Autoevaluare
Autor: Estela C. Manea  |  Album: Vocea din timpul nopţii -1-  |  Tematica: Sub flamurile crestinismului
Resursa adaugata de ESTELLA in 08/06/2019
    12345678910 0/10 X

„ Acum, Israele, ascultă legile și poruncile pe care vă învăț să le păziți. Împliniți-le ca să trăiți și să intrați în stăpânirea țării pe care v-o dă Domnul, Dumnezeul părinților voștri.” Deuteronom 4:1

Ce frumos își îndemna Moise poporul. Întrebarea care se ridică este următoarea: cum aș putea păzi și împlini ceva ce nu cunosc?

Este o întrebare la care, odată aflat răspunsul, îți vei putea autoevalua viața vis-a-vis de calitatea ta de copil de Dumnezeu, pocăit sau creștin, spune-ţi cum vrei. Cu stupoare, cu uimire, descopăr persoane cu zeci de ani vechime în "pocăință" care nu cunosc Cuvântul lui Dumnezeu pentru simplul fapt că nu-l citesc. Legile și poruncile despre care vorbește Moise în citatul de mai sus constituie Cuvântul lui Dumnezeu.  

Eu mă întreb: o persoană "creștină" care nu are tangență cu Biblia în fiecare zi, în fiecare zi,   cum își închipuie că va moșteni Împărăția cerurilor? Știm că moralitatea nu ne asigură cerul lui Dumnezeu. Nici cultura, nici starea socială, nici funcția și nici mulțimea banilor. Nu poți împlini și păzi o lege, o regulă, pe care, de fapt, nu o cunoști. Ca să o cunoști trebuie să o citești. Cuvântul dătător de viață veșnică este Cuvântul Sfintelor Scripturi inspirat de Dumnezeu. Eu înțeleg că dacă nu am părtășie zilnică cu acest Cuvânt înseamnă că nu am viață și nici nu am cum să cunosc voia lui Dumnezeu.  Prin urmare, lipsa de viață spirituală înseamnă moarte spirituală.   Ne mințim singuri și ne place să credem că vom avea parte de pășuni verzi după moartea fizică dar refuzăm să ne autoevaluăm prin prizma Cuvântului Sfânt. Iată ce scrie profetul Osea în cap. 4:2-6: „... fiindcă nu este adevăr, nu este îndurare, nu este cunoștință de Dumnezeu în țară, fiecare jură strâmb și minte, ucide, fură și preacurvește, năpăstuiește și face omoruri după omoruri... Fiindcă ai lepădat cunoștința și Eu te voi lepăda.” 

În urma acestui mesaj profetic dacă mai continui să-ți trăiești viața în aceeași nepăsare spirituală înțelege că ești împietrit din cauza prea multei călcări de Cuvânt. Totuși, ce bine că Dumnezeu nu dorește moartea păcătosului și dacă vei veni înaintea Lui cu mărturisire sinceră El a promis că nu te va izgoni. Iar acum, îndemnul lui Osea pentru fiecare dintre noi: „ să cunoaștem, să căutăm să cunoaștem pe Domnul! Căci El se ivește ca zorile dimineții, și va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară, care udă pământul! ... El ne va da viața iarăși... și vom trăi înaintea Lui.” (Osea 6:3)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1040
Opțiuni