Moș Nicolae și nălucile de noapte, surogate ieftine
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 05/12/2020
    12345678910 0/10 X

Moș Nicolae și nălucile de noapte, surogate ieftine

Am primit câteva urări de moș Nicolae și m-am abținut, am încercat să răspund într-un mod cât mai galant, asta având în vedere că toți știu că nu este nici un moș Nicolae care să lase daruri prin ghete și ghetuțe. Toți știu faptul că e o glumă, adevărul că este mai grosolană decât gluma cu Mister Bean, când își pune de sărbători o felicitare iar după câteva minute și-o ia singur din cutia poștală și se bucură.
Adică ne gândim logic, tu știi că-i o minciună venirea moșului și punerea cadourilor prin ghete și ghetuțe, pui cadoul înăuntru și a doua zi dimineața te bucuri cu familia că minți de stingi, că cineva,”Nicolae”, azi noapte a trecut pe la tine prin casă și ți-a umplut papucii cu cadouri.
Eu m-am mințit sau am fost mințit la fel ani de zile, motivul este că nu am crezut Scriptura și de aceea am fost așa necredincios să cred astfel de surogate și să mă mint cu ele, mult mai periculos ca Mister Bean, care a jucat un rol de comediant.
Adevărata CREDINȚĂ vine în urma auzirii Evangheliei, Cuvântului lui Hristos, nici în urma nașterii (nimeni nu se naște credincios), nici în urma auzirii unor tradiții neroade ca asta cu moș Nicolae sau altele cu moș Crăciun sau iepurași sau multe alte invenții neroade.
Asta spune Biblia omule și prieten drag, așa am crezut și eu și-am primit credința, în urma auzirii Evangheliei, credința omului, adevărata credință, începe de la Biblie.”Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos.” (Rom. 10:17)
Unii se și roagă la ”sfântul Nicolae Minunatul”, asta deși având în vedere revelația lui Dumnezeu din Scriptură, este tot o nălucă. Asta deoarece Nicolae, chiar dacă a fost creștin din Grecia Antică, el nu poate mijloci, asta deoarece nu este atotputernic, nici atotprezent și nici nu poate mijloci în Cer pentru nimeni. Însă oamenii necredincioși în Scriptură, pentru că n-o cunosc sau nu cred în Ea, ei nu știu că Hristos Domnul este Minunat și El este Unicul Mijlocitor între om și Dumnezeu și nici nu-și împarte slava cu nimeni.
Vă dau mai jos citate din Scriptură, ca să nu ziceți că aiurez sau vorbesc după năluci:
”Isaia 9:6. Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.”
”1 Timotei 2:5. Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos, 6. care S-a dat pe Sine însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi; faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenită,”

Pentru unii care mă vor acuza de nebunie sau că-i urăsc spunându-le aceste lucruri, vreau să vă spun că n-am nici unul din aceste motive, ci motivul adevărat este o durere în inimă pentru toți cei care vă mințiți singuri. Vă îndemn gândiți-vă dacă nu fugiți de fapt după năluci și apropiați-vă de Scriptură, acolo veți găsi adevărata credință dată în dar de Dumnezeu prin Fiul Său, Hristos Domnul, care S-a întrupat și a fost răstignit pe cruce, primind pedeapsa pentru păcatul meu și al tău. Eu nu-ți vorbes omule de năluci, ci de lucruri reale, de-un Hristos viu care vrea să te scoată din minciună și păcat, să te mântuiască din mijlocul acestui neam ticălos și să te facă un copil al Lui. Tu vrei?

”Ioan 3:16. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. 17. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. 18. Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. 19. Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele. 20. Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele. 21. Dar cine lucrează după adevăr vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu.””
”Filipeni 2:12. Astfel, dar, preaiubiţilor, după cum totdeauna aţi fost ascultători, duceţi până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur, nu numai când sunt eu de faţă, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea. 13. Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea. 14. Faceţi toate lucrurile fără cârtiri şi fără şovăieli, 15. ca să fiţi fără prihană şi curaţi, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos şi stricat, în care străluciţi ca nişte lumini în lume, 16. ţinând sus Cuvântul vieţii; aşa ca, în ziua lui Hristos, să mă pot lăuda că n-am alergat, nici nu m-am ostenit în zadar.”
Domnul să te binecuvinteze, să te ajute suflete, să citești Scriptura, să te pocăiești, să devii credincios și să trăiești în ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu și sub călăuzirea Duhului Sfânt.
Simion Ioanăș

Puteți citi articolul și aici.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 388
Opțiuni