(Ne) Plăcerile tinereţii - Sursele acestora şi Soluţii
Autor: Lucaci Laura-Otilia  |  Album: Un adevăr cicălitor, dar adevăr  |  Tematica: Sexualitate
Resursa adaugata de Sagastoneriot in 08/08/2011
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 3 voturi
(Ne) Plăcerile tinereţii - Sursele acestora şi Soluţii

Un rezumat al învăţăturii prezentate mai jos:

1.      Fiţi atenţia la ceea ce priviţi şi ascultaţi, s-ar putea să nu vă daţi seama însă datorită muzicii şi filmelor pe care le vedeţi, poftele firii s-ar putea să vă cucerească. Ştiu că mulţi spun şi cred că aceste lucruri nu au nicio influenţă asupra lor, şi dacă sunteţi unul dintre aceste persoane vă rog să fiţi foarte atent la ceea ce simţiţi în timp ce vizionaţi un film care are nuditate, limbaj murdar ... Aş dori să vă rog să vă examinaţi dorinţele care se nasc după ce aţi ascultat o melodie care a vorbit strict despre relaţii sexuale.

2.      Viaţa spirituală a prietenului/prietenei/partenerului de viaţă contează foarte mult fiindcă puntea de legătură dintre voi care se formează dinainte de căsătorie este Dumnezeu, iar această legătură este sigilată în urma căsătoriei. Rugaţi-vă pentru persoana iubită, mijlociţi pentru ea ca să aibă dorinţa, voinţa, puterea şi determinarea să reziste tentaţiei, indiferent dacă păcatului căruia are să-i reziste este şi o greşeală împotriva voastră ori nu. Şi înainte de acestea, rugaţi-vă ca să poată recunoaşte capcanele diavolului. Unii oameni recunosc capcanele diavolului şi au dorinţa să nu cadă însă nu au voinţa, şi asta în general în cazul unui păcat pe care l-au mai făcut iar motivul pentru care nu găsesc voinţa necesară ca să devină determinaţi în a rezista ispitei este fiindcă data trecută când au făcut păcatul respectiv le-a plăcut.

3.      Sunt anumite etape prin care o persoană trebuie să treacă pentru a ajunge la maturitatea fizică, intelectuală dar la fel de importante ca şi acestea dacă nu şi mai importantă este maturitatea spirituală ca aceasta să poată accepta să aibă o prietenie cu cinva. Trăsăturile pe care aceasta doreşte să le vadă în persoana de lângă trebuie în primul rând să fie din domeniul spiritual fiindcă fumuseţea nu îţi va aduce pace în cadrul familiei şi atât banii cât şi bunurile materiale nu vă vor împiedica din a divorţa ... ci dorinţa de a păstra intact legământul sfinţit de Dumnezeu...

4.      În prietenia în care sunteţi, în căsnicia în care sunteţi, o dată ce amândoi vă veţi stabili priorităţi spirituale, veţi reuşi să distingeţi mai clar atacurile diavolului asupra voastră, atât asupra prieteniei cât şi asupra căsniciei. Trebuie să înţelegeţi că scopul diavolului este acelaşi, indiferent cine sunteţi şi anume, să cădeţi în ispită. Dacă nu aveţi principii spirituale, are să caute să vă ameţească cu o dragoste lumească ca mai apoi să sfârşiţi în pat înafara căsătoriei cu o persoană care nu este cea pregătită de Dumnezeu, o persoană alături de care să vă doriţi să vă petreceţi viaţa dar alături de care să nu găsiţi pace fiindcă Dumnezeu nu a fost puntea de legătură dintre voi şi principiile voastre nu au fost create pe baza legii Lui.

5.      Dacă aveţi principii spirituale, diavolul va încerca acelaşi lucru, vă va tenta să păcătuiţi împotriva lui Dumnezeu, să porniţi cu stângul.

6.      Mulţi oameni spun că a te pocăi înseamnă a-ţi semna propria sentinţă la nefericire pe pământ. Lucrurile nu stau aşa. Familia mea a avut probleme financiare, părinţii mei au avut probleme de sănătate, şi eu am avut probleme de sănătate însă Dumnezeu m-a vindecat. Nu o migrenă ori o durere de cap ci o pereche de rinichi care au fost o dată bolnavi şi care nu au mai funcţionat niciodată normal şi asta mi-a afectat viaţa. Durerea tăietoare, disconfortul şi îngrijorarea, toate au trecut fiindcă Dumnezeu este mare.

La fel şi cei necredincioşi au probleme financiare, probleme de sănătate însă eu am ceva ce ei nu au, pace la sfârşitul zilei, un somn liniştit în ciuda faptului că nu am destule economii, am pace...

Oamenii spun că cei credincioşi sunt tentaţi mai mult decât cei necredincioşi, cei necredincioşi sunt deja ai diavolului, pierduţi în imoralitate sexuală, în lupta cu viciile ... sunt deja pierduţi şi în ciuda păcatului greu care atârnă asupra lor, diavolul îi îmbie mereu mai cu ceva nou, mai bun şi mai gol... Iar aceşti oameni au să moară o moarte ca noi toţi însă au să moară o a doua moarte în iazul de foc, datorită supradozei de păcat.

Cu noi, diavolul se luptă, şi e important ca imediat ce realizăm că am păcătuit ca să îl mărturisim Domnului şi să ne căim fiindcă s-ar putea să nu ajungi acasă în seara aceea, şi e important să îi laşi diavolului cât mai puţină putere asupra ta şi dacă nu ai ştiut până acum, prin păcatele tale îi dai autoritate asupra ta.

            1.Vorbim adolescenţilor şi tinerilor adulţi

Tinerii din întreaga lume au o înţelegere greşită în ceea ce priveşte relaţiile cu persoanele de sex opus, în special când vine vorba de o prietenie cu caracter intim cu acestea.

La cincisprezece ani adolescentul tipic îşi pune părintele la perete cu o grămadă de întrebări, şi acesta este cazul fericit fiindcă în general adolescentul nu caută să fie sfătuit de către părinţii lui.

Din fericire părinţii mei au vorbit cu mine despre sexualitate de la o vârstă fragedă şi pe cum am crescut mi-au spus care sunt optiunile mele dar şi consecinţele alegerilor pe care mi le-au prezentat, consemnând că cele mai grave consecinţe sunt cele spirituale, urmate de cele fizice.

Însă din nefericire adolescentul caută să fie sfătuiţi de către persoane apropiate de vârsta lor, crezând că poate relaţiona mai uşor cu o persoană care trecuse de curând prin aceleaşi lucruri. Dar  rareori acea persoană este capabilă să ofere sfaturi bune. Şi chiar dacă persoana la care au căutat consiliere le oferă sfaturi corecte din punct de vedere spiritual, de cele mai multe ori acesta refuză  să ia de bun acel sfat.

Se întâmplă ca sfatul primit să fie însoţit de o mărturie personală, ’’Şi eu am trecut prin acelaşi lucru, şi am ales lucrul spre care tu eşti înclinat însă îţi spun, m-a nenorocit.’’ şi în ciuda acestui amănunt atât de important, adolescentul refuză în continuare să asculte.

2.De cele mai multe ori nimeni nu doreşte să asculte un sfat care se opune proprii lor dorinţe. Oamenii nu caută un sfat ci o persoană care să fie de acord cu ei.

Eu însămi am avut o prietenă care fiind mai tânără decât mine, m-a căutat pentru a îi da un sfat. M-a uimit faptul că în adolescenţa ei a trecut prin lucrurile prin lucrurile prin care am trecut eu, însă a început prin a place pe cineva care nu ne împărtăşea credinţa şi pe lângă asta, activităţile lui nu erau la limita legalităţii. Când am fost de vârsta ei, mi-a plăcut de asemenea de un măr stricat, şi mi-a plăcut mult însă crescând mi-am dat seama că mulţi oameni sunt capabili să vorbească cu îndrăzneală – tinzând către obrăznicie – însă o dată puşi în anumite situaţii, sunt la fel de speriaţi şi lipsiţi de pace ca oricare alt om care este fără de Dumnezeu. Evident, i-am povestit experienţa mea, încercând să îi o lămuresc că băiatul de care este ea interesat nu este decât un clovn a cărui act constă într-o bravură prefăcută. Nu vroiam să treacă prin dezamăgirile prin care trecusem eu, însă mi-a spus clar ‚’’Eu am nevoie de o prietenă, nu de o mamă.’’, şi de atunci m-a împins încetul cu încetul afară din viaţa ei. Şi, deşi nu mă îmbucură, am apucat să îi spun ‚’’Ţi-am spus eu.’’ după o periadă de timp în care acel băiat şi-a dezvăluit adevăratul caracter.

      I-am spus‚’’Acum, din senin are să apară un alt individ, mult mai extrem decât primul, şi vei fi tentată să vrei să îl schimbi pe el, dacă pe primul nu ai reuşit.’’, şi asta nu făcea parte dintr-un joc în care i-am ghicit viitorul însă mi-am dat seama că într-un fel era predispusă să facă aceleaşi greşeli ca şi mine, şi am continuat spunându-i ’’Deşi nu cauţi decât prietenia acestor oameni, nu o prietenie intimă, simpla prezenţă a lor în viaţa ta te va face să deraiezi de la cursul pe care ar trebui să îl ia viaţa ta.’’ şi aşa a şi fost.

Tinerilor, ascultaţi de cei înaintaţi în vârstă ori de cei apropiaţi de vârsta voastră care însă vă spun că au făcut ceea ce voi vreţi să faceţi, şi a fost o greşeală.

 3. Materialele media sunt dăunătoare fără excepţie.

Lucrurile care trezesc poftele tinereţii în proaspeţii adolescenţi sunt  de cele mai multe ori materiale prezentate de media. Muzica din zilele noastre vorbeşte fără cenzură despre relaţii sexuale petrecute în baia unui club, clipurile video prezintă tinere domnişoare dornice să se distreze, capabilă să satisfacă orice nevoie a unui bărbat fie că acel lucru ar face-o să-şi piardă respectul de sine ori nu. Mintea tinerilor este saturată de imagini care prezintă bărbaţi dornici să întreţină o femeie dacă aceasta este destul de slăbuţ, îndeajuns de frumoasă şi capabilă să facă orice. Dar nimeni nu prezintă imaginea unei femei  după zece ani în acea ‚relaţie.’... o femeie frustrată din pricina faptului că nu  mai arată cum arăta la douăzeci de ani, depresivă fiindcă află că soţul ei, bărbatul cu care a trăit în concubinaj cinci ani înainte de a se căsători o înşală cu altă femeie. Băieţi a căror cale este pervertită fiindcă ei cred iluzia acelor clipuri ca fiind adevărată, oameni care încep să sacrifice totul pentru a avea bani fiindcă ei cred că asta va atrage o femeie iubitoare în viaţa lor şi toate acestea fiindcă media le spune acest lucru şi le-o spune de atâtea ori până trece ca fiind adevăr.

Filmele prezintă o imagine pervertită a romantismului, a sexualităţii şi a psihicului ambelor sexe.

Adolescenţii nu îşi doresc o prietenie intimă fiindcă îşi văd părinţii fiind credincioşi unuia altuia chiar şi după douăzeci de ani de căsnicie, iar astfel sunt consideraţi credincioşi lui Dumnezeu.

Tinerii nu îşi doresc o relaţie fiindcă vor să găsească pe cineva care să fie asemenea mamei ori tatei, fiindcă niciunul nu au cerut divorţul, ci au luptat, au renunţat la multe lucruri pentru a rămâne împreună cu partenerul de viaţă, au investit în relaţia aceea nu doar pentru că erau copii la mijloc ci fiindcă înainte de toate s-au legat înaintea lui Dumnezeu de un om.

Nu, îşi doresc o relaţie fiindcă doresc să experimenteze primul lor sărut, nu contează cu cine, nu contează dacă au să sărute acea persoana şi peste treizeci de ani în cadrul unei căsnici, doresc pur şi simplu să experimenteze. Nu îşi doresc o relaţie fiindcă sunt în stare, maturi şi responsabili să îşi întemeieze o familie, nu, îşi doresc o relaţie fiindcă vor să întreţină relaţii sexuale.

            Şi tânăra domnişoară este educată de către scenariile filmelor, de aceea la şaisprezece ani când un coleg de şcoală ori un vecin se compoartă ca un necioplit cu ea, aceasta se vede deja mergând la altar cu el fiindcă în conformitate cu scenariul tipic al unei comedii romantice colegul ori vecinul este îndrăgostit de ea şi asta fiindcă nimeni nu i-a zis ’’Ţi-a plăcut filmul? Fetiţa mami, fetiţa tati, lucrurile nu stau deloc aşa, nici măcar pe aproape.’’.

            Băiatul după ce a văzut acele filme, curiozitatea şi masculinitatea proaspăt descoperită îl împinge să experimenteze alte lucruri, filmele erotice şi porno. În urma acestora ei cresc crezând că există o femeie care nu îşi doreşte altceva decât să întreţină relaţii sexuale, o femeie are nu are nevoi emoţionale şi din cauza educaţiei primite din acele imagini au să vadă ca anomalie faptul că iubita lor doreşte ca aceştia să le scrie o poezie, ori să se simtă protejată în preajma lor pe când tot ceea ce ei îşi doresc este să experimenteze lucrurile văzute în acele filme.

            Copii ajung să fie educaţi cu privire la sexul opus de către muzica şi clipurile video ale acestora dar şi de către scenariile filmelor, fie simple comedii romantice, drame dar şi filmele porno şi erotice. Rareori se vorbeşte despre aceste lucruri în biserică însă sunt un pericol real.

            Pe când ajunge la maturitate tânăra femeie este în stare să suporte comportamentul cel mai groaznic din partea partenerului de viaţă fiindcă ea crede că asta înseamnă că o iubeşte şi tânărul bărbat îşi şantajează emoţional partenera de viaţă pentru a întreţine relaţii sexuale în modul pe care el şi-l doreşte fiindcă el a crescut crezând că asta înseamnă o relaţie sănătoasă.

4. Motive pervertite şi dorinţe egoiste

            Aceşti tineri adulţi ajung la vârsta la care lumea se aşteaptă ca ei să îşi întemeieze o familie, să se unească în faţa lui Dumnezeu şi cei mai mulţi au crescut în familii creştine însă deşi sunt virgini fizic, au experimentat diferite feluri de relaţii sexuale. Şi în secolul acesta ideea de virginitate este cu totul distorsionată, iar din nefericire există biserici în care relaţiile sexuale înafara căsătoriei nu sunt condamnate, dimpotrivă, virginitatea este condamnată nu direct de către predicatori ci printre tineri... Un băiat doreşte să îi dea întâlnire unei fete, aceasta acceptă iar el după a patra întâlnire speră ca seara să se încheie la el în apartament şi este stupefiat când aceasta îi spune că este virgină, că nu este dispusă să întreţină alte tipuri de relaţii sexuale şi pe lângă asta, vrea să raporteze păstorului bisericii situaţia. Şi conducerea bisericii o dată ce a luat la cunoştinţă situaţie nu face nimic în cazul acesta fiindcă părinţii tânărului creştin au avut o mare contribuţie la suma donată în total de membrii bisericii pentru renovarea acesteia şi aceşti păstori au să fie traşi la răspundere că au fost părtinitori în judecata pe care au făcut-o.

            Nu toate bisericile sunt aşa, însă vai de cele ce sunt.

            Înainte de toate motivul pentru care tinerii îşi doresc o relaţie a fost pervertit. Tinerii îşi doresc relaţii din motive greşite şi o dată ce au ajuns în cadrul unei relaţii, fac totul pe dos, motivaţi de egoism şi urmărind propria satisfacţie pe când adevăratul scop al relaţiei nu este neapărat fericirea personală. În cadrul unei relaţii şi asta în cazul în care eşti în relaţie cu o persoană care are ţeluri spirituale, scopul este ca aceştia să devină cât mai asemănători lui Hristos.

            Tinerii adolescenţi nu sunt educaţi cu privire la ceea ce ei trebuie să devină pentru a fi capabili să îşi formeze o familie care să reziste de-a lungul timpului şi cred că biserica înainte de toate este responsabilă să-i educe şi asta pentru a întări educaţia spirituală primită acasă ori să ofere o educaţie spirituală în cazul în care acasă nu a fost oferită.

5. Abia la o anumită vârstă tinerii adulţi pot fi capabili să înţeleagă conceptul căsniciei, adevăratul concept.

’’Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului.’’... Spune-i asta unei fete de cincispreze ani şi ea îţi va spune că ea nu se supune nimănui, abia de îşi ascultă tatăl şi dacă chiar şi atunci când este în apropierea vârstei potrivite pentru a îşi întemeia o familie nu îşi ascultă şi respectă tatăl, nu te aştepta să fie capabilă să te asculte pe tine care doreşti să îi devi soţ. De va învăţa, are să înveţe cu greu ori deloc că o familie înseamnă doi deveniţi una.

Şi când el va ajunge la vârsta potrivită pentru a-şi întemeia o familie, dacă din punct de vedere spiritual nu este stabil, nu te aştepta să menţină familia pe linia de plutire. Tinerele femei trebuie să realizeze că trebuie să îşi respecte bărbatul fiindcă înainte de toate acesta este un copil al lui Dumnezeu şi mai apoi în cadrul unei căsnici acesta este preotul, de aceea când căutaţi pe cineva în vederea căsătoriei, viaţa lui spirituală contează cel mai mult. Pe el te poţi baza pentru a vă educa copii din punct de vedere spiritual şi dacă acum, cât încă nu v-aţi căsătorit acesta se târăşte din punct de vedere spiritual şi nu este doar o fază, este o stare permanentă de care este conştient dar nu vrea să depună efort pentru a o schimba, nici în cadrul familiei nu va depune prea mult efort pentru a te ţine lângă el, pentru a creşte copii, pentru a se îngriji de casă...

Când veţi întâmpina probleme, dacă el nu se poate ţine nici măcar de Dumnezeu, de unde va găsi putere şi înţelepciune să se ţină de tine? Nici un consilier marital nu vă poate împăca dacă Dumnezeu nu intervine, dacă nu sunteţi pregătiţi să recunoaşteţi autoritatea şi puterea lui Dumnezeu în cadrul căsniciei voastre. Nici un consilier nu îţi poate schimba soţul înafara de Dumnezeu şi dacă doreşti să ai o căsnicie stabilă, atunci trebuie să realizezi că implicarea lui Dumnezeu nu este doar o formalitate, căsnicia este o relaţie în trei, tu, partenerul de viaţă şi Dumnezeu. Doar Dumnezeu vă poate ajuta pe amândoi să învăţaţi iubirea necondiţionată de care aveţi nevoie pentru a vă ierta atunci când e nevoie să vă iertaţi, soţul va învăţa să îşi iubească necondiţionat soţia aşa cum Isus iubeşte Biserica, şi femeia va învăţa să fie nelipsită din prezenţa soţului ei, aşa cum nu ar trebui să fie nelipsită din prezenţa lui Dumnezeu.

            De asemeni, la fel de mult înainte de căsătorie, în perioada de curtare cât şi după căsătorie persoanele care au încheiat un legământ înaintea lui Dumnezeu ar trebui să se roage pentru persoana de lângă ei. Partenerul îţi va fi fidel dacă îi este fidel lui Dumnezeu, şi aşa cum într-un moment de neveghere poate păcătui împotriva lui Dumnezeu – iar acel păcat să nu fie considerat un gest de infidelitate faţă de tine – tot aşa el poate să păcătuiască împotriva lui Dumnezeu iar acel păcat să fie un gest de infidelitate faţă de tine.

Cu cât tu şi partenerul tău de viaţă vă concentraţi mai mult pe Dumnezeu, şi vă dăruiţi relaţiei cu sfinţenie lăsându-vă învăţaţi de iubirea lui Christos, cu atât veţi vedea mai clar atacurile diavolului. Înainte aţi păcătuit, şi toate acele lucruri pe care le făceaţi împotriva voinţei lui Dumnezeu erau o normalitate pentru voi, nu aţi reuşit să percepeţi atunci lucrurile ca fiind capcane puse de diavolul fiindcă el vrea să îi facă pe toţi să cadă însă o dată ce aveţi zilnic în vedere legile Domnului, viaţa voastră spirituală ia amploare.  Acela va fi momentul când veţi detecta capcanele diavolului din mulţimea de evenimente care se întâmplă pe parcursul zilei. Dacă înainte eraţi orbi şi mergeaţi fără direcţie ori sens păcătuind mereu, o dată ce aţi luat o decizie în inima voastră să îl urmaţi pe Dumnezeu, conştiinţa voastră spirituală va deveni mai sensibilă, reamintindu-vă voia Domnului pentru voi.  

            Dacă înainte nu reuşeaţi să detectaţi ispitele, din momentul în care sunteţi mai intimi cu Dumnezeu veţi observa că diavolul îşi ridică armatele de demoni împotriva legăturii voastre fie că această legătură este pecetluită înaintea lui Dumnezeu ori sunteţi porniţi în acea direcţie. Făcea asta şi înainte, însă fiind atât de afundaţi în păcat nu reuşeaţi să detectaţi însă unul.

 6. Păziţi-vă şi pregătiţi-vă, veţi avea ce lupta.

Dacă nu vă cunoaşteţi punctele sensibile atunci vă recomand să vă analizaţi şi să conştientizaţi acele lucruri dar să vă comportaţi de asemeni responsabili. Dacă punctul tău slab constă în faptul că ai nevoi emoţionale de care prietenul/soţul s-ar putea să nu se ocupe în totalitate, dacă eşti serioasă în privinţa legăturii pe care o ai cu prietenul/soţul tău, nu sta destul în preajma altui bărbat ca să afli că este dispus să îţi ofere mai mult timp şi mai multă atenţie decât prietenul/soţul tău, nu sta destul în preajma unui bărbat încât să afli că este dispus să renunţe la majoritatea timpului petrecut cu prietenii pentru a sta cu tine, fugi fiindcă diavolul prima dată îţi va aduce pe cineva nu neapărat extraordinar însă diferit de ceea ce ai, nu sta destul timp în preajma acelui bărbat ca să afli că ar fi posibil să fie mai bun decât prietenul/soţul pe care îl ai.

Acest sfat este valabil şi pentru bărbaţi, nu sta destul timp în preajma unei femei care îţi dă semne că doreşte ceva de la tine ca să afli că este mai compătimitoare decât prietena/soţia ta, mai deschisă la minte în ceea ce priveşte relaţiile sexuale, mai frumoasă, mai inteligentă, că râde la toate glumele tale şi nu te roagă să îi explici nici măcar una... dacă eşti serios în privinţa prieteniei/căsniciei pe care o ai, din momentul în care o persoană de sexul opus îţi dă semne că îşi doreşte ceva de la tine, nu sta destul prin preajmă ca să vezi dacă te place cu adevărat ori doar îşi încerca norocul, nu sta destul timp prin preajmă ca să afli că nu ar deranja-o să ai relaţii cu alte persoane în timp ce ai o relaţie cu ea fiindcă singurul motiv pentru care nu ar deranja-o este nu fiindcă îţi respectă instinctul de cuceritor, ci fiindcă îşi doreşte ca ea la rândul ei să aibe libertatea să poată avea relaţii cu alte persoane. Dacă observi că persoană de sexul opus începe să te atragă şi aceasta nu este partenera ta de viaţă ori viitoarea ta parteneră de viaţă nu sta destul prin preajmă încât să ajungi fie să îţi înşeli soţia ori să îţi dezamăgeşti prietena. Fugi.

            Şi mulţi nu realizează că asta face parte din lupta spirituală, şi cu cât tu, femeie ori bărbat îţi doreşti să fi mai serios în relaţia în care eşti, mai curat şi credincios lui Dumnezeu, cu cât doreşti să fie glorificat numele lui Dumnezeu prin prietenia/căsnicia pe care o ai, vei reuşi să desluşeşti mai clar tentativele diavolul de a distruge pri perverti acea prietenie/căsnicie.

Vei realiza că sunt zile când cele mai mărunte lucruri te scot din minţi la prietenul/prietena/ partenerul de viaţă, vei realiza că doreşti să termini relaţia de la nimicuri şi dacă te abţi, după ce trece o oră te gândeşti în urmă şi nu şti ce ai avut, ce te-a apucat, ce te-a deranjat şi habar nu ai de ce ai vrut să părăseşti acea prietenie/căsnicie.  

Au să ţi se facă propuneri, persoane care sunt gata să jure că te iubesc şi că te-au iubit de ani de zile, că sunt gata să dea totul pentru tine ... dar pot să-ţi promit că acel om, este doar o sperietoare care imită un om şi imită emoţii fiindcă de cele mai multe ori diavolul se foloseşte de oameni pentru a te face să cazi. Dacă îţi aminteşti dialogul dintre Isus şi apostoli, când i-a întrbat cine spune lumea că ar fi El şi mai apoi, i-a întrebat cine zic ei că ar fi el şi Petru a dat răspunsul corect şi după un răspuns corect, în timp ce Isus îi împărtăşea ceea ce avea să se întâmplecu el o dată ce va merge la Ierusalim, Satan a luat controlul gurii lui şi Isus a recunoscut imediat cuvintele Satanei când Petru I-a zis lui Isus cu privire la planul Lui ’’Să Te ferească Dumnezeu.’’. Însă noi, slabi şi fără multă experienţă recunoaştem cu greu diavolul din persoanele de lângă noi, când aceştia caută să distrugă relaţii, să distrugă căsnicii şi mai apoi să pervertească fructul acelei căsătorii fiindcă dacă diavolul nu a putut să vă facă să cădeţi prin voi înşivă, va căuta să vă întristeţe prin copii voştri.

            Aşa cum spune Eclesiastul, toate lucrurile îşi au vremea lor şi ca părinţi, autorităţi puse de însuşi Dumnezeu aveţi obligaţia să vă instruiţi copii. Prin acest mesaj nu caut să condam părinţii fiindcă neascultarea copiilor este mare, ştiu asta fiindcă am fost şi eu la rândul meu neascultătoare însă prin Harul Domnului astăzi am împlinit de curâmd un an cu Dumnezeu în mod oficial, un an de la botez şi recunosc în fata voastră că am greşit la rândul meu şi mi-a luat ceva timp până am reuşit să înţeleg adâncimea Cuvântului Domnului, deplinătatea acestuia dar şi imensa înţelepciune şi planul minunat conceput de Dumnezeu pentru biserică. Nu sunt căsătorită, nu am copii şi nu îmi permit să învinuiesc pe cineva că şi-a crescut prost copii în domeniul spiritual fiindcă ştiu că prea bine puteam să fiu eu în locul lor, tot ce pot să fac este să mă rog pentru înţelepciune, putere, autoritate ca împreună cu cel care are să îmi fie soţ să ne putem educa copii în conformitate cu cuvântul lui Dumnezeu şi pe lângă aceasta, dacă au să îmi semene mie câtuşi de puţin, trebuie să mă rog foarte mult ca aceştia să fie ascultători şi să aibă un duh de înţelepciune de la o vârstă fragedă fiindcă personal cred că Dumnezeu are autoritatea şi puterea aceasta.

Ai un dar iscusit și armonios în a scrie...Ocupă-te de aspectul acesta și înflăcărează acest dar.
Fii binecuvântată!
Adăugat în 26/08/2011 de Ioanhapca
Vă mulţumesc foarte mult frate Hapca, Dumnezeu să vă răsplătească pentru cuvintele dumneavoastră pline de înţelegere.
Adăugat în 26/08/2011 de Sagastoneriot
foarte frumos si special se vedev calauzirea si darul minunat de a scrie si explica problemele si trairile tineresti. ma bucur ca Dumnezeu are oameni de care se foloseste, aceste pasaje mi-au fost de mare folos eu sunt momentan intro prapastie si prin scrierile dumneavoastra mam ma revigorizat unpic.o relatie stabila cu Dumnezeu face mult,foarte mult.

multumesc mult,DOMNU SA VA BINECUVANTEZE.
Adăugat în 10/10/2011 de alexander22
Statistici
  • Vizualizări: 2380
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 3
Opțiuni