Viața este din lumină -3-
Autor: Witness Lee  |  Album: Cunoașterea vieții  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 10/05/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Viața este din lumină -3-

   LUMINA ESTE ÎN CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU

   Din moment ce viața se bazează pe lumină, atunci pe ce se bazează lumina? Din Biblie vedem faptul că lumina se bazează pe Cuvântul lui Dumnezeu. Acesta este de asemenea un mare principiu în Biblie. Pslamul 119.105 spune:

   Cuvântul Tău este o lampă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.

   Iar versetul 130 spune:

   Deschiderea Cuvintelor Tale dă lumină.

   Aceste cuvinte ne arată că lumina depinde în adevăr de Cuvântul lui Dumnezeu. Prin urmare, dacă vrem să obținem lumină, trebuie să obținem Cuvântul lui Dumnezeu. De fiecare dată când obținem Cuvântul lui Dumnezeu, noi obținem lumină. Motivul pentru care nu avem lumină este acela că ducem lipsă de Cuvântul lui Dumnezeu.

   Cuvântul lui Dumnezeu despre care vorbim aici nu se referă la cuvântul scris al Bibliei, ci la cuvântul pe care Duhul Sfânt ni-l spune din interior. Biblia este Cuvântul scris al lui Dumnezeu; acest lucru este absolut corect. Dar un asemnea Cuvânt, compus doar din litere fixate, nu are puterea luminii strălucitoare și nu poate fi lumină pentru noi. Dar atunci când Duhul Sfânt revelează din nou cuvântul Bibliei destăinuindu-ni-l și făcându-l viu pentru noi, Cuvântul are puterea luminii strălucitoare și poate fi lumina noastră. Dacă doar citim Biblia, chiar dacă o citim în profunzime și chiar dacă o memorăm, nu obținem decât doctrinele literelor. Noi încă nu obținem Cuvântul lui Dumnezeu, deci nu obținem lumină. Numai atunci când Duhul Sfânt din duhul nostru ne dă revelație, destăinuindu-ne cuvântul Bibliei, cuvântul devine Cuvântul lui Dumnezeu care care ne poate face să obținem lumina lui Dumnezeu.

   În Ioan 6.63 Domnul spune:

   Cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh și sunt viață.

   Aici Domnul vorbește despre cuvinte, duh și viață, în total, trei lucruri. Din moment ce atât viața cât și duhul sunt înăuntrul nostru, este clar că cuvintele despre care vorbește Domnul aici trebuie să se refere și la cuvintele care sunt vorbite înlăuntrul nostru nu la literele Bibliei din afara noastră.

   Toate cuvintele vorbite în afara noastră sunt doar cunoștință, nu lumină. Doar cuvintele care intră în duhul nostru sunt cuvintele strălucitoare, cuvintele vii ale lui Dumnezeu. Dacă atunci când citim Biblia ne exersăm în mod constant duhul în părtășie pentru a citi și ne deschidem duhul pentru a primi, cuvintele Bibliei sunt duh și viață pentru noi. Ele pot să intre în duhul nostru și să devină cuvinte vii, aducând lumina vieții.

   Din moment ce lumina este în Cuvântul lui Dumnezeu, noi trebuie să respectăm Cuvântul lui Dumnezeu. De fiecare dată când Duhul Sfânt ne vorbește dinăuntru, ar trebui să ascultăm în mod absolut și să nu fim neglijenți sau neascultători.

   Isaia 62.2 spune că Dumnezeu Își va îndrepta privirile asupra celui care tremură la Cuvântul Său. Iar versetul 5 spune că cel care tremură la Cuvântul lui Dumnezeu ar trebui să audă Cuvântul Său. Dacă nu ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu, atunci noi refuzăm lumina lui Dumnezeu. De fiecare dată când refuzăm lumina, lumina dispare. Atunci când lumina dispare, viața dispare și ea, prezența Duhului Sfânt și a lui Dumnezeu este retrasă și toate bogățiile spirituale și binecuvntările spirituale sunt pierdute la rândul lor. Toate acestea reprezintă într-adevăr o mare pierdere! Astfel, de fiecare dată când cel care Îl cunoaște pe Dumnezeu cu adevărat atinge Cuvântul lui Dumnezeu, el se teme și tremură și nu îndrăznește să refuze sau să fie neascultător.

   Dacă Dumnezeu îți vorbește odată și tu nu iei seama, dacă El îți vorbește din nou și tu nu-L asculți, dacă apoi El îți vorbește a treia oară și din nou Îl lași să treacă pe lângă tine, atunci cu siguranță, nu există nici o rază de lumină în interiorul tău, nici cea mai mică deschizătură iar VIAȚA NU ARE ABSOLUT NICI O INTRARE.

   Dacă asculți de fiecare dată când Dumnezeu îți vorbește, atunci experiența ta este foarte diferită; prima ta ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu produce o deschizătură prin care lumina poate străluci înăuntru, iar când asculți Cuvântul lui Dumnezeu din nou, există o altă deschizătură prin care mai multă lumină poate străluci înăuntru; iar când asculți Cuvântul lui Dumnezeu din nou, există o altă deschizătură prin care mai multă lumină poate străluci înăuntru.

   Dacă tu continui să asculți în felul acesta, vei fi ca și cele patru făpturi vii, cu trupul plin de ochi de jur împrejur (Apocalipsa 4.8), fiind atât de transparent, plin de lumină și plin de viață. Deci, am văzut că viața este în lumină, iar lumina este în Cuvântul lui Dumnezeu.

Adevărat, Doamne deschide-ne ochii minții!
Adăugat în 10/05/2020 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 688
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni