Amicul nostru Iuda
Autor: Lucaci Laura-Otilia  |  Album: Fără mască  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Sagastoneriot in 26/04/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
           Toată săptămâna am auzit vorbindu-se despre Isus, despre jertfă şi salvare. Am fost salvaţi.
 
            Dar, ştiţi de cine nu am auzit vorbindu-se săptămâna aceasta? Iuda. Da, ştiu, oaia neagră a clubului, dar vreau pentru câteva secunde să ne descreţim minţile, să ne scoatem masca bisericească de pe faţă şi să ne comportăm ca atare, ca oameni ce greşesc şi pe lângă asta, recunosc când o fac. Ştiu, e foarte dificil, dar dacă o fac eu, o faceţi şi voi.
            Bun, acum că masca e pusă la o parte, care este părerea voastră generală despre Iuda şi ceea ce a făcut?
 
            Mulţi spun ’’Eu nu L-aş fi vândut niciodată, eu aş fi fost mai bun, eu aş fi făcut lucrul corect.’’, dacă nu L-ai vinde, de ce Îl vinzi în momentul de faţă? De ce unii vă ascundeţi credinţa atunci când nu puteţi beneficia de pe urma acesteia, ba dimpotrivă, s-ar putea să aveţi probleme? La şcoală, Îl vindem alegând să râdem în grupul de prieteni când unul dintre ei înjură de Dumnezeu, Îl vindem când alegem să fim mai bătăioşi decât cel mai bătăios şi jalnic om.

            Treizeci de arginţi ori o adolescenţă fără a fi tachinat de către colegi pentru corectitudine şi principii, treizeci de arginţi ori un şef satisfăcut, treizeci de arginţi ori un compromis. Toţi suntem la un moment dat prieteni de cataramă cu Iuda. Ceea ce contează este ce o să faceţi de acum înainte.

 

http://rulerofmyheart.wordpress.com

Da!Foarte înțelept ce spui în cuvintele ,,ceea ce contează este ce o să faceți de acum înainte''!
Și Petru s-a lepădat de Domnul,l-a vândut și el...nu pe bani, de frică...Dar, la fel de vinovat ca Iuda, la fel de vinovat ca noi...
Diferența constă în ,,după aceea''! După aceea ,,Petru s-a căit amar'', cu multe lacrămi...Pecând Iuda: ,,S-a dus de s-a spânzurat''
,,Toți greșim în multe feluri''.......,,Dar avem la Tatăl un Mântuitor''!
Ideea și plăcerea lui D-zeu este ,,fără greșeală''....Noi însă,greșim...Tot ce mai conteză apoi; cum mergi înainte,sau cum și unde mergi după aceea! Domnul să ne lumineze și să aibă milă de noi toți.
Fii binecuvântată!
Adăugat în 18/08/2011 de Ioanhapca
Frate Ioan, vreau să vă mulţumesc pentru comentariu şi binecuvântare. Domnul să fie cu dumneavoastră.
Adăugat în 19/08/2011 de Sagastoneriot
Statistici
  • Vizualizări: 1475
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni