Comoara care mi-a schimbat viața
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 08/09/2019
    12345678910 0/10 X
Comoara care mi-a schimbat viața

Comoara care mi-a schimbat viața

Mulți se gândesc că probabil e vorba de mulți bani, probabil de-o proprietate moștenită, probabil de-o funcție bună, probabil de-o poftă împlinită, probabil de soția mea sau copiii mei, însă îmi pare rău că dezamăgesc, nu-i vorba de nimic din toate acestea.
De fapt, Comoara care mi-a schimbat viața, este Cuvântul lui Dumnezeu. Da, Biblia aceea care unii o consideră demodată și de neînțeles!
De ce oare mi-a schimbat viața? Vă voi da câteva repere:

1. Cuvântul lui Dumnezeu mi-a deschis ochii minții și inimii, ca să pot vedea că fericirea adevărată, sensul vieții, împlinirea mea ca om, le pot avea doar în Hristos Domnul.
2. Cuvântul lui Dumnezeu mi-a dat soluția dezlegării sufletului meu din păcat, patimi, frica de moarte, de fapt m-a scos din moartea spirituală și mi-a dat Viață în Hristos Domnul.
3. Cuvântul lui Dumnezeu mi-a dat Înțelepciunea de Sus, prin care să pot să am discernământ, maniere din Cer, prin care să fac bine celor ce-mi fac rău, să ajut pe cei săraci, pe cei în nevoi, să știu cum să mă comport cu aproapele meu, cu familia mea, chiar cu dușmanii mei.
4. Cuvântul lui Dumnezeu mi-a dat adevărata integritate, în așa fel încât să iubesc dreptatea, adevărul, sfințenia, să pot să am puterea să mor pentru Adevăr, să lupt pentru Adevăr, atât în fața necredincioșilor, cât și a ereticilor, a învățătorilor mincinoși, a hristoșilor mincinoși ai acestor vremuri.
5. Cuvântul lui Dumnezeu mi-a dat nădejdea mântuirii, nădejdea unui viitor extraordinar dincolo de moarte, atunci când voi putea exista veșnic cu Hristos, acolo în Ierusalimul ceresc pregătit pentru toți cei Cel iubesc pe El.
6. Cuvântul lui Dumnezeu mi-a dat dragoste pentru toți oamenii, în așa fel încât să pot să-i iubesc așa de mult, încât să mă apropii să le vorbesc din Evanghelie, ca și ei să aibe șansa iertării, pocăinței și mântuirii, în așa fel ca indiferent de păcatele lor, să aibe șansa iertării și ajungerii lor în prezența lui Hristos.
7. Cuvântul lui Dumnezeu mi-a dat bogăția adevărată, pentru care am renunațat la tot, socotind ca un gunoi: beția, curvia, necurăția, fumatul, etc, lucrurile căutate de această lume și avântându-mă înainte cu credință, spre tot ceea ce mi-a promis Cuvântul lui Dumnezeu cel viu, care a avut puterea să pătrundă în adâncul meu și să-mi transforme inima și mintea, dându-mi o identitate nouă și Viață din Hristos, adăugându-mă la Trupul Lui, Biserica lui iubită și curată prin spălarea în Sângele Lui de la Cruce.

Ești gata și tu azi să renunți la tot pentru această Comoară? Ești gata să primești Cuvântul acesta și să ai o identitate nouă în Hristos? Ești gata să plătești prețul și să accepți batjocura celor din jur datorită Scripturii și datorită Mântuitorului Hristos?
Ești gata să pierzi banii câștigați murdar, să renunți la minciună, să lepezi poftele și egoismul tău pentru o viață și un viitor perfect promis de Hristos? Ești gata să accepți Norma lui Dumnezeu revelată în Biblie în defavoarea normei false pusă înaintea ta de această lume?
Fă rost de o Biblie, citește-o, crede în Ea, ascultă de ce îți vorbește Dumnezeu prin Ea, puneți nădejdea în cuvintele Ei și primește în Hristos Domnul o identitate nouă, să poți să fii o făptură nouă și să poți avea parte de Împărăția lui Dumnezeu cea veșnică.
Iar tu pocăitule, ia această Biblie, șterge-o de praf și hrănește-ți sufletul cu Ea zilnic, deoarece numai așa poți să trăiești pentru Hristos în fiecare zi și numai așa poți să te umplii de Duhul, să nu te rătăcești și să ai putere să-ți duci alergarea credinței până la capăt, ca să poți avea parte de cununa vieții.

”Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii. Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face.” (Evrei 4:12-13)

Simion Ioanăș
Puteți citi materialul și aici.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 589
Opțiuni