Rugându-te în Numele lui Isus
Autor: R. A. Torrey  |  Album: Puterea rugaciunii  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 21/01/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Rugându-te în Numele lui Isus

   Dar cum trebuie să se roage cei care sunt uniți cu ISUS HRISTOS printr-o credință vie ce se revelează printr-o dragoste ascultătoare, astfel încât să primească chiar lucrul pe care-l cere? Haideți să citim versetul:

   Și orice veți cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face.

   Dacă vrem să primim de la Dumnezeu ceea ce-I cerem, trebuie să-I cerem în Numele Domnului Isus.

   Rugăciunea în Numele lui Isus Hristos triumfă înaintea lui Dumnezeu. Nici o altă apropiere de Dumnezeu nu triumfă. Pentru nici un bărbat și pentru nici o femeie nu există o altă apropiere de Dumnezeu decât prin Isus Hristos după cum ne spune Însuși Domnul:

   Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

   Dar ce înseamnă exact să te rogi în Numele lui Isus? Am auzit multe explicații pentru această întrebare. Unele dintre ele erau atât de profunde sau mistice, sau atât de complicate, atât de obscure că, atunci când am terminat să le citesc sau să le ascult, știam mai puține despre acest subiect decât știam când am început. Am auzit doi mari profesori biblici -doi dintre cei mai renumiți din lume- vorbind despre acest subiect și spunând: A te ruga în Numele lui Isus înseamnă a te ruga în persoana lui Isus.

   Eu nu mă îndoiesc că acești doi mari profesori aveau o idee clară în mintea lor, dar cu siguranță, mie nu mi-au transmis o idee clară și precisă. Adevărul e că nu este nimic misterios în această problemă. Este la fel de simplu ca orice alt lucru, atât de simplu încât orice copil inteligent îl poate înțelege. Întotdeauna sunt suspicios față de explicațiile prea profunde ale Scripturii care au nevoie de mintea unui cărturar sau a unui filosof ca să fie înțelese.

   Biblia este cartea omului simplu. Însuși Domnul Isus a spus:

   Te laud, Tată, Doamne al cerului și al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înțelepți și pricepuți și le-ai descoperit pruncilor.

   În cel puțin 99 la sută dintre cazuri, înțelesul adevărat este înțelesul de la suprafață al Scripturii, înțelesul pe care l-ar vedea orice bărbat, femeie sau copil simplu care vrea cu adevărat să cunoască adevărul și să i se supună.

   Îmi place foarte mult ceea ce a spus odată o fetiță care, când a auzit o explicație a sensului profund al Scripturii, a exclamat:

   -Dacă Dumnezeu nu a vrut să spună exact ceea ce a spus, atunci de ce n-a spus exact ce a vrut să spună?

   Dumnezeu spune întotdeauna exact ceea ce vrea să spună, exact ceea ce tu și eu înțelegem dacă voința lui este predată Lui și dacă dorim cu adevărat să știm precis ce a vrut El să transmită. Prin expresia ÎN NUMELE MEU, Dumnezeu intenționează să spună exact ceea ce aceste cuvinte sugerează oricărui căutător serios și inteligent al adevărului care este dispus să primească cuvintele lui Dumnezeu cu valoarea lor evidentă.

   Când dai de un cuvânt sau de o expresie din Biblie și nu știi ce înseamnă, ceea ce ar trebui să faci nu este să apelezi imediat la un dicționar, la un comentariu sau la vreo carte de teologie ci să-ți iei concordanța, să treci prin Biblie și să cauți fiecare loc în care este folosit acel cuvânt, acea  expresie sau cuvintele și expresiile sinonimice. Apoi vei ști exact ce înseamnă acel cuvânt sau acea expresie. Sensul cuvintelor și expresiilor din Biblie se determină așa cum se determină și în alte cărți: prin uz. Eu am procedat așa cu expresia ÎN NUMELE MEU și cu alte expresii sinonimice de exemplu ÎN NUMELE LUI ISUS HRISTOS. M-am uitat la fiecare pasaj din Biblie în carea acestea sunt folosite și am descoperit ceea ce am bănuit de la început, și anume, că și în Biblie, ele înseamnă același lucru ca și în vorbirea obișnuită de zi cu zi. Ce înseamnă în vorbirea obișnuită să ceri ceva în numele altei persoane? Înseamnă pur și simplu că ceri ceva de la o anume persoană pe baza unui drept pe care persoana în numele căreia ceri îl are asupra persoanei de la care îl ceri.

... .

   Niciunul dintre noi nu avem vreun merit în fața lui Dumnezeu. Suntem niște păcătoși mizerabili. Dar ISUS HRISTOS are merite în fața lui Dumnezeu și El ne-a obținut dreptul de a ne apropia de Dumnezeu în Numele Său adică pe baza meritelor Sale în fața lui Dumnezeu. Deci, a te ruga în Numele lui Isus Hristos înseamnă în mod simplu următorul lucru: să recunoaștem că nu avem nici un merit înaintea lui Dumnezeu, că nu avem nici un drept asupra Lui și că Isus Hristos are merite nemăsurate înaintea lui Dumnezeu, că El ne-a obținut dreptul de a ne apropia de Dumnezeu nu în baza meritelor noastre ci în baza meritelor Sale. Când ne apropiem de Dumnezeu în rugăciune în felul acesta, El ne va da ceea ce cerem.

   Ce privilegiu scump este acesta de a ne ruga în Numele lui Isus Hristos! Cât de bogați suntem dacă realizăm că Isus Hristos ne-a oferit privilegiul de a ne apropia de Tatăl Ceresc în Numele Lui, în baza meritelor Lui în fața lui Dumnezeu.

Meritele lui Isus-baza mântuirii noastre...
Adăugat în 10/03/2020 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1194
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni