Rugându-ne prin Duhul Sfânt -3-
Autor: R. A. Torrey  |  Album: Puterea rugaciunii  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 03/03/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Rugându-ne prin Duhul Sfânt -3-

   A doua trăsătură a rugăciunii prin Duhul Sfânt este înțelepciunea desăvârșită a rugăciunii - a ne ruga pentru lucrurile care sunt după voia lui Dumnezeu.

   Acest lucru reiese din versetul următor-Romani 8.27:

   Și Cel ce cercetează inimile știe care este năzuința Duhului; pentru că El mijlocește pentru sfinți după voia lui Dumnezeu.

   A treia trăsătură a rugăciunii cu adevărat făcute prin Duhul Sfânt este siguranța perfectă a faptului că Dumnezeu ne-a auzit și ne-a ascultat rugăciunea.

   Am văzut lucrul acesta în Marcu 11.24: rugăciunea credinței. Rugăciunea inspirată de Duhul Sfânt cu adevărat este RUGĂCIUNEA CREDINȚEI, iar cel ce se roagă astfel știe că se roagă DUPĂ VOIA LUI DUMNEZEU și, fără nici o umbră de îndoială, are siguranța faptului că Dumnezeu i-a auzit și i-a ascultat rugăciunea.

   A patra trăsătură a rugăciunii cu adevărat înălțate prin Duhul Sfânt este hotărârea în rugăciune, hotărârea de a obține ceea ce cerem de la Dumnezeu, stăruința de a cere până la capăt lucrul acesta.

   Aces lucru reiese din Efeseni 6.18:

   Faceți în toată vremea, prin Duhul, tot felul de cereri și rugăciuni. Vegheați la aceasta, cu toată stăruința, și rugăciune pentru toți sfinții.

   Ce prezentare minunată -realizată printr-o alăturare de cuvinte cu adâncă semnificație - a hotărârii și a perseverenței în rugăciune venite din faptul că Duhul Sfânt deține controlul vieții de rugăciune. Nu este nevoie să rămânem asupra acesteia acum fiindcă am vorbit de ea în prima parte. Acestea sunt trăsăturile adevăratei rugăciuni prin Duhul Sfânt.

   Ajungem acum la întrebarea: CUM PUTEM SĂ NE RUGĂM PRIN DUHUL SFÂNT? Altfel spus, cum putem fi siguri că rugăciunile noastre nu sunt doar îndemnurile propriilor noastre dorințe egoiste, ci călăuziri certe ale Duhului lui Dumnezeu în noi? Răspunsul acestei întrebări atât de importante este clar explicat în Cuvântul lui Dumnezeu.

   1. În primul rând, dacă vrem să ne rugăm prin Duhul, trebuie să ne predăm voința și ființa noastră lui Dumnezeu în mod absolut și fără nici o rezervă. Acest lucru reiese din multe locuri din Scriptură; de exemplu, în Fapte 5.32, citim:

   Noi suntem martori ai acestor lucruri, ca și Duhul Sfânt, pe care L-a dat Dumnezeu celor ce ascultă de El.

   Ni se spune clar că Dumnezeu dă Duhul Sfânt CELOR CE ASCULTĂ DE EL și numai lor. Inima ascultării stă în voință, în predarea voinței și ființei tale lui Dumnezeu. Dacă noi nu ne predăm în mod complet, Dumnezeu nu poate lua controlul vieții noastre de rugăciune mai mult decât o poate face în alt domeniu al vieții noastre. Predarea noastră în mâinile Lui trebuie să se extindă în viața noastră de rugăciune la fel ca și în celelalte domenii ale activităților noastre.

   2. În al doilea rând, dacă vrem să ne rugăm prin Duhul Sfânt, trebuie să-L ascultăm pe Dumnezeu cu scrupulozitate în fiecare domeniu al vieții noastre. Neascultarea - în orice punct al vieții noastre Îl întristează pe Duhul Sfânt și face imposibil ca El să ne controleze acțiunile; Îi este la fel de imposibil să preia controlul vieții noastre de rugăciune așa cum Îi este de imposibil să ia controlul oricărui alt domeniu al vieții noastre.

   Pentru a-L asculta pe Dumnezeu trebuie să studiem Cuvântul Său în fiecare zi din viața noastră pentru a descoperi care este voia lui Dumnezeu și, ori de câte ori o descoperim să o înfăptuim. Dacă refuzăm să o împlinim chiar și numai într-un singur punct, Duhul Sfânt nu poate ține controlul vieții noastre de rugăciune și nu ne putem ruga prin Duhul Sfânt. Acest lucru reiese clar din Ioan 14.13,14:

   și orice veți cere aîn Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face.

Apoi, Isus a continuat să vorbească și, prin ceea ce a spus a arătat foarte clar legătura dintre ascultarea zilnică ți acea putere în rugăciune care vine numai prin rugăciunea prin Duhul Sfânt:

   Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele. Și eu voi ruga pe Tatăl și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 576
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni