Vreau să ni se predice adevărul Biblic - Partea a II-a
Autor: Lucaci Laura-Otilia  |  Album: Pagină de Jurnal - Aprilie 2012  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de Sagastoneriot in 20/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    4/20/2012   1:13:55

    Sincer, credeam că are să treacă ceva timp până să aștern un alt rând înregistrat în categoria Pagină de Jurnal…  Asta, după ce am scris ieri... Tot ieri, nici când m-am pus în pat pentru a dormi nu puteam să îmi scot din minte aceleaşi întrebări pe care le-am pus tatălui meu: „De ce dintre toate întrunirile de tineret la care am participat, niciunul dintre predicatori nu ne-a luat la propriu de mânecuţă şi să ne spună să ne oprim, că mergem în iad? De ce aud aceiaşi predicatori care evită să dea un răspuns clar întrebării «Să aibă ori nu femeile capul acoperit în biserică»?”

    Am adormit gândindu-mă că trebuie să scriu despre aceste lucruri, trebuie să caut să spun lumii Adevărul lui Dumnezeu. M-am trezit brusc şi, buimacă fiind, am uitat visul care îmi lăsă un gust amar în momentul visării... Trecură aproximativ trei ore, şi, din cauza unui factor exterior pe care sincer nu l-am reținut, mi-am amintit visul. Tatăl meu avea musafiri, însă, simţind din nou gustul amar, l-am chemat în camera mea şi l-am rugat să mă asculte, să îmi asculte visul şi să mă ajute să îl înţeleg...

    Nu am să vi-l povestesc, dar, am înţeles, ca şi om, membru al unei societăţi în declin moral, un preţ trebuie plătit pentru o îndrăzneală ca cea pe care am avut-o pe pagina precedentă în jurnalul meu (o găsiți aici).

    Îi mulţumesc Domnului pentru faptul că astăzi am avut oportunitatea să mă rog mai mult, şi, prin Duhul Sfânt, am primit înţelepciune ca să mă rog pentru cele trebuincioase, ca să pot face voia Tatălui în viaţa mea.

    Într-adevăr, pagina precedentă de jurnal a fost mânjită cu cereri şi pretenţii, dar E GREU, E FOARTE GREU să găseşti suficient curaj ca să stai în faţa unei adunări religioase şi să spui adevărul BIBLIC.

    Rugându-mă, Dumnezeu mi-a dat înţelepciune să înţeleg greutatea care este aşezată pe umerii celor care predică. Dar eu eram supărată pe aceia care măcar că ştiu adevărul lui Hristos, predică o libertate care pavează drumul spre IAD.

    Vreau să înţelegeţi şi voi aşa cum eu am reuşit să înţeleg.

    În mintea mea am văzut biserica acea în care la o întrunire de tineret, când unul dintre predicatorii invitaţi a fost întrebat de un tânăr, lider de tineret, dacă femeile şi tinerele ar trebui să aibe capul acoperit, acesta a dat un răspuns evaziv. Tânărul ceru un răspuns clar, arătând către noi, unele purtam batic, altele nu... Predicatorul răspunse evaziv din nou... Imaginează-ţi că eşti la amvon, este o tăcere de mormânt în jurul tău, şi majoritatea participanţilor la întrunire sunt de sex feminin, ochii lor sunt aţintiţi pe tine... Ştii că va trebui să înfrunţi priviri pline de ură şi răzvrătire când ai să le spui: „Acoperiţi-vă capetele, căci altfel Îl necinstiţi pe Dumnezeu! Ridicând rugăciuni cu capul descoperit, în loc să daţi slavă Domnului, Îl necinstiţi. Acoperiţi-vă capetele, ca Cerul să ştie Cui sunteţi supuse!” Dacă eşti cât de cât realist şi sincer cu tine însuţi şi cu mine, ai recunoaşte că un nod ţi s-ar pune în gât. Este într-adevăr, aşa cum Paul Washer a zis: „este nevoie să ai o dragoste imensă pentru oameni, pentru sufletele lor ca să stai în faţa lor şi să le spui că dacă nu se conformează cu dorinţa lui Dumnezeu pentru ei, AU SĂ MEARGĂ ÎN IAD”.

    E greu şi e nevoie ca viaţa omului cu un astfel de mesaj pentru popor (ăsta ar trebui să fie un mesaj printre mesajele predicatorilor noştri) să fie inundată de rugăciune, pentru ca astfel să fie împuternicit.

    Un alt gând a însoţit aceste imagini pe când îmi imaginam cum ar fi, şi m-a zguduit fiindcă mi-am dat seama că este adevărat: pe astfel de predicatori, aceşti rari predicatori care spun Adevărul şi doar Adevărul, dacă încă s-ar practica, biserica i-ar omorî cu pietre, aşa cum au încercat să îl omoare pe Pavel şi pe mulţi alţii care au făcut ceea ce eu am cerut predicatorilor generaţiei mele, să predice adevărul biblic.

Vă mulţumesc soră Daniela pentru timpul acordat pentru a îmi scrie aceste cuvinte frumoase, pline de dragoste şi înţelegere... În prima parte a 'Vreau să ni se predice adevărul Biblic' vorbeam strict despre aceia care măcar că ştiu adevărul, din dorinţa de a îşi creşte numărul oilor, din dorinţa de a nu pierde din oi, predică o Evanghelie greşită, ori, incompletă ... Dumnezeu să îi ajute, şi să mă ajute să spunem mereu mesajul Evangheliei întreg.
Adăugat în 20/04/2012 de Sagastoneriot
Aş dori întâi să te întreb: crezi că versetul "Rugaţi-vă neîncetat!" este o poruncă sau o opţiune? pe parcursul unei zile ai observat că pot apărea tot felul de încercări, timp în care noi, trebuie să venim imediat cu o rugăciune cât de scurtă înaintea Domnului, fie ea chiar şi în gând pentru a primi lumină, putere, înţelepciune, ajutor, izbăvire- etc...eu, de ex. sunt în timpul serviciului şi mă confrunt cu o nemulţumire (deşi nejustificată sau...justificată!) a unui coleg, şef, şi te întreb: dacă mă voi ruga cu capul descoperit, primesc ori nu ajutor de la Domnul, voi fi ascultată, îmi va fi cererea preluată? îţi pot răspunde doar în dreptul meu: nu mă pot ruga cu capul descoperit, nu-mi vin nici măcar cuvintele, simt pe loc întristarea Duhului care ne-a spus: "Femeia, din pricina îngerilor...." deci când mă rog, am înaintea mea un înger de servici care-mi adună rugăciunile, el este ACOPERIT (vezi înfîţişarea lor) iar Domnul ne promite că într-o zi vom fi şi noi ca ei, atunci să ascultăm! Părerile sunt foarte diferite, de ex. în cultul creştinilor după evanghelie, atât tinerele cât şi femeile au în cea mai mare parte capul acoperit în tot timpul, în cultul penticostal, multe tinere poartă capul descoperit sau o banderolă (ori un baticuţ cât un petecuţ!), femeile în vârstă de la ţară dar şi multe tinere au BATICURI GROSUŢE legate sub bărbie având în totalitate părul - capul acoperit, dar la oraş se poartă şi pălăriuţă, şi baticuţuri foarte subţiri - mergându-se pe versetul "încredinţarea pe care o ai, păstreaz-o pentru tine...."(Romani, 14.22), la baptişti doar o parte mică a femeilor poartă capul acoperit la fel şi la adventişti. Unii fraţi spun că nu există o lumină clară în ceea ce priveşte capul acoperit al tinerelor, alţii spun să nu mai căutăm în aceasta pricină de poticnire, alţii nu văd necesitatea purtării baticului ca pe ceva important spunând că înaintea Domnului este important cum are inima acea parte feminină, unele femei se învelesc doar în timpul slujbelor, apoi, la ieşirea din biserică se dezgolesc, există şi circulaţia versetului "primiţi bine pe cel slab în credinţă" , considerându-se că femeile neacoperite sunt slabe în credinţă ori fără o părtăşie deosebită cu Duhul Sfânt ele înălţând doar rugăciuni scurte, simple, pentru lucruri strict necesare în dreptul lor, eu, te sfătuiesc: poartă capul acoperit în permanenţă, având în vedere versetul de la început "rugaţi-vă neîncetat" vei vedea că cel mai frecvent vei fi atacată de duhurile vrăjmaşe atunci când eşti descoperită, sau gânduri urâte, nelinişte, acestea le-am experimentat şi le experimentez în dreptul meu! Roagă-L pe Domnul să-ţi dea personal lumină în această privinţă şi călăuzire, ia această lucrare ca pe ceva personal, ca una care ştii că fiecare vom da socoteală în dreptul nostru. Pace sfântă, fii binecuvântată!
Adăugat în 20/04/2012 de floridinmaracineni
Soră Ficard, vă mulţumesc pentru cuvintele dumneavoastră. Eu am încredinţarea biblică că într-adevăr, din pricina îngerilor trebuie să am capul acoperit tot timpul dorind să am o viaţă de rugăciune şi o părtăşie continuă cu Domnul.

Vă doresc pace şi bucurie din Duhul Sfânt.
Adăugat în 21/04/2012 de Sagastoneriot
Statistici
  • Vizualizări: 1530
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni