Numai viața lui Dumnezeu este VIAȚĂ
Autor: Witness Lee  |  Album: Cunoașterea vieții  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 07/11/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Numai viața lui Dumnezeu este VIAȚĂ

   Atunci când explicăm ce este viața, în primul rând trebuie să ne fie clar un lucru - care este tipul de viață din întregul univers care poate fi considerat ca fiind Viață. 1 Ioan 5.12 spune:

   Cine-L are pe Fiul are viața; cine nu-L are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viața.

   De asemeni Ioan 3.36 spune:

   Cine crede în Fiul are viața veșnică; dar cine nu-L ascultă pe Fiul nu va vedea viața.

   Aceste două versete ne spun că atât timp cât omul nu are viața lui Dumnezeu, el nu are viața. Toate acestea ne arată că în ochii lui Dumnezeu numai viața Lui este viață; în afară de aceasta, nici o altă viață nu poate fi considerată ca fiind viață. De aceea, atunci când viața lui Dumnezeu este menționată în Biblie, ea este menționată ca și cum ar fi unica viață (Ioan 1.4,10.10,11.25,14.6 etc).

   Numai viața lui Dumnezeu este viață, iar alte vieți nu sunt considerate ca fiind viață, deoarece numai viața lui Dumnezeu este divină și veșnică.

   Ce înseamnă DIVIN?

   A FI DIVIN înseamnă a fi din Dumnezeu, a avea natura natura lui Dumnezeu sau a fi transcendent și distinct de toți ceilalți.

   Numai Dumnezeu este Dumnezeu, numai Dumnezeu are natura lui Dumnezeu și numai Dumnezeu este transcendent și distinct; deci NUMAI DUMNEZEU ESTE DIVIN. Viața lui Dumnezeu este Dumnezeu Însuși și din moment ce este Dumnezeu Însuși, în mod natural ea are natura lui Dumnezeu. De exemplu, o cupă de aur este aur și din moment ce este aur, ea are natura aurului; de fapt aurul este natura ei. Tot astfel, viața lui Dumnezeu este Dumnezeu Însuși și are natura lui Dumnezeu; Dumnezeu este natura vieții Sale. Din moment ce viața lui Dumnezeu este Dumnezeu și are natura lui Dumnezeu, viața lui Dumnezeu este divină.

   Ce înseamnă VEȘNIC?

   Veșnic înseamnă necreat, fără început sau sfârșit, existând prin sine însuși și pentru totdeauna, având o existență neschimbătoare.

   Numai Dumnezeu este necreat; numai El este DIN VEȘNICIE ÎN VEȘNICIE ADICĂ FĂRĂ ÎNCEPUT SAU SFÂRȘIT. El este CEL CE SUNT și mereu ACELAȘI. Din moment ce Dumnezeu Însuși este astfel, la fel este este și viața care este Dumnezeu Însuși. Viața lui Dumnezeu, la fel ca Dumnezeu Însuși, este necreată, fără început sau sfârșit, existând prin sine și pentru totdeauna și nu se schimbă niciodată; deci viața lui Dumnezeu este veșnică. De aceea Scripturile vorbesc despre viața lui Dumnezeu ca fiind viața veșnică.

   Din moment ce atât divinitatea, cât și veșnicia, sunt natura lui Dumnezeu și exprimă caracteristicile lui Dumnezeu Însuși, ele sunt de asemenea natura vieții Sale și descriu caracteristicile vieții Sale. Totuși divinitatea nu este doar o caracteristică a vieții lui Dumnezeu. Să ne întoarcem la ilustrația cupei de aur. Natura ei este atât aurul, cât și rezistența la rugină. Totuși aurul nu caracterizează doar cupa, ci și însăși esența ei, în timp ce natura ei rezistentă la rugină se datorează faptului că este aur. Tot astfel, motivul pentru care viața lui Dumnezeu este veșnică este acela că este divină. (Când spunem DIVIN, înțelegem nu doar ceea ce este din Dumnezeu, ci Dumnezeu Însuși).

   VIAȚA LUI DUMNEZEU ESTE DIVINĂ PENTRU CĂ ESTE VEȘNICĂ.

   În univers nici o viață creată nu are natura divină deci nici o viață creată nu este veșnică. Din moment ce natura vieții lui Dumnezeu este astfel, cu siguranță viața lui Dumnezeu însăși este de asemenea altfel. Viața lui Dumnezeu este veșnică pentru că este divină. În întregul univers numai viața lui Dumnezeu este atât divină cât și veșnică, prin urmare, doar viața lui Dumnezeu este considerată ca fiind VIAȚĂ.

   Doar viața care este atât divină cât și veșnică, poate fi considerată ca fiind VIAȚĂ deoarece viața denotă ceva ce este viu și tot ce este considerat ca fiind viață trebuie să fie ceva nemuritor. Orice este nemuritor este neschimbător; rămâne la fel și continuă să trăiască chiar și după ce a trecut prin tot felul de lovituri sau distrugeri. O viață care este supusă morții și schimbării și este incapabilă să suporte vreo lovitură sau distrugere nu este nici veșnică, nici nemuritoare, și nici neschimbătoare, și în consecință, nu poate fi considerată viață. Ceea ce este viață trebuie să fie ceva ce trăiește pentru totdeauna și nu se schimbă niciodată. Numai ceea ce este veșnic poate fi astfel.

   Atunci, ce este VEȘNIC? NUMAI CEEA CE ESTE DIVIN!

   Ceea ce este divin este din Dumnezeu și este Dumnezeu Însuși. Dumnezeu Însuși este fără început sau sfârșit, existând prin Sine și pentru totdeauna, prin urmare, EL ESTE VEȘNIC!

   Deoarece doar ceea ce este divin este veșnic și doar ceea ce este veșnic poate trăi pentru veșnicie fără să se schimbe, rezultă că doar ceea ce este atât divin cât și veșnic, poate fi considerat ca VIAȚĂ.

   Toate tipurile de viață din acest univers, fie viața îngerilor, a oamenilor, a animalelor sau plantelor, sunt muritoare și schimbătoare de aceea, ele nu sunt veșnice. Ele nu au natura lui Dumnezeu și nici nu sunt divine. Deci din punctul de vedere al veșniciei, doar viața lui Dumnezeu este VIAȚĂ. Ea nu are doar numele de viață ci și realitatea vieții împlinind astfel pe deplin sensul vieții.

   Alte vieți sunt vieți doar cu numele, nu în realitate, de aceea, ele sunt incapabile să satisfacă criteriul caracterului nemuritor și neschimbător al vieții și nu pot fi considerate ca fiind viață. De aceea, din punctul de vedere al naturii divine și veșnice a vieții lui Dumnezeu, viața lui Dumnezeu este unica viață din întregul univers.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 297
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni