Dialog cu Constiinta
Autor: Estela C. Manea  |  Album: Vocea din timpul nopţii -1-  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ESTELLA in 04/07/2011
    12345678910 0/10 X
Dialog cu Constiinta

 “Arunca-ti painea pe ape, si dupa multa vreme o vei gasi iarasi.” ( Eclesiastul 11:1)

…un verset  nu prea plăcut de cei mai mulţi.

eul: -Cum, în vremuri de criză să-mi iau pâinea de pe masă şi s-o împart cu cei sărmani? !

constiinta:  -Un val cheama un alt val. Da, în valul crizei şi al neajunsurilor, pâinea pe care ai primit-o şi astăzi de la Dumnezeu Tatal împarte-o cu cel care are nevoie. Crezi că făcând economie şi adunând cât de multe cu gând să-ţi umpli cămara nu vei duce lipsă? Ha! Te înşeli! Aminteşte-ţi de văduva din Sarepta. Uită-te cu băgare de seamă: sameni mult şi strângi puţin, şi cine câştigă mult (sau puţin) îşi păstrează câştigul la loc sigur, zice el, dar nu vede că punga e spartă. Toată lumea se aşteaptă la mult dar de fapt are puţin; îşi aduce acasă câştigul şi Dumnezeu îl suflă. De ce? Pentru că fiecare umblă pentru comfortul lui pământesc în timp ce templul Duhului Sfânt stă dărâmat.

eul:  -Dărâmat? ! Cum adică, , dărâmat”? Vezi că mă jigneşti. Eu sunt pocăit. Sunt botezat de zeci de ani. Am citit toată Biblia şi nu lipsesc de la adunare!

constiinta: -Da? Şi ce-i cu asta? Crezi ca e suficient? Asta crezi tu. Eşti pocăit? Aşa zici, că eşti. Dacă eşti, de câte ori ai renunţat la dreptul tău ca să nu faci Numele lui Hristos de ruşine şi să nu-L terfeleşti prin tribunale? De câte ori ai minţit când ţi-ai semnat pontajul pentru orele lucrate care de fapt NU ERAU lucrate? De câte ori ţi-ai păstrat câte ceva din pachetul pe care ar fi trebuit să-l dai intact unei alte familii căci ea era destinatarul, nu tu? Pe cine ai crezut că minţi? (Aminteşte-ţi de Anania si Safira). Ai spus măcar o singură dată în zecii tăi ani de pocăinţă: , , Doamne, azi vreau să citesc din Scriptură cu dorinţa de-a mă lăsa modelat de El ”? Sau poate că nu-ţi doreşti asta pentru că ar putea fi dureros şi nu eşti dispus să suferi pentru Hristos. Sau poate că citeşti Scriptura ca pe o carte oarecare căci la bogata ta bibliotecă o carte de istorie în plus nu strică. În aceşti zeci de ani de pocăinţă ai renunţat măcar o lună la a-ţi mai pângări privirea şi inima cu emisiuni TV şi imagini deocheate?

eul:  -Ei, haide, e prea de tot; eu mă uit doar la ştiri şi la animale.

constiinta:  -Ştiri exacte şi precise le găseşti tot în Scriptură, ţi-au fost date în avans. Ce auzi tu la TV se numeşte manipulare. Vrei cunoştinţă despre animale, citeşte în Geneza frate, şi în Iov şi nu numai. Dacă doreşti mai mult, priveşte-le pe cele din curtea ta şi din jurul tău şi dă-i laudă lui Dumnezeu pentru înţelepciunea Lui. Zici că de la adunare n-ai lipsit? Ai auzit tu de răpirea minţii? Când de la altar se împărţea o hrană aşa de gustoasă recunoaşte că nu doar odată mintea ţi-a fost răpită de secvenţe din filmul super’ pe care l-ai sorbit înainte de adunare, sau de imaginile deocheate din revista peste care ţi-ai pironit ochii şi inima dându-ţi frâu liber imaginaţiei. Şi lista ar putea continua.

Dacă aceste realităţi le regăseşti în tine, atunci templul tău este o ruină.

eul:  -O, dar stai! NIMENI nu este PERFECT şi nu poate fi PERFECT!

constiinta:  -Ştii tu că diavolul are misiunea de-a pune sub semnul întrebării vorbele lui Dumnezeu, semănând astfel îndoiala? Aminteşte-ţi: , , ... oare a zis Dumnezeu cu devărat să nu luaţi... ? “ Dacă Dumnezeu a zis: , , fiţi sfinţi căci şi Eu sunt sfânt…”, asta îmi spune că El nu mi-a cerut imposibilul. Dacă El mi-a spus să fiu ca El înseamnă că se poate, trebuie doar să-i cer ajutorul. De altfel, SCOPUL pocăinţei este acesta: să mă dezbrac de mine însumi şi să mă îmbrac cu Hristos; Hristos să ia chip în mine. Dacă aceasta nu se realizează, TOŢI anii mei de aşa-zisă pocăinţă sunt NIMIC.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1408
  • Export PDF: 2
Opțiuni