Cine se poate ruga astfel încât să primească ceea ce cere?
Autor: R. A. Torrey  |  Album: Puterea rugaciunii  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 26/02/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Cine se poate ruga astfel încât să primească ceea ce cere?

   Și orice vom cere, vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui, și facem ce este plăcut înaintea Lui. 1 Ioan 3.22

   Mulți oameni au impresia că toate promisiunile din Cuvântul lui Dumnezeu referitoare la ascultarea rugăciunilor de către El sunt făcute oamenilor și că oricine poate pretinde împlinirea acestor promisiuni; acest lucru e departe de adevăr. Făgăduințele lui Dumnezeu de a răspunde la rugăciuni sunt făcute doar anumitor persoane, iar Dumnezeu are grijă ca în Cuvântul Său, să ne spună exact cine sunt aceste persoane și ale cui rugăciuni promite El că le va asculta. Una dintre cele mai obișnuite surse de interpretare greșită a Cuvântului lui Dumnezeu este luarea promisiunilor care sunt făcute unei anumite clase de oameni și aplicarea lor unei clase total diferite. Atunci când acest lucru se întâmplă și când promisiunea nu s-a împlinit pentru oamenii cărora aceasta nu li se adresase, bineînțeles că rezultatul inevitabil este dezamăgirea; ei nu primesc ceea ce au cerut și cred că făgăduința lui Dumnezeu a eșuat. Dar făgăduința nu a eșuat, ci cel care a pretins împlinirea acestei promisiuni nu avea nici un drept să o ia ca aparținându-i. Dumnezeu ne spune care sunt aceia cărora le promite să le asculte rugăciunile folosind cele mai clare cuvinte posibile pe care orice om le poate înțelege.

   Una dintre cele mai precise și clare descrieri pe care le găsim în Biblie cu privire la categoria de oameni cărora Dumnezeu promite că le va asculta rugăciunile este în 1 Ioan 3.22:

   Și orice vom cere, vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui, și ce facem este plăcut înaintea Lui.

   Ați observat vreodată ce afirmație extraordinară face apostolul Ioan în acest verset? El spune că orice a cerut de la Dumnezeu, a primit: ORICE VOM CERE, vom căpăta de la El. Ioan spune că nu a cerut niciodată un lucru de la Dumnezeu fără ca, mai târziu, să-l primească. Câți dintre noi am putea spune: ORICE CER DE  LA DUMNEZEU, CAPĂT? Fără îndoială că mulți dintre noi ar putea spune: MULTE DIN LUCRURILE PE CARE LE CER DE LA DUMNEZEU LE CAPĂT! Unii ar putea spune: MULTE DIN LUCRURILE PE CARE LE CER DE LA DUMNEZEU LE CAPĂT! Alții ar fi probabil nevoiți să spună: NU CRE DĂ FI PRIMIT VREODATĂ VREUN LUCRU PE CARE L-AM CERUT DE LA DUMNEZEU! Dar Ioan spune: ORICE CER DE LA DUMNEZEU CAPĂT. Apoi, el continuă prin a ne spune DE CE poate spune el așa ceva și, prin aceasta, ne spune și nouă cum putem intra într-o asemenea relație cu Dumnezeu încât să putem spune ORICE CER, CAPĂT.

   Ori de câte ori găsiți în Biblie cuvintele PENTRU CĂ, DEOARECE, sau DE ACEEA, să fiți foarte atenți pentru că aceste cuvinte evidențiază motivul lucrurilor. Ioan spune aici că motivul pentru care Dumnezeu îi dădea orice lucru pe care-l cerea este PENTRU CĂ el și ceilalți pe care îi include în cuvântul NOI-PĂZIM PORUNCILE LUI ȘI FACEM CE ESTE PLĂCUT ÎNAINTEA LUI. Această descriere a lui Ioan și a celor ale căror rugăciuni le ascultă Dumnezeu, are două părți.

   Prima parte a descrierii este: PĂZIM PORUNCILE LUI.

   Dumnezeu aude rugăciunile celor care păzesc poruncile Lui, adică ale celor care studiază Cuvântul Său în fiecare zi pentru a afla care este voia Lui și care, atunci când descoperă voia Lui, o împlinesc ori de câte ori o găsesc.

   Dumnezeu cere reciprocitate. El cere ca noi să ascultăm Cuvântul Lui înainte ca El să asculte rugăciunile noastre. Dacă avem o ureche sensibilă la poruncile lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu va avea o ureche sensibilă la rugăciunile noastre. Dar dacă suntem surzi față de o singură poruncă a lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu va fi surd față de orice rugăciune de-a noastră.

   Dacă facem lucrurile pe care Dumnezeu ne poruncește să le facem, atunci El va face lucrurile pe care noi Îl rugăm să le facă. Dar dacă noi nu acordăm o atenție sporită Cuvântului lui Dumnezeu, Dumnezeu nu va acorda nici un dram de atenție rugăciunilor noastre. Ca să spunem pe scurt, dacă noi dorim ca Dumnezeu să răspundă rugăciunilor noastre, trebuie să studiem serios Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi pentru a afla care este voia Lui și să facem acea voie ori de câte ori o găsim.

   Aici intrăm în contact cu unul dintre cele mai întâlnite motive pentru care rugăciunile nu sunt ascultate: cei ce se roagă neglijează studiul Cuvântului lui Dumnezeu sau nu îl studiază cu scopul de a descoperi voia lui Dumnezeu pentru ei, sau nu împlinesc voia lui Dumnezeu atunci când vin în contact cu ea.

   

minunat material mi-ai dat astazi. Am avut un bun subiect de meditaţie, de studiu. Fii binecuvantată.
Adăugat în 27/02/2020 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 617
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni