Două posibilități pentru lumea neoprotestantă: Colaborare sau prigoană!
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 12/01/2021
    12345678910 0/10 X

Două posibilități pentru lumea neoprotestantă: Colaborare sau prigoană!

Am început cu câțiva ani în urmă să scriu despre influența socialismului globalist în viața socială, biserică și politica mondială, mulți m-au considerat deplasat, unii au râs, alții m-au batjocorit și unii agesivi, au trecut la atacuri și cenzură.
Mă uit azi la o lume creștină neoprotestantă și nu numai, o lume în majoritate naivă, care încă mai crede la o revenire a lucrurilor măcar în perioada Obama sau o vreme de prosperitate susținută și propovăduită de unele culte carismatice (și nu numai) care predică o teologie a prosperității, zic ei ”bine ancorată” în Biblie. Îmi pare rău să spun, însă măcar în ceasul al 12-lea ar trebui să ne trezim, să vedem ce se întâmplă în jurul nostru și să ne pregătim pentru o perioadă de prigoană și pentru întâlnirea cu Domnul.

Câteva lucruri care le-am observat și aș dori să le subliniez în acest material privitor la contextul și perioada istorică pe care o trăim:

1. Perioada Trump ne-a amplificat nouă creștinilor, adevărul că trăim într-o lume globalistă, anticristă, majoritară și care pregătește lumea de final

Majoritatea creștinilor au văzut în președintele actual Trump un fel de mesia, totul datorită măsurilor radicale pro-conservatoare, măsuri care n-au fost luate într-un mod diplomatic, ci au fost luate într-un mod exploziv, dinamic și arogant, ținând cont de personalitatea domnului Trump, însă și de unii consilieri carismatici care probabil că aveau în vedere instaurarea ”Împărăției” de către actualul președinte și bisericile care au îmbrățișat această învățătură, zic ei ”biblică”.
Pe noi Domnul ne-a chemat să propovăduim Evanghelia și să așteptăm în schimb prigoană, ba mai mult să strălucim în mijlocul unui neam ticălos și stricat, să străluciți ca niște lumini în lume ne îndeamnă Scriptura. Deci de aici și până la a instaura Împărăția pe pământ, noi biserica din vremurile din urmă, o biserică în care dragostea se răcește și lepădarea de credință este mare, rămâne doar o învățătură și-un vis carismatic care este ireal și irelevant, un fel de ”Fata Morgana” a unei elite care ne-au arătat stadioane pline, vindecări miraculoase, ne-au propovăduit o ”împărăție” a lor prosperă și sănătoasă tun aici pe pământ.
Un președinte plin de aroganță, lipsit de diplomație și-o serie de sfătuitori carismatici, cam atât a reușit să facă,”să enerveze un cuib de viespi”, asta pe lângă niște ordine executive care au adus un pic de libertate creștinilor și au promovat unele valori biblice și creștine, se va vedea că pentru scurt timp.
Personal m-am rugat pentru președintele Trump, pentru promovarea valorilor creștine în societate, fără să-mi pun încrederea și nădejdea într-un om sau în oameni, încrederea mea și a oricărui creștin trebuie să fie în Domnul.

2. Realitatea actuală a lucrurilor din Statele Unite, ne arată nouă creștinilor faptul că Dumnezeu îngăduie prigoana și derulează perioada Necazului și Finalul probabil într-un ritm galopant


Cenzura fără precedent cu privirea la unele rețele de socializare, la persoane apropiate de administrația președintelui Trump, la unii ziariști sau persoane din societate care au îndrăznit să sprijine direcția conservatoare a președintelui, pornirea procedurii de destituire a președintelui și alte măsuri actuale, ne arată încă odată nouă creștinilor că ”cuibul de viespi” enervat e gata să ”înțepe”.
Adevărul este că puterea globalist-socialistă a fost agresivă deja de ani de zile, îndoctrinarea câtorva generații s-a făcut deja de zeci de ani în școlile publice și Universități, ici și colo au fost pedepsiți creștini din Statele Unite pentru că au îndrăznit să le stea împotrivă și legile promovate în societate ne-au restrâns drepturile de ani de zile, am avut parte de-o pandemie, restricții și agresivitatea anumitor grupări din State care au distrus multe orașe și clădiri guvernamentale, însă în acest moment puterea anticristă actuală a trecut la un atac fără precedent, arătând pe față intențiile și viitorul în care libertatea de exprimare și alte libertăți vor fi suprimate.
În cazul acesta, biserica actuală de pe pământ, mă refer la cei născuți din nou și într-o relație sinceră cu Domnul, ar trebui să se pregătească de prigoană și de-a funcționa ”subteran”. Nu-i o noutate acest mod de funcționare, ci avem exemple din istoria creștinismului, exemple în care biserica adevărată a dus mai departe Evanghelia în felul acesta.

3. Colaborarea unora cu actuala putere globalistă o să fie o opțiune îmbrățișată de mulți creștini

Deja am scris multe articole despre îmbrățișarea unor creștini neoprotestanți a curentului socialist și a agendei socialist anticriste în unele biserici sau asociații creștine, însă colaborarea aceasta o să ajungă la nivel de persoană creștină.
Trăim vremea în care compromisul deja începe de la nivel de mărturie, a mărturisi Evanghelia sau Norma Evangheliei în anumite domenii promovate deja de globaliști ne pune în pericol găsirea unui loc de muncă, ne pune în fața târârii prin tribunale, amenzi și condamnări, de aceea o să ai înainte opțiune compromisului sau prigoanei din cauza mărturisirii adevărului. Nici la locul de muncă, școală, societate, spectrul o să devină tot mai larg, nu vom mai putea vorbi despre Adevărul Evangheliei fără ca să suportăm consecințe drastice, așa că alegerea de-a tăcea în schimbul comodității oferită de societate o să fie o variantă plauzibilă, confortabilă dar nebiblică.
Ceea ce probabil că o să fie cel mai tragic, prigoana din interiorul bisericilor și a familiilor noastre, distruse și distorsionate de ideologia socialist-globalistă. Deja institute creștine au acceptat anumite ideologii care țin de Noua Ordine Mondială, la nivel de biserici unele forme de organizare sau ideologii au fost inspirate deja din ideologia actuală anticristă.
La nivel de familie este un atac fără precedent în toată lumea inițiat de agenda unor grupări de stânga, care merg până la schimbarea numelui tată și mamă pentru a fi politic corecți, ca să nu mai vorbim de îndoctrinarea copiilor începând de la grădiniță.
În asemenea circumstanțe lepădarea de credință, vânzarea de frați, compromisul și colaborarea cu sistemul pentru a o duce bine o să fie pentru mulți tentantă și pusă în practică.

Contextul situației actuale, în care tehnologia, afacerile, materialismul acestei lumi, ne-a fascinat și ”hipnotizat”, astfel încât foarte mulți dintre noi nu mai avem discernământ. Plinătatea celor mai mulți creștini astăzi nu mai este una de Duhul, ci de fire sau de poftele aduse de iubirea de bani. Așa că este foarte greu să mai credem că se vor trezi mulți astăzi, că vor realiza gravitatea actuală și nevoia de trecere a bisericii în ”subteran”, așa că cei mai mulți vor cădea în plasa colaborării cu socialismul-globalist, în plasa ereziilor și a ereticilor care iubesc lumea și pofta ei, în plasa multor păstori care de dragul salariilor și bisericilor mari vor accepta compromisul și vor colabora fără probleme cu Noua Ordine Mondială actuală.
Rămâne să ne oprim în loc însă, toți cei care realizăm vremea care o trăim, să ne cercetăm în lumina Adevărului, să ne pocăim, să ne sfințim și să ne pregătim pentru prigoană, să înțelegem că trebuie să ne schimbăm planurile și ținta vieții, să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și Neprihănirea, să mărturisim Evanghelia până la marginile pământului și să așteptăm venirea Domnului, fiind gata de întâlnirea cu El, toate într-o perioadă istorică în care toți cei ce vreau să trăiască cu evlavie în Hristos vor fi prigoniți.
Simion Ioanăș

Se poate citi articolul și aici.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 379
Opțiuni