa din duhul. Atâta timp cât coaja rămâne intactă, povara din duh nu poate fi eliberată, nici viaţa şi puterea lui Dumnezeu nu pot să se reverse de la tine spre adunare. Viaţa şi puterea lui Dumnezeu sunt puse la dispoziţia adunării în principal prin slujirea din Cuvântul lui Dumnezeu. Până când omul tău dinlăuntru nu este eliberat, oamenii pot să audă numai vocea ta; ei nu pot să ajungă la viaţă. S-ar putea să ai un mesaj de transmis, dar alţii nu-l primesc; nu ai mijloace de exprimare.

   Problema este că viaţa din tine nu se poate revărsa în afară. Ai un mesaj înlăuntrul tău, dar nu-l poţi exprima din cauza obstacolului din afară. Dumnezeu nu are cale liberă în tine.

Cit adevar in cele scrise mai sus!Este un raspuns, pe care personal l-am asteptat demult!Ma gindeam ,de multe ori, de ce, fratii batrini conducatori de adunari crestine, vorbeau asa cursiv din Cuvintul Domnului, fara schite facute inainte de a venii la adunare, de ce ''electrizau''multimea''care ii ascultau, de ce, Duhul Sfint cerceta pe fiecare, fara sa se simta plictisit, sau sa se uite la ceas, [cit mai este pina la finalul predicii]de ce noii veniti se predau in miinile CeluiViu?Este o foarte mare diferenta intre omul dinauntru si cel dinafara,Tentatiile sunt mari cind vrei sa promovezi egocentrismul,dar de scurta durata.Cel Vesnic,isi are copiii Lui formati sa duca Evanghelia celor insetati dupa Adevar ,acestia dorind sa faca doar voia Domnului atunci intr-adevar din gura lor, curg izvoare de cuvinte dumnezeiesti care atrag oamenii la Dumnezeu.
.
Adăugat în 28/09/2012 de sanda_tulics
Cred că esența este un pic mai departe...Sigur că Dumnezeu dorește să-L înțelegem și Duhul Sfânt face o Lucrare miraculoasă în lăuntrul omului și spre binele omului descoperindu-i Cuvântul lui Dumnezeu și sfințind inima și ființa lui, cel ce crede, se botează și Duhul Sfânt lucrează în omul botezat șlefuindu-i cum spunem noi, caracterul iar când ajunge la „statura de om mare” și poate purta sarcini...Atunci, dacă este conștient și cere cu credință acest lucru: Va fi botezat de către Domnul Isus Hristos („Cel Ce botează cu Duh Sfânt și cu foc”) CU Duhul Sfânt. Atunci „va primi o putere...” Și astfel va putea fi martor...Adică slujitor adevărat al lui Dumnezeu. (Nu sunt penticostal mai mult decât adevărat creștin și în plus sunt Creștin după Evanghelie în ceea ce privește originea religioasă a convertirii mele, apoi am fost lucrător într-o Adunare Baptistă în jur de 5 ani și nu vorbesc decât un adevăr categoric care l-am învățat prin experiența lucrării Duhului Sfânt în viața mea.)
Adăugat în 28/09/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 2815
  • Export PDF: 7
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni