Facerea femeii
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Minunile creatiei
Resursa adaugata de sanda_tulics in 07/03/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Facerea femeii

   Geneza 2:18-24, Biblia Cornilescu
   Facerea femeii

   18. Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” 19. Domnul Dumnezeu a făcut din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului şi le-a adus la om, ca să vadă cum are să le numească, şi orice nume pe care-l dădea omul fiecărei vieţuitoare acela-i era numele. 20. Şi omul a pus nume tuturor vitelor, păsărilor cerului şi tuturor fiarelor câmpului, dar, pentru om, nu s-a găsit niciun ajutor care să i se potrivească. 21. Atunci, Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei. 22. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om. 23. Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi ‘femeie’[a], pentru că a fost luată din om.” 24. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup.

   Dumnezeu Creator, ar fi putut să o facă pe Eva din orice parte a corpului uman dar a ales să o facă din os, cel mai tare material genetic.
   A avut în vedere rezistența de care avea nevoie femeia alături de bărbat ( sau nu... ) în viața plină de greutăți.
   Purtătoare de poveri de tot felul, născătoare de copii, împovărată de lacrimile rugilor aprinse pentru copii, soț și restul familiei, Dumnezeu o înzestrează cu puterea dragostei pe care nimeni nu ar fi în stare să o ducă așa cum ea o face.
   Răsplata ei este iubirea și respectul copiilor, a soțului în cadrul familiei iar în societate este stâlp - parte a stabilității, slujește cu dragoste, dăruirea binelui.
   Înveselește prin zâmbet pe cei din jur, asigurându-i de încredere și sinceritate.
   Unii, aleg să o sărbătorească odată pe an, la 8 martie, alții, o sărbătoresc în mulțumiri înaintea Domnului în fiecare zi, noapte, în rugile mulțumirii.
   Fii binecuvântată femeie, creația lui Dumnezeu, ascultătoare și supusă binelui!
   Dumnezeu să-ți răsplătească generoasa iubire jertfitoare pentru copiii și casa ta!


   7 martie 2020-Delafield

Mulțumiri din inimă pentru aceste cuvinte speciale, frumoase.
Adăugat în 07/03/2020 de floridinmaracineni
Cu drag! La mulți ani Florica mamă, soție, soacră, prietenă! Te îmbrățîșez!
Adăugat în 08/03/2020 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 607
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni