Bucurie în mijlocul încercărilor -2-
Autor: Rodica Volintiru  |  Album: Secretul bucuriei  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 20/03/2020
    12345678910 0/10 X
Bucurie în mijlocul încercărilor -2-

   Domnul Isus a fost OM AL DURERII ȘI OBIȘNUIT CU SUFERINȚA dar Cuvântul ne spune că Se bucura văzând O SĂMÂNȚĂ DE URMAȘI.

   Să ne fixăm atenția asupra lui Isus, Cel care inițiază și desăvârșește credința, Cel care, pentru bucuria ce-I stătea înainte, a îndurat crucea, disprețuindu-i rușinea, și S-a așezat la dreapta tronului lui Dumnezeu. Evrei 12.2

   Avem un exemplu minunat în viața de sacrificiu a Domnului Isus care ne încurajează și pe noi ca, atunci când trecem prin încercări, să vedem dincolo de momentul suferinței. Să-L întrebăm pe Domnul ce vrea să ne învețe, ce vrea să lucreze în noi prin aceste încercări, care este mesajul pe care vrea să ni-l reveleze tocmai acum când ne este așa de greu. Să-I cerem să ne arate perla suferinței, să ne ajute să vedem ce va fi dincolo de această perioadă grea. Să Îi cerem Duhului Sfânt să ne deschidă ochii să vedem ce vede El, care va fi produsul finit al prelucrării care o face acum în noi.

   Cuvântul Domnului ne ajută să ne bucurăm că avem trecere înaintea Lui, că ne-a ales să ne prelucreze pentru a fi asemenea lui Cristos și să ne folosească spre slava Lui.

   De aceea, eu sunt mulțumit în slăbiciuni, în insulte, în greutăți, în persecuții și necazuri, de dragul lui Cristos, pentru că atunci când sunt slab, sunt puternic. 2 Corinteni 12.10

   Cine poate să se bucure atunci când nimic nu merge bine, când în jur este numai durere, plâns, necaz și suferință?

   Să ne imaginăm că suntem pe vremea lui Habacuc și îl auzim cum se roagă disperat. Nu-i așa că rugăciunea lui seamănă cu rugăciunea pe care o rostim atunci când trecem prin încercări grele?

   Până când voi striga către Tine, Doamne, fără s-asculți? Până când mă voi tângui Ție, fără să dai ajutor? Pentru ce mă lași să văd nelegiuirea și Te uiți la nedreptate? Asuprirea și silnicia se fac sub ochii mei, se nasc certuri și se stârnește gâlceavă. De aceea Legea este fără putere și dreptatea nu se vede, căci cel rău biruie pe cel neprihănit, de aceea se fac judecăți nedrepte. Habacuc 1.2-4

   Imaginați-vă ce a simțit Habacuc atunci când a văzut nelegiuirile poporului și pedepsele pe care a anunțat Domnul că le va trimite.

   Este foarte greu ca, atunci când trecem rin încercări, să nu primim niciun răspuns de la Dumnezeu. Mulți cad în descurajare, împietrire și chiar în păcat. Însă putem învăța de la Habacuc, care își punea speranța în Dumnezeu și, chiar dacă nu primea niciun răspuns, el se încredea în Dumnezeu și spunea: EU TOT MĂ VOI BUCURA ÎN DOMNUL.

   Habacuc a știut că alegerea de a I se închina lui Dumnezeu îl va proteja, iar Domnul îl va duce pe înălțimi, unde să poată auzi vocea Lui. El a crezut promisiunile lui Dumnezeu, de aceea, în ciuda suferințelor, a ales să se bucure în Domnul.

   Când am auzit, mi s-a cutremurat trupul! La vestea aceasta, mi-au fremătat buzele! Mi-a intrat putrezirea înoase și am început să tremur din genunchi! Totuși voi aștepta liniștit ziua necazului ce se va abate peste poporul care ne va ataca. Chiar dacă smochinul nu înflorește și în vii nu mai este rod, chiar dacă lipsește rodul din măslin și ogoarele nu mai dau hrană, chiar dacă turma din țarc este nimicită și nu mai sunt vite în grajduri, eu tot mă voi bucura în Domnul și mă voi veseli în Dumnezeul mântuirii mele! Domnul, Stăpânul, este tăria mea! El îmi face picioarele ca ale căprioarelor și mă face să pășesc pe înălțimile mele. Habacuc 3.16-19

   Care este durerea ta? Care este încercarea prin care treci? Chiar dacă Domnul nu ți-ar răspunde, învață de la profetul Domnului să te duci la locul tău de strajă, unde vei primi încurajare, îmbărbătare și bucurie. Domnul vrea să te încurajeze azi, cum l-a încurajat odinioară pe Habacuc, spunându-ți:

   Dacă răspunsul întârzie, așteaptă-l, căci va veni negreșit. Încercarea ta nu este spre distrugere, ci ca să te ridice pe înălțimile Mele, de unde să vezi situația din perspectiva Mea, a planului Meu pentru tine și familia ta. De aceea începe să te bucuri și să-Mi mulțumești, căci vei începe să zărești soarele dimineții, vei începe să vezi situația de față așa cum o văd Eu și să te bucuri așteptând. În timp ce tu aștepți răspunsul, Eu lucrez în inima ta, căci vreau să îndepărtez idolii fricii, ai îndoielii, ai îngrijorării, pe care i-ai pus în locul Meu. Atunci când te îngrijorezi, este ca și cum te închini înaintea lor și le aduci jertfe. Ei se hrănesc cu tristețea și frica ta. Ei sunt mai puternici decât tine și, cu cât te pleci înaintea lor, dându-le cinstea care Mi se cuvine Mie, cu atât te domină. Pe ei îi vezi dar pe Mine, nu, pentru că Eu lucrez în taină. Tu trebuie să vii înaintea Mea, să fii în Duhul, ca să Mă poți înțelege și să te poți încrede în Mine. Cel rău dorește să își ia privirea de la bunătatea Mea; el ți-a furat deja pacea și bucuria, iar credința ta s-a ofilit. Nu te apropia de mine decât prin credința în Cuvântul promisiunilor Mele. Prin credința în promisiunile Mele ești înviorat și poți vedea și auzi ceea ce vreau Eu să îți spun, Și, chiar dacă nu înțelegi, sămânța Cuvântului Meu în tine îți spune să te încrezi în Mine.

   Alege să te încrezi în Mine și să te bucuri mereu. Eu am îndelungă răbdare cu tine până crești și înveți lecțiile vieții ca să îți pot încredința lucrările Mele cele mărețe. Vino și stai în turnul tău de veghere, așteptând în tăcere să auzi vocea Mea și scrie tot ce-ți voi spune ca să rămână drept mărturie și încurajare pentru tine și pentru alții.

   Eu îți vorbesc de multe ori. Ia seama, crede și nu uita ceea ce îți spun. Te chem mai aproape de Mine, pentru că firea și vrăjmașul să nu te îndepărteze de Mine. Rămâi în prezența Mea, meditează la ceea ce ți-am spus, crede, cere și Muțumește-Mi pentru toate lucrurile. Cei nepăsători sau prea ocupați nu au timp să vină la locul de strajă, așadar nu vor avea parte de bucuriile Mele atunci când vor trece prin încercări. Situațiile dificile ale vieții îi vor prăbuși pentru că nu știu să aibe părtășie cu Duhul, să stea în prezența Mea și să asculte ce vreau să le spun în această vreme.

   Relația zilnică de părtășie, de dragoste cu Mine te va ajuta să triumfi în fața încercărilor și atacurilor celui rău. Tu primești din Mine viață, sănătate, putere, credință, strategie cerească.

   M-am dus la locul meu de stajă și stăteam pe turn ca să vegez și să văd ce are să-mi spună Domnul și ce-mi va răspunde la plângerea mea. Domnul mi-a răspuns și a zis: Scrie prorocia și sap-o pe table, ca să se poată citi ușor! Căci este o prorocie a cărei vreme este hotărâtă, se apropie de împlinire și nu va minți; dacă zăbovește, așteapt-o, căci va veni și se va împlini negreșit. Habacuc 2.1-3

   Noi, copiii Domnului, trebuie să avem un loc de strajă, un loc unde să ne întâlnim zilnic cu Domnul nostru. Poate fi într-o anumită încăpere, într-un colț liniștit din casă, oriunde știm că nu vom fi deranjați și putem merge oricând acolo să ne întâlnim cu Domnul, să plângem, să mijlocim, să cântăm, să primim răspuns și să ne desfătăm în Domnul. Fiecare trebuie să avem altarul nostru, un loc de intimitate personală cu Dumnezeu, în afară de altarul familiei, al grupului de rugăciune sau al bisericii. Domnul Isus Se retrăgea în fiecare noapte să petreacă timp singur cu Dumnezeu, Tatăl Lui. A doua zi se întâmplau minuni, eliberări, vindecări. Care a fost secretul puterii Domnului Isus? TIMPUL PETRECUT SINGUR CU DUMNEZEU ÎN RUGĂCIUNE!

   Mă rog ca acest adevăr să ne stârnească să practicăm rugăciunea intimă cu Dumnezeu, Tatăl nostru. Cu cât petrecm timp cu El, cu atât vom fi în stare, prin puterea și revelațiile date de Duhul Domnului, să ne bucurăm chiar și în încercările noastre.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 714
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni