Vreau să ni se predice adevărul Biblic - partea I
Autor: Lucaci Laura-Otilia  |  Album: Pagină de Jurnal - Aprilie 2012  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de Sagastoneriot in 19/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi

4/19/2012   1:20:51

    Urcând în autobuzul care de mai mult de jumătate de an mă duce la seriviciu, dintr-o neglijenţă fără scuză, mi-am rupt căştile. Gândul că nu am să pot asculta Biblia, ori, Hillsong sau pe Paul Washer mi-a stricat ziua… Ajungând la seriviciu, însă, am ales (îndemnată de Duhul Sfânt) să folosesc deconectarea de la mp3player pentru a mă ruga. Şi, rugându-mă, simţeam că Dumnezeu îmi vorbeşte… Cu privire la blogul pe care îl am, dar, în special, cu privire la un mesaj special pentru tinerii bisericilor de pretutindeni. Talentul scriitoricesc pus în final în slujba Domnului, după o hoinăreală pe care o regret.

    În timp ce mă rugam, ideile îmi veneau una după alta cu privire la o carte pe care mă rog ca Dumnezeu să îmi dea putere şi statornicie să o scriu, carte care descrie oameni pe care îi poţi găsi în realitatea apropiată, oameni cu care ceilalţi se pot identifica, şi care trăiesc complet greşit, parţial corect şi corect… paralele spirituale trasate pentru a arăta prin antiteză ceea ce Dumnezeu vrea de la noi toţi.

    „Cel mai greu lucru pe care l-ai făcut, cel mai greu lucru pe care l-ai făcut?” e o propoziţie pe care mi-o repet, din nou şi din nou, şi nu ştiu de ce… Am ajuns acasă cu aproape douăzeci de minute în urmă, este trecut de miezul nopţii dar nu, nu mi-am pierdut seara într-un loc de pierzanie, ci la serviciu. Dar pentru aceasta am eu vreun merit, să fie de vină autocontrolul meu? Nicidecum. Harul lui Dumnezeu şi Duhul Sfânt care m-a îndemnat dintotdeauna la pocăinţă, Singurii vinovaţi pentru orice lucru bun ar găsi cineva la mine.

    Intrând în cameră, am început să îi pun o grădamă de întrebări tatălui meu. „De ce dintre toate întrunirile de tineret la care am participat, niciunul dintre predicatori nu ne-a luat la propriu de mânecuţă şi să ne spună să ne oprim, că mergem în iad? De ce aud aceiaşi predicatori care evită să dea un răspuns clar întrebării «Să aibe ori nu femeile capul acoperit în biserică?», de ce ni se mângâie egoul şi MERGEM ÎN IAD?! De ce nu există o reformă în şcoala duminicală, de ce copiii bisericii noastre sunt atât de prost educaţi de biserică, dar şi de părinţi, în ceea ce priveşte linia trasată de Dumnezeu cu privire la identitatea lor ca şi copiii de Dumnezeu?! De ce nu ne spun adevărul? De ce nimeni nu îşi ridică vocea? De ce băieţii nu sunt intruiţi să crească a fi bărbaţi temători de Dumnezeu căruia să îţi fie drag să te supui? De ce nu li se spune fetelor scopul suprem al Domnului pentru ele?! De ce nu se ridică cineva?”

    Tata m-a privit cu dragoste şi mi-a răspuns cu blândeţe: „Fiindcă predicatorii care au cei mai mulţi împotrivitori şi cei mai mulţi critici sunt aceia care predică ceea ce tu vrei să fie predicat, şi, aceia nu sunt chemaţi.”

    „Dar oare nu ar asculta tinerii aceste mesaje? Oare nu va exista o trezire spirituală? Chiar preferă oamenii să meargă în iad? Dacă ar privi la oamenii din ziua de astăzi, la căsniciile din biserică care însă au o fundaţie greşită, nu văd nefericirea care înconjoară copiii Domnului fiindcă aceştia au început să se ghideze după minciuni, acceptând doar partea care le place din mesajul Scripturii?”

    Teama mea? Privesc în jurul meu şi văd copiii ai Bisericii, cu vârste cuprinse între nouă şi doisprezece ani şi mă întreb, oare ştiu destul? „Sunt prea mici pentru a cunoaşte pe deplin şi pentru a şti despre binele şi răul acestei lumi.” Dar oare, NU SUNT PREA MICI ca să ştie că Ben 10 are un Omnitrix, pe care aceştia şi-l doresc pentru a se putea transforma într-unul din cei zece extratereşti pe care acesta îi poate întruchipa?!” Dar voi ziceţi că SUNT PREA MICI, ca să ştie că David a avut o armă după care aceştia ar trebui să tânjească, şi cu care acesta a învins un gigant, la propriu. Nu praştia, nu pietrele l-au ucis pe Goliat, ci Dumnezeul în care David şi-a pus încrederea!  



Vă mulţumesc foarte mult soră Daniela pentru aceste cuvinte pline de înţelepciune şi dragoste. Într-adevăr, tatăl meu a fost şi este mentorul meu spiritual, aşa cum îi este şi îndatorirea stabilită de Dumnezeu în cadrul unei familii. El este o mare binecuvântare pentru mine. Vă mulţumesc pentru binecuvântările rostite peste mine. Să vă asculte Dumnezeu, şi să vă răsplătească. Să fiţi binecuvântată cu pace şi bucurie în Duhul Sfânt.
Adăugat în 19/04/2012 de Sagastoneriot
M-am întrebat la ce biserică mergi tu şi din ceea ce ai scris aici pot înţelege că ai mai multe nemulţumiri, dar, uite, eu te sfătuiesc: adevărul nu trebuie să ţi-l spună altcineva ci îl poţi avea singură printr-un studiu temeinic al Bibliei iar acolo unde nu înţelegi poţi întreba, spui că îl ai pe tatăl tău mentor spiritual, apelează la dumnealui de fiecare dată, dacă în întrunirile de tineret la care participi ţi se pare că nu se spune adevărul, poţi între 4 ochi să-l abordezi pe tânărul predicator cu un duh de blândeţe despre nelămurirea ta. Eu nu ştiu ce anume predică cei din adunarea din care faci parte, dar sunt atâtea probleme...ce să ne mai spună şi ei mai întâi? unde ai nelămuriri, du-te şi întreabă şi roagă-te pentru fiecare nemulţumire a ta, cercetează-te bine şi întreabă-te "oare nu e ochiul meu....?" De mânecă, nu ştiu dacă te va trage cineva vreodată, totuşi, este cu neputinţă să nu se predice Cuvântul...m-ai întristat puţin...nici nu te cunosc, e drept...eu am participat deseori la întrunirile tinerilor din adunarea din care fac parte şi nu a existat dată când să nu se predice adevărul în cele mai mici detalii, tinerii sunt bine puşi la punct cu ceea ce ne cere Domnul şi când ies la amvon ştiu că au o datorie sfântă: să spună adevărul şi să împlinească şi ei ceea ce predică, şi mă rog Domnului ca tinerii de pretutindeni să fie ca cei din adunarea din care fac eu parte. Fii binecuvântată!
Adăugat în 20/04/2012 de floridinmaracineni
Nu e nevoie sa va intristati sora mea. Nu vorbeam despre biserica la care merg eu. Sunt de la sat, o biserica relativ mica ... dar sunt destui tineri, si conducerea bisericii s-a asigurat sa fim intruiti in adevarul biblic, dar ... dezamagirea mea a fost cand, am mers la unele biserici din oras, fiindca la o intrunire de tineret la oras am participat si un predicator a evitat sa dea raspuns intrebarii daca sa poarte ori nu femeia capul acoperit in biserica, acolo am vazut ca nu se predica adevarul biblic, si asta intentionat.

Multumesc Domnului ca am crescut in biserica in care am crescut, si de fiecare data cand a fost nevoie, conducerea bisericii a atras atentia membrilor asupra conduitei, imbracamintei s.a ... Dar nu toate bisericile sunt asa, tot mai multi oameni pierd din vedere adevarul Scripturii.
Adăugat în 20/04/2012 de Sagastoneriot
Eu, am vrut doar sa atrag atentia asupra acestui lucru ... fiindca este grav.
Adăugat în 20/04/2012 de Sagastoneriot
De asemeni, daca situatia in biserica mea este fericita, si in alte biserici este nepotrivita ... am simtit nevoia sa atrag atentia asupra acestui lucru ... Adevarul trebuie impartasit cu toti.
Adăugat în 20/04/2012 de Sagastoneriot
Statistici
  • Vizualizări: 2271
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni