Hoții bucuriei
Autor: Rodica Volintiru  |  Album: Secretul bucuriei  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 30/07/2021
    12345678910 0/10 X
Referințe
Hoții bucuriei

   Hoțul nu vine decât ca să fure, să înjunghie și să distrugă. Ioan 10.10

   Dacă nu avem bucurie, oare cine ne-a furat-o? Care sunt oare dușmanii BUCURIEI?

   Cei din jurul nostru pot vedea în noi, creștinii fie manifestarea firii pământești, fie roada Duhului. Aceasta depinde de cine ne lăsăm călăuziți, cui ne supunem, pe cine lăsăm să ne conducă viața.

   Vom reflecta chipul lui CRISTOS ÎN MĂSURA ÎN CARE VOM FI UMPLUȚI DE DUHUL SFÂNT.

   Cel rău este numit de Domnul Isus un hoț și un tâlhar. Ce caută un hoț? El caută lucruri de valoare de pe urma cărora să obțină un profit. Hoțul se duce așadar la cei bogați căci știe că acolo găsește ceva valoros. Unui hoț nu îi pasă de cel pe care îl păgubește, cât va suferi acesta în urma pierderii sau cât de mult va plânge după bogăția furată. Hoțul nu ține seama decât de pofta lui nesăbuită de a fura, de a distruge, pentru că este fără milă sau compasiune. El are o sete nepotolită de a prăda pe cât mai mulți ca să aducă răni și suferințe amare.

   Un astfel de hoț este cel rău. El nu vrea altceva decât să ne fure toate darurile spirituale, toată moștenirea dată de Tatăl nostru ceresc. Lui îi place să ne vadă săraci din punct de vedere material, dar mai ales spiritual. El se desfată în a face rău, nu se bucură decât atunci când cineva este chinuit și suferă. Cel rău caută orice prilej să defăimeze, să atace, să aducă ceartă, supărare, mânie, divorț, moarte. Dacă l-am recunoaște pe dușmanul și hoțul sufletelor noastre am fi vigilenți la orice pas. Să ne cercetăm inima și să nu-i dăm nici un prilej celui rău ca să ne facă să păcătuim. Cuvântul ne spune:

   Fiți treji! Vegheați! Dușmanul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care rage, căutând pe cine să înghită. Împotriviți-vă lui fermi în credință, știind că frații voștri din toată lumea trec prin aceleași suferințe! 1 Petru 5.8-9

   Hoțul este într-o căutare neobosită de a ne face să suferim furându-ne credința, pacea, bucuria. Celui rău îi place să ne vadă triști și apăsați și prinde puteri noi hrănindu-se cu durerea și amărăciunea noastră, cu necredința, nemulțumirea.

   De ce îl hrănim în loc să îl alungăm? Pentru că nu știm cum să facem acest lucru și pentru că am lăsat gândurile și minciunile insuflate de el să ne aducă îngrijorare și frică. În felul acesta ne-am îndepărtat de Dumnezeu care ne aduce pace și bucurie. Ca să avem o viață de biruință și bucurie trebuie să fim atenți și să veghem asupra gândurilor noastre dar și să fim conștienți de bogățiile spirituale pe care le avem în Cristos și să ne folosim de ele. Mulți sunt săraci din punct de vedere spiritual pentru că nu știu câte bogății au în Cristos prin moartea și învierea Lui.

   Cuvântul lui Dumnezeu compară stările negative cu vulpile mici care strică recolta. Nu cumva, cu voia sau fără voia noastră am îngăduit vulpilor mici să ne strice viile înflorite?

   Vă provoc să ne cercetăm în lumina Cuvântului lui Dumnezeu ca să depistăm hoții care ne-au furat bucuria:

   - GÂNDURILE NEGATIVE

   - TIMPUL PETRECUT FĂRĂ DUMNEZEU

   - TRISTEȚEA, SUPĂRAREA

   - NEMULȚUMIREA

   - STRESUL, DEPRESIA

   - NECREDINȚA, ÎNDOIALA

   - ALERGAREA DUPĂ LUCRURILE DE PE PĂMÂNT

   - NEÎMPLINIRILE DE IERI ȘI FRICA DE ZIUA DE MÂINE

   - ÎNGRIJORĂRILE

   - FRUSTAREA, MÂNIA

   - MÂNDRIA

   - RESPINGEREA, NESIGURANȚA, COMPLEXUL DE INFERIORITATE.

   Dacă noi acceptăm în trăirea noastră numai unul dintre lucrurile enumerate mai sus, este ca și cum i-am deschide ușa celui rău și i-am permite să intre și să ne fure toată bucuria. Ceea ce noi nu vom omorî va ajunge să ne omoare. Domnul ne învață să omorâm, să punem cruce pe faptele firii pământești și să ne umplem de puterea Duhului care ne aduce dragoste, pace, bucurie.

   Nu uitați: cheia care deschide ușa pe unde să intre bucuria este la noi. Totodată noi alegem dacă ținem acea ușă închisă. Trebuie să fim vigilenți deoarece Satan stă la pândă căutând orice prilej să ne fure ceea ce ne-a dat sau ne-a promis Dumnezeu.

   Atunci când cel rău ne atacă cu gânduri negative, avem la dispoziție o armă foarte puternică, menită să demoleze întăriturile vrăjmașului: BUCURIA ÎNRĂDĂCINATĂ ÎN ADEVĂR!

   Cel rău urâște faptul că acolo unde este bucurie este și credință. DACĂ AVEM BUCURIE, AVEM ȘI PACE!

   Acum este timpul să folosim bucuria drept o armă împotriva deznădejdii, depresiei, tristeții, apăsării demonice. Dacă am cerceta Cuvântul Domnului am găsi o mulțime de versete care ne îndeamnă să ne bucurăm în orice circumstanțe

   Fiți bucuroși în nădejdea voastră! Fiți răbdători în necaz! Dedicați-vă rugăciunii! ... Bucurați-vă cu cei ce se bucură, plângeți cu cei care plâng! (Romani 12.12,15)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 907
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni