Nici o altă activitate nu ne ajută să progresăm...
Autor: R. A. Torrey  |  Album: Puterea rugaciunii  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 29/03/2020
    12345678910 0/10 X
Nici o altă activitate nu ne ajută să progresăm...

   Nici o altă activitate nu ne ajută să progresăm în sfințenia personală ca rugăciunea și studierea Cuvântului lui Dumnezeu

   Ce va face rugăciunea în mod specific? Cuvântul lui Dumnezeu răspunde foarte clar la această întrebare.

   În primul rând, nu există nici o altă activitate care ne ajută să progresăm în evlavia personală, în sfințenia individuală, în creșterea spre asemănarea cu Domnul și Mântuitorul Isus Hristos ca rugăciunea și studierea Cuvântului lui Dumnezeu, iar acestea două merg întotdeauna mână în mână, deoarece nu există rugăciune adevărată fără studiul Cuvântului lui Dumnezeu și nu există un studiu adevărat al Cuvântului lui Dumnezeu fără rugăciune.

   Toate celelalte fiind egale, creșterea ta și a mea spre asemănarea cu Domnul și Mântuitorul Isus Hristos va fi direct proporțională cu timpul și sufletul pe care le punem în rugăciune. Vă rog, fiți atenți la ceea ce spun: CREȘTEREA TA ȘI A MEA SPRE ASEMĂNAREA CU DOMNUL ȘI MÂNTUITORUL ISUS HRISTOS VA FI DIRECT PROPORȚIONALĂ CU TIMPUL ȘI SUFLETUL PE CARE LE PUNEM ÎN RUGĂCIUNE. Spun acest lucru pentru că există mulți oameni care acordă mult timp rugăciunii dar pun foarte puțin suflet în ea astfel că, în timpul îndelungat acordat rugăciunii ei se roagă cu adevărat foarte puțin. Alți oameni poate că nu acordă atât de mult timp rugăciunii, dar pun mult suflet în aceasta, astfel că aceștia, prin rugăciunile lor mai scurte, realizează mult mai mult decât ceilalți care se roagă mult timp. Însuși Dumnezeu ne-a spus în Ieremia 29.13:

   Mă veți căuta și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima.

   În Cuvântul lui Dumnezeu, în Efeseni 1.3 ni se spune că Dumnezeu ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovnicești, în locurile cerești, în Hristos. Altfel spus, Isus Hristos, prin moartea Sa ispășitoare, prin învierea și înălțarea Sa la dreapta Tatălui, a obținut orice binecuvântare duhovnicească posibilă pentru oricine crede în El. Nu există nici o binecuvântare spirituală de care se bucură vreun credincios și să nu poată fi și a ta. Orice binecuvântare îți aparține acum; Hristos a cumpărat-o prin moartea Sa ispășitoare, iar Dumnezeu ne-a oferit-o în El. Binecuvântarea există, dar partea ta este să o ceri, partea ta este să întonzi mâna și s-o iei. Singura metodă a lui Dumnezeu prin care poți întinde mâna și îți poți însuși binecuvântările obținute pentru tine prin moartea ispășitoare a lui Isus Hristos, este metoda rugăciunii. Rugăciunea aste mâna prin care ne putem însuși binecuvântările pe care Dumnezeu ni le-a pregătit în Fiul Său.

   Dacă privim în Biblie vom găsi că este foarte clar afirmat faptul că orice binecuvântare duhovnicească imaginabilă se poate obține prin rugăciune. De exemplu Psalmul 139.23-24, aflăm că Dumnezeu ne cercetează și ne cunoaște inima, ne încearcă și ne cunoaște gândurile, aduce la lumină păcatul care este în noi și ne izbăvește de el-toate acestea ca răspuns la rugăciune. La fel, ca răspuns la rugăciune, în Psalmul 19.12-13, aflăm că suntem iertați de greșelile pe care nu le cunoaștem și că Dumnezeu ne păzește de păcatul mândriei. Ca răspuns la rugăciune auzim cuvintele spuse în Psalmul 19.14:

   Doamne, Stânca mea și Izbăvitorul meu.

   Și, tot ca răspuns la rugăciune aflăm în Psalmul 25,4-5 că Dumnezeu ne arată căile Sale, ne învață cărările Sale și ne povățuiește în adevărul Său. De asemenea, din rugăciunea pe care Însuși Domnul ne-a învățat-o, aflăm că, tot ca răspuns la rugăciune, El NU NE DUCE PE NOI ÎN ISPITĂ ȘI NE IZBĂVEȘTE DE CEL RĂU (Matei 6.13). Din Luca 11.13 aflăm că Dumnezeu ne dă Duhul Sfânt ca răspuns la rugăciunea noastră. Am putea continua astfel prin întreg peisajul binecuvântărilor duhovnicești și vom vedea că fiecare dintre acestea poate fi a noastră dacă o cerem. Într-adevăr, Însuși Domnul a spus în Matei 7.11:

   Dacă voi, care sunteți răi, știți să dați lucruri bune copiilor voștri, cu atât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri, va da lucrurile bune celor ce I le cer.

   Unul dintre cele mai instructive și mai sugestive pasaje biblice care ne prezintă puterea uimitoare a rugăciunii de a ne schimba spre asemănarea cu Însuși Domnul Isus este versetul 2 Corinteni 3.18:

   Noi toți privim cu fața descoperită, ca-ntr-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbați, în același chip al Lui, din slavă în slavă prin Duhul Domnului.

   Ideea este aceasta: Domnul este Soarele, tu și eu oglinzile. Pentru această imagine am putea folosi analogia unui puști răutăcios care prinde razele soarelui într-o bucată de oglindă și le refelctă cu o strălucire orbitoare în ochii cuiva; în mod asemănător, noi, ca oglinzi, atunci când comunicăm cu Dumnezeu, prindem razele slavei Sale morale și le reflectăm în lume DIN SLAVĂ ÎN SLAVĂ. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când comunicăm cu Dumnezeu, descoperim ceva nou din slava Sa și oglindim această nouă descoperire în lume. Să ne amintim povestea lui Moise (nu este vorba de înțelepciune apopulară așa cum cred unii ci este o istorie reală!). El s-a urcat pe munte și a rămas acolo patruzeci de zile cu Dumnezeu, privind îndelung la slava inefabilă a Domnului; el a acumulat pe propriul chip atât de mult din acea glorie că, atunci când a coborât de pe munte, deși el nu știa acest lucru, fața lui strălucea atât de puternic încât a trebuit să se acopere cu un văl pentru a ascunde de ceilalți israeliți acea slavă orbitoare de pe fața sa. La fel și noi, atunci când urcăm muntele rugăciunii, departe de lume, singuri cu Dumnezeu și rămânând îndelung singuri cu El, receptăm razele slavei Lui. Și atunci când revenim între semenii noștri nu neapărat că fețele noastre strălucesc -deși eu cred că uneori și fețele ne strălucesc! - dar caracterele noastre radiază de slava spre care am privit. Și de fiecare dată când avem părtășie cu Dumnezeu și descoperim ceva nou din gloria Sa, vom oglindi în lume slava morală a Domnului DIN SLAVĂ ÎN SLAVĂ.

   OH, ACESTA ESTE SECRETUL ASEMĂNĂRII MAI PROFUNDE CU DOMNUL ISUS: SĂ STAI SINGUR ÎNDELUNG CU EL!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 588
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni