Iertarea
Autor: Marinela Buzaș  |  Album: https://luminipentrusuflet.com/identitatea/  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de mary_buzas1 in 22/08/2020
    12345678910 0/10 X

Noua identitate primită în momentul mântuirii, aduce cu sine și faptul că păcatele tale au fost purtate și iertate de Domnul Isus în locul tău. Acestea sunt cuvintele Domnului Isus „căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulți, spre iertarea păcatelor” Matei 26:28. Domnul Isus s-a încărcat cu păcatele tale și a plătit prețul lor, murind pe cruce în locul tău. 2 Corinteni 5:17 ne afirmă noua identitate „Căci dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi.”. Duhul Sfânt adică Duhul Domnului Isus a venit și locuiește în tine în felul acesta dându-ți o identitate nouă. Din punctul lui Dumnezeu de vedere tu nu mai ești identificat de păcatele tale, ci de neprihănirea și iertarea lui Isus care a venit peste tine în momentul în care ai crezut. Pacea lui Isus, care întrece orice pricepere, vine peste tine. Ești iertat! Ești liber! Ești o noua creație! Un semn al mântuirii tale este faptul că vei realiza gravitatea păcatului și îl vei mărturisi ori de câte ori acesta va da buzna peste tine. Atunci îți va părea rău că nu ai ascultat de învățătura Domnului Isus și vei vrea de acum înainte să faci numai binele. Toată învățătura Domnului Isus, toată Legea Lui este dată pentru binele și protecția ta.

 

Vei primi, nu doar iertarea pentru păcatele tale personale, ci vei primi puterea să ierți pe cei care ți-au făcut rău. Vei putea să ierți pe cei care te-au nedreptățit, te-au furat, te-au mințit, ți-au violat drepturile sau nu ți-au dat partea care ți se cuvine.

 

Vei putea să ierți, chiar și dacă persoana care ți-a făcut rău, nu își cere iertare, nu te despăgubește, nu recunoaște sau nu se va schimba. Motivul pentru care poți să ierți nu este condiționat de acțiunile persoanei care te-a rănit ci de ceea ce a făcut Domnul Isus pentru tine. Domnul Isus a luat asupra Lui la cruce nu numai păcatele tale dar și toate suferințele tale. Și eu am fost eliberată de această povară grea a neiertării. Am fost dată spre adopție de părinții mei. Deși m-a adoptat o mătușa, iar părinții mei mi-au spus că adopția aceasta îmi v-a da avantaje materiale, eu am suferit cumplit și am încercat să îmi conving părinții să mă primească acasă dar nu am reușit. M-am simțit abandonată, nedorită, chiar nevrednică de viața. Eu am putut să iert pe deplin în momentul în care am înțeles că Isus a purtat durerea respingerii, abandonului, nedreptății, lipsei de dragoste, și multe alte răni pe care le-am suferit nu numai de la părinții mei. Participând la o conferință intitulată Întâlnire cu Dumnezeu trebuit să răspund la niște întrebări. Una dintre întrebări a fost Ai păcate de neiertare in viața ta? M-a surprins întrebarea. Imediat m-au năpădit amintirile nedreptăților și suferințelor pe care le-am experimentat chiar de mic copil. Am vrut să trec repede peste întrebare și să scriu ca nu am păcate de neiertare. Duhul Sfânt m-a cercetat și nu am putut să trec peste întrebare. Am continuat să citesc întrebarea. Dacă răspundeam cu da trebuia să continui și să scriu amănunțit tot răul pe care l-am experimentat din partea altora. La acest punct m-am prăbușit. Mi-am dat seama că de fapt eu nu am dat Domnului Isus suferința mea, chiar daca nu uram pe cei care mi-au făcut rău. Așa că am scris, am scris și iar am scris. Parcă simțeam cum se ridica o povară de pe umerii mei. Am iertat așa cum și eu am fost iertată. La această conferință in mod simbolic ne-am pus toți hârtiile pe o cruce mare de lemn, într-un piron. După care le-au ars. Deși un act simbolic, eu nu am mai luat niciodată povara grea a neiertării asupra mea. A purtat-o Isus și mă rog să te ajute și pe tine Domnul, cititorul meu drag să poți ierta cum te-a iertat El.

O altă fațetă a iertării este iertarea de sine.  Poate acest fel de iertare e cel mai dificil. Dacă ai făcut o greșeală, un păcat, oricât de grav, vreau să știi dragul meu că Domnul Isus te-a iertat atunci când L-ai făcut pe El Domn și Mântuitor al vieții tale. Domnul Isus vrea ca și tu să te ierți pe tine. Domnul Isus nu vrea să trăiești o viața frântă plină de amărăciune, regrete, și disperare. Spune-I Lui Isus totul, mărturisește-ți păcatul Tău și primește eliberarea și iertarea de păcat. Unul dintre versetele mele favorite este 1 Ioan 1:9 Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureți de orice nelegiuire. Isus știe totul și nu poți să Îl surprinzi cu nimic, dar poți să Îi aduci multă bucurie venind la El cu pocăință. Isus știe, Isus te iartă, Isus te eliberează de lanțurile păcatului și îți dă o identitatea nouă de copil a celui preaînalt Dumnezeu. Iartă-te și tu pe tine așa cum te-a iertat Isus.

Nu purta povara neiertării! Neiertarea poate declanșa boli fizice. Noi nu am fost creați să purtăm în suflet neiertarea. Conform doctorului Steven Standiford, sef de chirurgie la Centrul de Tratament al Cancerului din Statele Unite ale Americii, refuzul de a ierta îmbolnăvește. Sunt multe studii care dovedesc o corelație directă între neiertare și boli fizice, cum ar fi cancerul. Iartă pentru sănătatea ta fizică.

Iartă ca să fi și tu iertat. Dacă tu nu ierți pe cel care te-a nedreptățit nici tu nu poți fi iertat. Cred ca sunteți familiari cu rugăciunea Domnească. În această rugăciune Domnul Isus ne învață cum să ne rugăm  „Și ne iartă nouă greșalele noastre Precum si noi iertam greșiților noștri”.

 

Dacă nu ierți acumulezi in inimă amărăciune, resentiment care va otrăvi toate relațiile pe le ai, inclusiv relația ta cu Dumnezeu.  Daca vrei sa iubești pe Dumnezeu și pe aproapele tău trebuie să abandonezi ura. Nu lăsa mânia să-ți fure bucuria. Răspunde sincer și tu la această întrebare: Ai păcate de neiertare in viața ta? Daca răspunsul tău este DA, te provoc să iei o foaie de hârtie și să scrii jos tot ce ai suferit din partea altora. Dacă persoanele care te-au rănit mai sunt încă în viața dă-le hârtia aceasta pe care ai scris cum ai fost rănit și spune-le că i-ai iertat. Te va elibera pe tine și cine știe dacă nu îi vei ajuta să primească și ei iertarea pentru păcatele lor. Dumnezeu îi iubește și pe ei. Iertarea nu însemna de loc să minimalizezi ce ai suferit. Iertarea este o doză de sănătate curată, dacă pot să spun așa pentru tine. Iertarea este sănătate pentru trupul, sufletul și spiritul tău. Primind iertarea de la Domnul Isus lasă să curgă prin tine iertarea celor care ți-au greșit.

Iertarea este unul dintre rezultatul noii tale identități în Domnul Isus Cristos. Totuși acest subiect este mult mai vast și am lăsat multe alte aspecte ale iertării neatinse în acest articol. Pentru cei care aveți nevoie sa discutați mai amănunțit acest subiect mă rog ca Domnul să vă ajute să găsiți suportul de care aveți nevoie in biserica dumneavoastră locală.

https: //luminipentrusuflet. com/identitatea/

Share this:


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 591
Opțiuni