Un clișeu în bisericile noastre
Autor: Estela C. Manea  |  Album: Vocea din timpul nopţii -2-  |  Tematica: Educatia copiilor & tinerilor
Resursa adaugata de ESTELLA in 30/06/2020
    12345678910 0/10 X

Iuiii, ce drăguț e! Ioi ce drag mi’ de el! Hai la mine, vii? ... zise sora de lângă mine care nu prea avea ea treabă cu ce vorbea predicatorul. Și copilul începuse, cu aprobarea mamei bineînțeles, să alerge când la o persoană când la alta care-l băga în seamă, de la un rând la altul și de pe un culoar pe altul, timp în care captase toată atenția celor prezenți; acum toți îl luau în seamă. Și ca și cum asta n-ar fi fost de-ajuns, mama îl urma întocmai până străbătu în lung și-n lat toată încăperea fără nici cea mai mică jenă sau reținere. Încercam din răsputeri să fiu atentă la ce vorbește predicatorul, care era vădit că era și el deranjat de tulburarea creată.

Mămică dragă, ai impresia că puiul tău e cel mai frumos și nu există altul ca el, astfel încât să merite toată atenția congregației? Asta e părerea ta. Dacă mă întrebi pe mine, al meu e cel mai frumos și nu este altul ca el. Dacă o-ntrebi pe sora de alături ea îți va spune că și al tău e fain’ dar al ei e cel mai cel. Toată drăgălășenia copilului tău ia sfârșit în clipa în care tu ca părinte nu ai destulă înțelepciune ca să-l stăpânești și să puni capăt deranjului provocat de el. În momentul în care permiți copilului tău să tulbure adunarea (și tu ești încântată de asta și te uiți făloasă la pruncul tău cât e de ispravă), nu faci decât să demonstrezi două lucruri: 1, dai dovadă de lipsă crasă de înțelepciune (pentru că pruncul tău e clar că nu are multă minte că el nici nu știe săracul pe ce lume trăiește dar tu ca adult, mintea ta unde e?) și 2, dai dovadă că ești instrumentul satanei pentru că îi permiți să-și facă voia prin tine nestingherit și fără opreliște. Stai, stai, nu te supăra. Îți dovedesc cu Biblia că așa e. În Faptele Apostolilor 16:16, pe când apostolii se duceau la locul de rugăciune (adică la bise’) le-a ieșit înainte o roabă care avea un duh de ghicire. Nu le-a ieșit înainte când au mers la piață sau la muncă, ci când au mers să se închine lui Dumnezeu. Roaba asta a-nceput să strige după ei; nu striga nimic neadevărat sau împotriva lor, era de-acord cu tot ce vorbeau ei atâta doar că atrăgea atenția audienței asupra ei, astfel că închinarea prin rugăciune fusese grav compromisă. Până în versetul 18 apostolii o suportă dar apoi izbucnesc de necaz și în Numele lui Isus Hristos o exorcizează pe femeie. Deci în loc să te superi pe mine că-s prea dură mai bine ai lua aminte la tine însăți și ai avea grijă al cui instrument ești: al lui Dumnezeu sau al lui satana?

Poate zici în sinea ta că eu vorbesc ușor pentru că nu știu ce înseamnă să merg cu copilul după mine la adunare. Ba știu. Și eu am crescut un copil și l-am luat cu mine la adunare, nu l-am lăsat acasă la desene animate. Dacă nu-l mai poți ține deloc liniștit ieși cu el afară câteva minute până se calmează, dar nu permite ca deavolul să fure sămânța semănată folosindu-se de tine și de pruncul tău. Nu determina adunarea frățească să păcătuiască din cauza voastră căci e vai de cel prin care vine prilejul de păcătuire, zice Matei 18:7. Adu-ți copilul la Hristos dar nu faceți tulburare în biserica lui Hristos. Dacă nu ai suficientă înțelepciune cum să procedezi cere înțelepciune de la Dumnezeu pentru că El o dă cu mână largă celor ce o cer (Iacov 1:5). Fii un părinte înțelept și educă-ți copiii într-un mod înțelept.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 610
Opțiuni