Rugându-ne prin Duhul Sfânt -1-
Autor: R. A. Torrey  |  Album: Puterea rugaciunii  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 28/02/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Rugându-ne prin Duhul Sfânt -1-

   Un alt pasaj asupra căruia aș vrea să vă atrag atenția și care este strâns legat în idee de cele două pe care le-am studiat mai sus se găsește în Efeseni 6.18:

Faceți în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni și cereri. Vegheați la aceasta, cu toată stăruința, și rugăciune pentru toți sfinții.

   Cele două cuvinte asupra cărora aș vrea să vă atrag atenția sunt următoarele: PRIN DUHUL... Același gând îl găsim și în epistola lui Iuda versetele 20 și 21:

Dar voi, preaiubiților, zidiți-vă sufletește pe credința voastră prea sfântă, rugați-vă prin Duhul Sfânt, țineți-vă în dragostea lui Dumnezeu, și așteptați îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viața veșnică.

   Unul din cele două secrete ala rugăciunii fructuoase îl găsim în cuvintele rugați-vă PRIN DUHUL sau PRIN DUHUL SFÂNT.

   Celălalt secret al rugăciunii fructuoase se găsește în cuvintele Domnului Isus din Ioan 14.13,14:

 Și orice veți cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face

   Deci, cele două secrete ale rugăciunii fructuoase sunt:

   1. RUGĂCIUNEA ÎN NUMELE DOMNULUI ISUS HRISTOS;

   2. RUGĂCIUNEA PRIN DUHUL SFÂNT.

   Dacă m-ar întreba cineva care este cel mai mare secret al trăirii unei vieți sfinte, i-aș răspunde imediat: TRĂIREA PRIN DUHUL SFÂNT! Dacă m-ar întreba cineva care este cel mai mare secret al slujirii eficiente pentru Isus Hristos i-aș răspunde imediat: Slujirea prin Duhul Sfânt. Dacă m-ar întreba cineva care este cel mai mare secret al studiului biblic eficient i-aș răspunde: Studierea prin Duhul Sfânt. Și dacă m-ar întreba cineva care este secretul cel mai mare, secretul atotcuprinzător al rugăciunii fructuoase i-aș răspunde: RUGĂCIUNEA PRIN DUHUL SFÂNT.

   Rugăciunea pe care Dumnezeu Tatăl o ascultă este rugăciunea inspirată de Duhul Sfânt.

   CE ÎNSEAMNĂ SĂ NE RUGĂM PRIN DUHUL SFÂNT?

   A ne ruga prin Duhul Sfânt sau prin Duhul înseamnă a ne ruga așa cum ne inspiră și ne călăuzește Duhul Sfânt - Prietenul care locuiește în noi, Sfătuitorul și Călăuza noastră, celălalt Mângâietor pe care Însuși Domnul nostru Isus Hristos ni L-a promis atunci când a părăsit această lume -Ioan 14.15-17,26 -și care a luat locul Domnului nostru în timpul absenței Lui.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 632
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni