TREI VIEȚI -3-
Autor: Witness Lee  |  Album: Cunoașterea vieții  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 22/06/2021
    12345678910 0/10 X
TREI VIEȚI -3-

    Atunci când viața lui Dumnezeu intră în noi, înlăuntrul nostru devenim mai complicați decât oamenii din lume. Noi avem viața integră a omului, viața rea din Satan și viața divină bună a lui Dumnezeu. Aceasta înseamnă că noi avem omul, pe Satan și pe Dumnezeu. Această situație în care sunt implicate trei părți, omul, Dumnezeu și Satan, care exista în acea zi în Grădina Edenului, există și în noi azi. Putem spune că înlăuntrul nostru se află o miniatură a Grădinii Edenului cu omul, Dumnezeu și Satan - toți trei aflați acolo.

   Prin urmare, lupta lui Satan cu Dumnezeu pentru om din Grădina Edenului are loc și astăzi în noi. Astăzi, Satan se mișcă înlăuntrul nostru dorind ca noi să cooperăm cu el pentru a-și putea împlini intenția rea, aceea de a ne stăpâni. Dumnezeu de asemeni Se mișcă în noi dorind ca noi să cooperăm cu El pentru a împlini buna Sa plăcere. Dacă trăim conform voii lui Satan dinlăuntrul nostru, noi vom experimenta relele lui Satan și astfel îl vom face în stare să-și împlinească intenția sa rea asupra noastră. Dacă trăim conform vieții lui Dumnezeu dinlăuntrul nostru, vom exprima bunătatea divină a lui Dumnezeu și astfel Îl vom face capabil să-Și împlinească buna Sa plăcere în noi. Deși uneori ni se pare că putem fi independenți și putem să nu trăim nici conform vieții lui Satan, nici conform vieții lui Dumnezeu ci conform vieții noastre omenești - fapt noi nu putem fi independenți - fie vom trăi conform vieții lui Dumnezeu, fie vom trăi conform vieții lui Satan.

   În consecință, un creștin se poate comporta ca trei tipuri diferite de persoane și poate trăi trei tipuri diferite de vieți.

   Un frate care este foarte amabil dimineața, arată cu adevărat ca un om. La amiază, când se mânie pe soția sa, el seamănă cu un demon iar seara, când în timpul său de rugăciune simte că a greșit față de soția sa și mărturisește acest lucru lui Dumnezeu cât și înaintea soției lui, el arată ca Dumnezeu. Astfel, într-o singură zi el acționează ca trei persoane diferite exprimând trei stări diferite. Dimineața - amabil ca un om, la amiază își pierde cumpătul, iar seara după ce a tratat păcatul el manifestă asemănarea cu Dumnezeu. Într-o singură zi, omul, diavolul, Dumnezeu - sunt toți manifestați în trăirea sa.

   Motivul pentru care el a reacționat așa, e acela că înlăuntrul său se află viețile celor trei: omul, diavolul și Dumnezeu. Atunci când trăiește conform vieții omului el este ca un om, atunci când acționează conform voii lui Dumnezeu el manifestă asemănarea cu Dumnezeu. Viața conform căreia vom trăi, indiferent care este ea, va determina ce anume vom exprima.

   De aceea, trebuie să vedem clar faptul că în interiorul unei persoane mântuite există trei vieți. Deși avem în noi toate cele trei vieți, le obținem în trei conjuncturi diferite datorită a trei evenimente diferite. În primul rând în momentul creației și prin creație am obținut viața creată a omului. În al doilea rând, în timpul căderii prin contactul nostru cu Satan și cu pomul cunoștinței binelui și răului noi am obținut viața căzută a lui Satan. În al treilea rând, în momentul mântuirii noastre, deoarece am crezut în Fiul lui Dumnezeu și L-am primit, noi am obținut viața necreată a lui Dumnezeu. Datorită faptului că în noi au avut loc aceste trei evenimente CREAȚIE-CĂDERE-MÂNTUIRE, noi am obținut cele trei vieți VIAȚA OMULUI, A LUI SATAN ȘI A LUI DUMNEZEU fiecare viață având o natură diferită una de cealaltă. Dacă am văzut și am cunoscut toate acestea, atunci știm clar care este calea vieții.

   Ne punem întrebarea: CONFORM CĂREIA DIN CELE TREI VIEȚI NOI AR TREBUI SĂ TRĂIM?

   Viața conform căreia trăim va fi viața pe care noi o vom manifesta la exterior. IATĂ ÎN CE CONSTĂ CALEA VIEȚII!

   Fiecare dintre cele trei vieți dinlăuntrul nostru, a celor care suntem mântuiți, are o lege. Prin urmare, înlăuntrul nostru există nu doar trei vieți ci și trei legi ce aparțin acestor trei vieți. Pe lângă acestea există și legea lui Dumnezeu care este în afara noastră.

   Prin urmare, înlăuntrul și înafara noastră există în total patru legi. Acest lucru ne este descoperit în capitolele 7 și 8 din cartea Romani.

   Tema centrală a acestor capitole este legea. Mai devreme, în capitolul 6 apostolul spune:

   Căci păcatul nu va avea stăpânire asupra voastră, căci nu sunteți sub lege.

   Căci legea Duhului în Cristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului și a morții. (cap. 8. v. 2)

   Prin aceste cuvinte, apostolul vorbește despre un total de patru legi diferite care sunt legate de noi în mod personal.

   Prima este LEGEA LUI DUMNEZEU. A doua este LEGEA MINȚII. A treia este LEGEA PĂCATULUI DIN MĂDULARELE NOASTRE iar a patra lege este LEGEA DUHULUI VIEȚII.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 449
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni