Maturitatea politică în stil românesc
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 30/05/2019
    12345678910 0/10 X

Maturitatea politică în stil românesc

Cineva din prietenii mei de pe Facebook, pe bună dreptate, îndemna la maturitatea politică după alegerile europarlamentare. Părerea mea este că, trebuia să se vadă până acum această maturitate pe scena politică.

Am văzut un partid neocomunist criminal, pe nume PSD, care și-a bătut joc de țara noastră, începând de la crimele fondatorului acestui partid pe nume Iliescu, până la gazarea oamenilor în stradă în August 2018, la jaful național inițiat de baronii PSD-ului în toți acești ani de până acum.
Avem un partid câștigător pe nume PNL, care cu ani în urmă s-a aruncat cu PSD-ul la conducerea țării, având ca și cârmaci pe calamitatea numită Crin Antonescu.
Avem un partid anemic pe nume PRO România, care este un PSD șmecher, ascuns după zâmbetul ipocrit al plagiatorului Ponta.
Avem un partid anemic care mai are "puțintică" valoare prin prezența acolo a lui Traian Băsescu, pe nume PMP și care nu poate face mai nimic, mai ales că și Băsescu a sărit la justiție, pentru interesele de grup, nu cu mult timp în urmă.
Avem un partid maghiar traseist, pe nume UDMR, care de fiecare dată a fost lipsit de integritate și a dat dovadă de cel mai ipocrit partid existent pe scena politică.
Noul partid USR este de orientare socialist europeană, militant a dictonului "politic corect", de care eu ca american am parte în Statele Unite, prin Partidul Democrat și care accede vertiginos spre treapta cea mai de sus a socialismului, numită comunism.  

Deci de la cine să ne așteptăm la o maturitate politică?

Eu mă bucur de electorat, cumva s-a trezit și a început să aibă discernământ în alegerile europarlamentare și pentru prima dată a scuturat jugul PSD-ist de pe umerii săi. Felicitări pentru acest lucru, însă e abia un început greu și anemic.
Clasa politică și societatea are nevoie de oameni integrii și pentru aceasta e nevoie de o schimbare a mentalității în poporul român. Atâta timp cât cumperi cu mici și bere voturi de la oameni, ești un escroc de politician care joci murdar și dai mită electorală deoarece nu ai caracter, iar tu care mănânci micul și bei berea, ești un vânzător de țară, un Iuda fără discernământ, care-ți vinzi sufletul ieftin, deoarece probabil atâta te duce stomacul, în cap cu siguranță nu este nimic să te conducă.
Deci în continuare asta e, asta suntem, după zisa lui Celentano, iar schimbarea poate pleca de la acceptarea valorilor morale, de ce să nu spun creștine sau biblice, în viața cetățenilor români.
Statele Unite au pornit, fără să le fie rușine, cu baze creștine, așa au ajuns la prosperitate, iar în jurul anilor 1960 când au hotărât să scoată Scriptura din școli a început decăderea morală, ajungând în 50 de ani să militeze pentru un socialism sălbatic, să aibă o agendă globalistă, să spună că n-are nimic dacă ucizi copilul atât în pântecele mamei, cât și imediat după naștere. Au ajuns până acolo încât se uită la sexul lor biologic și spun că nu sunt ceea ce se vede că sunt.
Problema României este moralitatea! Atunci când vrei să faci politică sau să ai discernământ electoral, fără moralitatea bazată pe Scriptură și fără Dumnezeu, atunci ajungi să te crezi înțelept și să înnebunești.
Moralitatea începe cu schimbarea valorilor societății!
Nu poți avea în societate ca modele toți inculții, hoții și dezbrăcații, plimbați pe la emisiunile TV.
Nu poți avea ca modele maneliștii, țațele și alde Becali, care ne râd în față prin opulența de care dau dovadă și sunt prezentați ca norme ale societății.
Nu poți avea ca modele baronii locali îmbogățiți prin mijloace necinstite și odraslele lor care se afișează prin indolența și impertinența specifică.
Cu un învățământ secătuit de fonduri, cu profesori mediocri care profesează pe o leafă de nimic, cu inspectori numiți politic la conducere, ce modele să aibă copiii și tinerii României?
Nu poți avea ca model nici măcar o biserică coruptă, unde creștinul nu trăiește credința, decât în mod fariseic poate acolo în Biserică, unde slujitorii sunt axați pe materialism și în compromis cu clasa politică, care pentru voturi le-a dat bani și acuși un sfert din țară.

De fapt ce vor cei care au câștigat alegerile, cu concursul unui electorat trezit de nevoi și scârbit de murdăria politică, dacă nu putere și acces la buget?
Câți oare se gândesc dintre noii câștigători la poporul român, la sărăcia care macină, la autostrăzi, la învățământ, la sănătate, la poporul care a votat scăderea numărului de parlamentari, la poporul care a votat scoaterea penalilor din conducerea României și intensificarea luptei împotriva corupției?
Nu avem un partid conservator creștin, care dorește promovarea valorilor biblice, deoarece stăm prost la capitolul moralitate, la capitolul valori adevărate în societate, la capitolul integritate.
Nu trebuie așteptat ca trezirea și schimbarea să plece de la cineva anume, ci de la fiecare personal. Pe urmă în casele românilor, în bisericile românilor, în școlile românilor, în tribunalele românilor, în parlamentul românilor, în statul român, în România. Schimbarea asta nu poate porni fără ca să-i dăm cinstea lui Dumnezeu și Cuvântului Său, acolo unde întâlnim norma și moralitatea după care trebuie să se ghideze orice om cu scaun la cap.
Doamne ajută.

Simion Ioanăș

Puteți citi materialul și aici.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 444
Opțiuni