Identitatea creștinului raportată la trupul său, reliefând frumusețea creației lui Dumnezeu în om.
Autor: Marinela Buzaș  |  Album: https://luminipentrusuflet.com/identitatea/  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de mary_buzas1 in 22/08/2020
    12345678910 0/10 X

 

Dacă L-ai primit pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor al vieții tale, ai primit o nouă identitate. Dușmanul tău de moarte, care te-a urmărit să-ți facă rău, este învins și nu mai are nici un drept asupra ta. Totuși Diavolul, este într-un război continuu cu cei care Îi aparțin lui Dumnezeu. De aceea noi trebuie să fim vigilenți, să ne cunoaștem identitatea în Cristos și să trăim pe baza principiilor și promisiunilor Bibliei care ne vor păzi de capcanele celui rău.

Isus a venit ca noi să trăim o viață de victorie asupra păcatului, viață care ne va aduce bucurie, pace și sănătatea la nivel de trup, suflet și duh. “…Eu am venit ca oile sa aibă viață și s-o aibă din belșug” (Ioan 10:10) ). În numerele anterioare am discutat despre: relația cu Dumnezeu și cu alți oameni, iertare, muncă și bani. În numărul din luna aceasta vom începe o serie de discuții despre identitatea creștinului raportată la trupul său, reliefând frumusețea creației lui Dumnezeu în om.

Omul este diferit de toată creația prin faptul că Dumnezeu a pus în el suflare de viață. Astfel omul a devenit un suflet viu, capabil să gândească, să aleagă, să aibă o relație cu Creatorul lui. Deasemenea omul are libertatea să Îl respingă pe Dumnezeu, să trăiască o viață robită de păcat și astfel să fie despărțit de Dumnezeu aici pe pământ și odată în veșnicie. Dumnezeu a pus în om o conștiință care este fereastra sufletului prin care lumina Adevărului lui Dumnezeu conștientizează omul de păcat. “. . lucrarea Legii este scrisă în inimile lor, fiindcă despre lucrarea aceasta mărturiseşte cugetul lor şi gândurile lor…” (Romani 2:15b). Omul are capacitatea să-și analizeze acțiunile, gândurile și să înțeleagă binele și răul. Unii oameni nu vin la Domnul Isus pentru a primi iertarea păcatelor din cauză că nu vor să-și recunoască vina. Așa cum durerea ne avertizează să ne ferim de ceva care ne-ar vătăma corpul tot așa și vina ne avertizează că am păcătuit. Până omul nu-și recunoaște vina, nu are cum să fie iertat și scăpat de vinovăție. Poți să acoperi o rană, să o îmbraci cu tot felul de parfumuri și ornamente frumoase dar dacă nu o tratezi, dacă nu scoți infecția și putrefacția afară, tot trupul se va infecta iar rezultatul final va fi moartea. Păcatul aduce moarte, despărțire veșnică de Dumnezeu. Cel care a acceptat pe Isus ca Domn și Mântuitor are iertarea de păcat și este liber de orice condamnare sau vină.

Când L-am acceptat pe Domnul Isus ca Domn al vieții noastre noi I-am dat controlul deplin și asupra trupului nostru. Noi ne-am pus de bună voie sub autoritatea Domnului Isus. El are ultimul cuvânt în viața noastră. Modul nostru de gândire și comportament are ca tipar învățătura Bibliei. “Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri?” (1 Corinteni 6:19).

Trupul, sufletul și spiritul creștinului aparțin lui Dumnezeu. Noi nu putem să facem ce vrem cu trupurile noastre. Prin Duhul Sfânt noi putem și trebuie să trăim o viață de victorie asupra păcatului. În același timp noi știm că planul lui Dumnezeu este cel mai bun pentru noi. Cine altul decât Creatorul omului poate să dea legile după care omul trebuie să-și trăiască viața ca să fie cu adevărat fericit și împlinit. Dumnezeu este bun și el nu vrea altceva decât binele și fericirea noastră, care se află doar în ascultarea poruncilor Lui. Așa cum noi ne păzim copilașii să nu cadă în prăpastie, sau să nu atingă o sobă încinsă, așa vrea și Tatăl nostru ceresc să ne păzească de dureri în viață, care vin în urma neascultări (a păcatului).

Mădularele noastre – Templul Duhului Sfânt

Te-ai gândit vreodată la însemnătatea faptului că tu ești Templul Duhului Sfânt? Tu ești Templu Duhului Sfânt și ai o mare putere să influențezi atmosfera din jurul tău, să aduci lumină, speranță, dragoste, iertare, mângâiere și vestea bună a salvării prin jertfa Domnului Isus. Dacă îți cunoști identitatea în Christos și o trăiești nu poți să nu ai o pace lăuntrică care se manifestă în gândirea ta, în vorbirea ta și în felul în care te porți cu trupul tău.

Dumnezeu prin Duhul Sfânt locuiește în tine. Nu ești separat de El nici o clipă și poți să trăiești plinătatea prezenței Lui în tine. De multe ori când am nevoie de înțelepciune ca să iau o decizie, Duhul Sfânt îmi aduce aminte de versete din Biblie care mă ajută să iau cea mai bună decizie. De aceea noi trebuie să strângem Cuvântul în inima noastră ca să fim păziți de cursele celui rău. Când stau de vorbă cu cineva sunt conștientă de faptul că Duhul Sfânt e prezent. Mă întreb oare este ceva care aș putea să spun acestei persoane din partea Domnului? Are Domnul pentru această persoană un cuvânt de încurajare, un sfat, o mângâiere? De multe ori am bucuria să-L văd pe Domnul folosindu-se de mine, de trupul meu muritor, pentru a crea realități eterne în viața celor din jur. Abia în cer vom vedea frumusețea trăirii lui Dumnezeu în trupurile noastre. Noi suntem mâinile și picioarele Mântuitorului pe acest pământ, ne spune Biblia. Dumnezeul infinit de puternic a decis să-Și arate bunătatea pe acest pământ prin noi credincioșii, ca oamenii văzând faptele noastre bune să Îl laude și să-L recunoască ca Dumnezeu.

Eram în Biserică într-o dimineața când o femeie a venit și s-a așezat lângă mine. M-am întors spre ea și am zâmbit, după care am continuat să ascult cu atenție pe vorbitor. Dar am simțit un îndemn înăuntrul meu să mă întorc să vorbesc cu această femeie. Nu o cunoșteam. A trecut vreo jumătate de oră și tot nu puteam să ignor acest gând de a vorbii cu ea. Am simțit că acest gând vine de la Duhul Sfânt care locuiește în mine, așa că mi-am luat inima în dinți și i-am spus “Scuză-mă că te întreb dar ai vreo problemă? Aș putea să mă rog pentru tine?” Acestei femei au început să îl curgă lacrimi spunându-mi că s-a rugat Domnului ca cineva să o întrebe dacă are o problem. Într-adevăr avea o mare problemă și m-am bucurat că L-am lăsat pe Duhul Sfânt să Își folosească templul Lui, care sunt eu ca să aducă alinare unei persoane de lingă mine.

Un jurnalist a venit la Maica Teresa ca să îi ia un interviu. Văzând jurnalistul pe Maica Teresa cum curăța rănile purulente a unui muribund, jurnalistul ia spus: “ Nu aș putea să fac ce faci tu pentru un milion de dolari”, la care Maica Teresa ia răspuns: “Nici eu nu as putea face asta pentru un milion de dolar, ci doar pentru ardoarea dragostei”. Țelul vieții noastre este iubirea pentru Dumnezeu și pentru cei din jurul lui. Cei din jurul nostru sunt obiectul dragostei lui Dumnezeu. Atunci când facem bine unui om, fie el și cel mai neînsemnat, noi facem bine lui Dumnezeu. Deasemenea să nu uităm că fiecare faptă bună va avea o răsplată. Nu pot să îmi imaginez cerul. Biblia spune că mintea omului e prea limitată pentru a își imagina măreția și splendoarea eternității, dar bucuria pe care o simt în inimă atunci când L-am onorat pe Creatorul meu cu o faptă bună, îmi dă atâta împlinire și satisfacție că de multe ori mă gândesc că această bucurie mi-ar fi de-ajuns. Totuși nici un pahar de apă dat în numele Domnului nu va trece nerăsplătit în veșnicie, dar de multe ori nici aici pe pământ.

În Templul din Vechiul Testament se aduceau jertfe. Biblia ne spune că faptele noastre bune sunt o jertfa duhovnicească de bun miros înaintea lui Dumnezeu (Romani 12:1). Atunci când vreau să fac cadou unei persoane mă interesez să văd ce îi place. De exemplu, dacă merg la magazin cu o prietenă și văd că și-a pus ochii pe un lucru, țin minte ce ia plăcut iar la ziua ei de naștere sau cu o ocazie specială îi cumpăr acel obiectul pe care știu că și la dorit. Domnul Isus, iubitul inimii noastre, și-a pus ochii pe oameni și îi iubește atât de mult că a murit moartea lor, moartea noastră pe cruce. Dorința fierbinte a inimi lui Dumnezeu e ca nici un om să nu moară despărțit de dragostea și iertarea Lui și să ajungă în iadul cel cu foc pentru eternitate. Iar noi credincioșii Lui suntem cei încredințați cu răspândirea acestui mesaj. Fiecare creștin are onoarea ca prin faptele și vorbele lui bune să îndrume un om la Dumnezeu. Mă rog ca fiecare să ne luăm această responsabilitate care stă pe umerii noștri cu multă bucurie și seriozitate. Mulți oameni nu merg la Biserică, dar acesta nu înseamnă că nu au parte să fie atinși de Biserică – trupul Lui Christos, Templul Duhului Sfânt, eu și tu.

Deci, trupul nostru nu este de puțină importanță creatorului nostru, Dumnezeu. Noi am fost cumpărați cu Însuși sângele Domnului Isus, spălați de păcatele noastre și sfințiți ca să Îl onorăm pe El și în trupurile noastre. “Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu; aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.” (Romani 12:1).

marybuzas@yahoo. com

https: //luminipentrusuflet. com/2018/12/12/identitatea-crestinului-raportata-la-trupul-sau-reliefand-frumusetea-creatiei-lui-dumnezeu-in-om/

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 430
Opțiuni