EU SUNT CU VOI
Autor: Eugen Oniscu  |  Album: Speranțe  |  Tematica: Isus Hristos
Resursa adaugata de EUGENIO in 14/10/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
EU SUNT CU VOI

 Una din promisiunile cele mai minunate făcute de Iisus ucenicilor Săi se află în Evanghelia după Matei 28-20 în ultima parte a versetului unde ni se promite: , , ... Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.” Aici ni se revelează ceva ce întrece capacitatea noastră de a înțelege în toată profunzimea, făgăduința Sa. La o primă vedere pare surprinzător faptul că Iisus ce urma să se înalțe la ceruri face o astfel de promisiune ucenicilor Săi, pentru că avea în vedere darul Duhului Sfânt ce avea să rămână cu biserica Sa și cu fiecare ucenic în parte.

Aceasta este o promisiune ce cuprinde tot ce avem nevoie, El ne promite că va fi cu fiecare din cei ce își pun încrederea în El. Și astăzi prin tainica și niciodată înțeleasă pe deplin lucrare a Duhului Sfânt, Iisus este cu noi. El se coboară în inimile noastre pline de temeri, apăsate de păcate și poveri pentru a aduce eliberare. Cine a învățat să perceapă prezența lui Iisus în inima sa prin Duhul Sfânt, este un om ce are o deosebită experiență duhovnicească.

După înălțarea Sa la ceruri Duhul Sfânt s-a revărsat peste ucenici, ce au predicat cu putere Evanghelia zguduind din temelii Imperiul roman. Lumea în care trăim astăzi ne îngrozește prin rapiditatea cu care unele lucruri se desfășoară. De la pandemie la războiul din Ucraina și apoi conflictul din orientul mijlociu. Se pare că îngerii războiului incită tot mai multe națiuni spre vărsare de sânge. Și când afirm acest lucru mă refer la demonii ce încearcă să angreneze unele din națiunile lumii într-un conflict armat de talie mondială.

În urma unor astfel de conflicte vedem cum oameni nevinovați suferă și nu înțelegem în totalitate de ce. Însă să nu uităm că trăim în cadrul marii controverse dintre Hristos și Satana. Trăim într-o lume care tot mai mult întoarce spatele învățăturilor creștine și acest lucru se numește progres. Dar toate aceste lucruri aduc consecințe teribile. În tot acest context sumbru al lumii în care trăim avem această făgăduință minunată de care să ne prindem. , , Eu sunt cu voi în toate zilele... ” Zi de zi El se va coborî în inimile noastre dacă dorim, și umblarea zilnică poate fi nespus de minunată. Putem trece astfel peste obstacolele vieții într-un mod diferit călăuziți fiind de Duhul Său.

Iisus a promis că până la sfârșitul lumii va fi cu noi, indiferent de circumstanțe prezența Sa va aduce bucuria de a trăi în inimile noastre. Eu sunt cu voi este garanția că puterile întunericului nu ne vor birui și că viața noastră spirituală nu se va transforma într-un eșec. Iisus este tot ceea ce noi avem nevoie pentru a nu ne prăbuși subt valurile uriașe ale lumii extrem de agitate în care trăim. Prezența Sa cu noi până la sfârșitul lumii este ceva atât de minunat încât ne dăm seama că mai mult de atât Dumnezeu nu putea să ofere.

Nimeni nu cunoaște mai bine ca El slăbiciunile noastre, păcătoșenia noastră, și de aceea când se pogoară în inimile noastre ne poate ridica și da speranță. Pentru lumea secularistă în care trăim aceste lucruri par de neînțeles. Deși în ultimul timp, datorită evenimentelor dramatice la care asistăm tot mai mulți oameni se întorc spre Dumnezeu, sau cel puțin încep să-L caute înțelegând că în lumea haotică în care trăim nu mai există nimic demn de încredere în care să mai găsim stabilitate și speranță. Ce privilegiu minunat ca zi de zi să umblăm cu Iisus și să învățăm de la El cum să aruncăm asupra Sa toate poverile noastre! Să beneficiem dar din plin de acest mare privilegiu și să ne apropiem prin intermediul rugăciunii de El pentru a cere prezența Sa cu noi în toate zilele vieții noastre.

Și atunci binecuvântările Sale ne vor înfrumuseța viața. Avem asigurarea că El va fi cu noi și nu ne va abandona niciodată pentru că așa a promis. Doar atunci când noi alegem să trăim fără El, vom fi lăsați să culegem consecințele unor astfel de alegeri. Dar și atunci dacă strigăm după ajutor El va veni în noaptea suferințelor noastre ajutându-ne să le suportăm prin har. Prin Iisus viața este minunată, mai bine zis este o urcare necontenită pe cele mai înalte culmi ale dezvoltării spirituale.

Zilele vieții noastre pot fi umbrire de dureri și probleme sau pot fi zile de luptă cu păcatul, firea pământească, sau atacuri din partea confederației răului. Însă atunci când prezența lui Iisus se coboară în viețile noastre vine lumina, speranța, liniștea sufletească și putem trece peste valurile furioase ce sunt gata a scufunda corabia vieții noastre. Deci să ne deschidem cu bucurie inimile înaintea Sa pentru a trăi cea mai frumoasă experiență dată oamenilor.
 

Amin! Aleluia! A umbla cu Domnul Isus zilnic-ce minunat!
Adăugat în 15/11/2023 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 252
  • Comentarii: 1
Opțiuni