Planul lui Dumnezeu și disconfortul generat de el
Autor: Estela C. Manea  |  Album: Vocea din timpul nopţii -2-  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de ESTELLA in 23/11/2021
    12345678910 0/10 X

 

Să trăiești cu Dumnezeu, să fii parte din planul Lui întreaga ta existență nu e întotdeauna cel mai comod lucru. Ți se pare ciudată abordarea? Păi, din multele exemple de pe paginile Scripturii, iată unul care confirmă această afirmaţie: Maria, mama Domnului Isus. Și voi enumera câteva detalii:

 -Maria era logodită, nu căsătorită;

- era fecioară, dar totuși era însărcinată;

- încearcă să-l lămureacă pe logodnicul ei că nu a avut realții intime cu vreun bărbat ci de la Duhul Sfânt a rămas însărcinată;

- Iosif vrea să rupă logodna cu ea după ce aude asemenea blasfemie;

- Maria trăiește într-o eră în care curvia e pedepsită prin uciderea cu pietre iar ea trebuie să gândească acum o strategie de-a ascunde semnele vizibile de mai târziu ale unei femei  însărcinată... . Și  în spate la toate acestea era Dumnezeu și planul Lui, neînțeles la acel moment de apropiații Mariei pentru că ei nu cunoșteau detaliile și nu vedeau întreg filmul care urma să se deruleze mai târziu.

Îmi imaginez emoțiile și tensiunea prin care a trecut Maria, și mai târziu și Iosif, știind ce bârfe nutresc la adresa lor rudeniile, vecinii și cercul lor de prieteni. Parcă îi văd pe părinții Mariei negri de supărare că fiica lor este o stricată iar ei trebuie plece capul de rușine. Parcă văd tot disprețul care s-a abătut asupra Mariei din cauza planului lui Dumnezeu, iar Dumnezeu nu face nimic ca să clarifice situația și să-i reabiliteze reputația în fața celorlalți. Pur și simplu stă cu mâinile în sân și privește la toată scena. Toată lumea din jur e agitată și are privirile ațintite asupra Mariei într-un mod acuzator, dar Maria și Iosif sunt liniștiți în inima lor pentru că ei cunosc detaliile, , filmului”. Ei au ales să-și ațintească privirea la Dumnezeul  lui Avraam, Isac și Iacov și să ignore forfota din jurul lor pentru că au înțeles că au fost aleși pentru un plan măreț care mai târziu se va răsfrânge chiar și asupra acelora care acum îi arată cu degetul.

Ce vreau să spun este că Dumnezeu nu e dator să dezvăluie terțelor persoane detaliile planurilor Sale. N-a făcut-o nici în cazul Mariei și a lui Iosif. El le dezvăluie doar acelora care sunt direct implicați în scenariul Lui. Călăuzirea și încredințarea mea cu privire la o lucrare e foarte posibil ca niciodată să nu facă duet cu a ta, dar asta nu-ți dă dreptul să mă judeci pentru călăuzirea pe care eu o am și pe care tu nu o înțelegi. Pentru tine poate să pară un nonsens, dar tu nu o înțelegi pentru că pur și simplu tu nu faci parte din acel scenariu și nu cunoști detaliile. Când Dumnezeu i-a spus lui Avram: , , ieși din țara ta, din rudenia ta și din casa tatălui tău... ” cu siguranță că Avram nu a fost înțeles de către ai lui, poate chiar a fost considerat nebun, dar cu toate acestea Dumnezeu nu s-a simțit dator să le ofere explicații și să-i convingă de sănătatea mintală a lui Avram. El a comunicat detaliile doar lui Avram, și atât, nici măcar nevestei lui nu i le-a spus.

Singura Persoană care poate aduce lămuriri suplimentare anturajului unui om chemat după planul lui Dumnezeu este Duhul Sfânt. Cei care sunt călăuziți de același Duh vor înțelege, fără cuvinte rostite, dacă vreun plan, vreo lucrare sau vreo inițiativă are semnătura lui Dumnezeu. De aceea Elisabeta a reacționat complet diferit la vederea verișoarei ei, în comparație cu alte persoane din anturajul Mariei.

Ziceam la început că să trăiești cu Dumnezeu, să fii parte din planul Lui întreaga ta existență nu e întotdeauna cel mai comod lucru. Cred că acum ai înțeles de ce. Dar cu toate acestea este cea mai mare onoare să fii în planul lui Dumnezeu, să faci parte din el, să fii inclus și tu, să nu fii lăsat pe dinafară. Este o onoare ca Preaînaltul Dumnezeu să privească din înălțimea cerurilor spre pământ și să zică: iată omul prin care am ales să-Mi pun planul în aplicare! El Mă cunoaște, trăiește în neprihănire și știu că Mă iubește până la moarte. Îl cunosc și Eu și dacă-l chem pe nume știu că-Mi va răspunde: vorbește Doamne, căci robul tău ascultă! Știu că nu-și va lua privirile de la Mine, nu-l va interesa ce spun cei din jur și nu va abandona. Știu că ce va începe va duce la bun sfâtșit. Acesta este omul pe care l-Am ales. El va renunța la confort pentru Mine.

Ești tu acel om?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 517
Opțiuni