Divorțul... o stare de urgență!
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Colț stelar  |  Tematica: Păcat
Resursa adaugata de sanda_tulics in 22/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Divorțul... o stare de urgență!

   Am citit povestea unei mame  creștine bolnavă de depresie în urma divorțului.

   Acolo, se puteau simți fără efort luptele sufletești, întunericul în care s-a zbătut să iasă, să scape din chinuitoarea strâmtorare. 

   Mi-am permis să comentez în felul următor, eu fiind împotriva divorțului în familie.

    ...Depresia este întunericul în care bâjbâim pentru o vreme ( sau definitiv!) în încercarea disperată de-a găsi ușița ce duce spre lumină. Am scris ''definitiv'' datorită bazei personale în care ai ajuns în întuneric înainte de neagra perdea! Cei cu nădejdea în Dumnezeu, mai încearcă să găsească ușița spre lumină; ceilalți, sunt cei care renunță și fac parte din ''definitiv''.    Povestea tinerei de mai sus este doar povestea ei! Acolo sunt ideile ei, gândurile și trăirile ei . Nu ți se va potrivi nimic din ceea ce ei i s-a potrivit ( citiorule!). Fiecare avem drum separat în viață, chiar dacă suntem semeni .  În regulamentul de circulație rutieră sunt prevenții ca și în medicină . Previne decât să tratezi!!! Previne! ( divorțul ca să nu ajungi să cauți disperata idee prin care să te vindeci !)

   Divorțul, cred eu, este marea cezariană în care eşti operată pe viu, din care ți se scot toate emoțiile sufleteşti de cuplu sau de familie ( când sunt și părinți dar și copii!)

   Cred că este cea mai grea operație de suportat, care nu se va vindeca niciodată pentru că în ea vei găsi de fiecare dată, indiferent de timp și vârstă, și durerile celor care ți-au fost extirpați sau ''i-ai scos benevol '' din tine.

   Divorțul este o plagă deschisă care se poate infecta urât , care va mirosi greu și peste ani!

   Va lăsa urme nevindecate !

   Prevenția, terapia soților ( ținând cont și de viața copiilor, care-i iubesc deopotrivă pe ambii părinți daca nu sunt influențaţi), Biblia și seriozitatea în fața lui Dumnezeu a legamântului căsătoriei, pot fi medicamente salvatoare familiei.

   NU SĂRIȚI LA DIVORȚ CA ȘI CU PARAȘUTA!

   Unora nu li se mai deschide parașuta... aducând moarte spirirtuală și multe, multe neplăceri.


   Aștept emoționată rezultatul terapiei făcute din îndemnul Duhului Sfânt.

   Scriu rezultatul emoțiilor  de mai sus; tânăra mamă, despre care am scris, face parte dintr-un grup de mame divorțate  care se întâlnesc periodic...  Răspunsul meu la un astfel de grup este negativ, cu emoții triste.

 

   Sanda Tulics, 22 august -2017, Wisconsin 

Un excelent eseu despre divort, aceasta maladie spirituala si sociala a lumii de astazi. Fiecare fraza a eseului este un aforism in sine ". .. Depresia este întunericul în care bâjbăim pentru o vreme( sau definitiv!) în încercarea disperată de-a găsi ușița ce duce spre lumină.". Atat diagnosticul, cat si prognosticul, dar si tratamentul si rezultatul terapiei facute din indemnul Duhului Sfant sunt reusite. Felicitari.
Adăugat în 22/08/2017 de marin2016
Statistici
  • Vizualizări: 415
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni