Micimea oamenilor care injura sau blestema si eliberarea de aceste pacate
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 09/06/2016
    12345678910 0/10 X

Micimea oamenilor care injura sau blestema si eliberarea de aceste pacate

 

M-am confruntat zilele trecute cu o ploaie de injuraturi si  invective, venite de la un necunoscut, asta doar pentru postarea unor imagini din Alaska. Bineinteles ca eram intr-un mediu de grup, pur romanesc, asa ca injuraturile au fost pe masura si cuvintele de-o agresivitate greu de expus si de auzit pentru urechile oricui.M-am intrebat oare in toti acesti ani de libertate, de ce noi romanii nu am invatat sa dialogam intre noi, sa ne respectam, sa fim manierati? Oare sa fie de vina (in)cultura noastra, sa fie de vina frustrarea din cauza problemelor economice si lipsurilor, sa fie de vina lipsa bunelor maniere insusite de-o majoritate si aici am putea identifica foarte multe cauze, pe care le-am considera noi  “vinovate” de starea noastra. 

 

Daca m-am gandit bine si am analizat cultura, cunoasterea bunelor maniere sau inteligenta, cad fara multa analiza, asta daca te uiti doar la categoria intelectualilor. Auzi in privinta aceasta doctori, ingineri, profesori ectc injurand si blestemand de nu ti-au auzit urechile asa ceva. Iti ajunge doar sa stai in preajma studentilor si sa asculti la conversatiile lor si-ti vei da seama ca inteligenta nu ajuta cu nimic ca cineva sa nu injure.

 

De asemenea frustrarea saracului nu poate fi un motiv de injuratura permanenta, asta deoarece si bogatul injura la fel ca saracul, deci problema e altundeva. Cat priveste bunele maniere si cei sapte ani de acasa, ele pot fi un inceput, insa atunci cand iti dai seama ca in majoritatea cazurilor aceste lucruri raman doar la nivel de teorie te ingrozesti.

 

Atunci care sa fie motivul si care ar fi solutia, pentru a nu mai scoate pe gura “murdariile si scursura”, care ne fac sa rosim si care ne aduc blam ca oameni si ne prezinta avand niste caractere josnice.

La cine sa mergi sa afli asta, daca nu la Cel care ne-a creat, adica la Dumnezeu, Cel care S-a revelat prin Cuvantul Sau.

Dumnezeu spune in acest sens urmatoarele:

•Dar, ce iese din gura vine din inima, si aceea spurca pe om. (Mat.15:18)

•Caci din inima ies gandurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtisagurile, marturiile mincinoase, hulele. (Mat.15:19)

 

 

1. Motivul injuraturilor ce ies pe gura este inima noastra                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   In sfarsit am putea identifica primul motiv pentru care ne iese pe gura “gunoiul” injuraturii, este inima noastra.

Inima reprezinta nu inima de carne care ne bate in piept, ci sediul central al sufletului nostru, eu-l personal, omul dinauntru, cine suntem noi cu adevarat.Inima si interiorul omului sunt corupte din nastere, avem o natura pacatoasa si de aceea in sensul acesta suntem neputinciosi, nu putem face prea mult, oricat am dorii.

Pentru o astfel de situatie tot Dumnezeu are solutia:

•Zideste in mine o inima curata, Dumnezeule, pune in mine un duh nou si statornic! (Ps.51:10)

 

Deci cine poate sa-mi dea o inima curata este Dumnezeu, El poate curati interiorul nostru prin Sangele Cel Sfant a lui Hristos, care si-a dat viata pentru noi la Golgota, pentru pacatele si murdaria care ne umplu inima.Pentru aceasta trebuie doar sa vin la El in rugaciune si sa-i spun ce am in inima, sa-i marturisesc, sa-mi recunosc neputinta si sa-i cer ajutorul, curatirea, un interior nou, un om nou si-o vorbire noua si El poate sa faca asta.

 

•N-a facut nicio deosebire intre noi si ei, intrucat le-a curatat inimile prin credinta. (Fapt.15:9) (E vorba de Dumnezeu)

O data ce L-ai chemat pe Dumnezeu sa-ti curateasca inima, interiorul, sa poti fi un om nou, trebuie pus in inima curata Cuvantul lui Dumnezeu, astfel ca sa nu mai ajungi din nou sa te umplii cu pacat, cu “gunoiul” injuraturilor si sa ajungi din nou de unde ai plecat.

De aceea Standardul lui Dumnezeu, Cuvantul Sau, trebuie citit si trait in fiecare zi ca o hrana pentru suflet, pentru inima noastra.

Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta! (Ps.119:11)

 

 

2. Motivul pentru injuraturile care ne ies din gura este si educatia data copiilor nostri sau primita ca si copii.

 

Depinde de parintii in casa carora cresc copiii. Daca parintii au o inima curatita de Dumnezeu, atunci vor da si ei valorile Scripturii copiilor, crescandu-i astfel incat si ei sa apeleze la curatirea data de Dumnezeu si la un caracter nobil, zidit inauntru de Dumnezeu si de Cuvantul Sau.

Asa ca multi au ajuns sa poarte dialog cu alti oameni injurand si vorbind la orice vorba, murdar, datorita faptului ca le-a fost umpluta inima de copil cu “gunoaie”, cu injuraturi, chiar de parinti.

Multi asemenea parinti inconstienti, sunt foarte fericiti sa-si auda odrasla cum injura “de frumos”, inca de la primele cuvinte care le scoate pe gura, asa ca atunci cand copiii cresc nu pot scoate pe gura decat ce li s-a turnat in inima ani de zile, in casele in care au crescut.

De aceea educatia data de noi copiilor trebuie sa fie una curata, izvorata dintr-o inima curata, o inima umpluta cu Cuvantul lui Dumnezeu.

•Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea. - (Prov.22:6)

•Caci sfatul este o candela, invatatura este o lumina, iar indemnul si mustrarea sunt calea vietii. (Prov.6:23)

•Sa invatati pe copiii vostri in ele si sa le vorbesti despre ele cand vei fi acasa, cand vei merge in calatorie, cand te vei culca si cand te vei scula. (Deut.11:19) (E vorba de poruncile si valorile care vin de la Dumnezeu prin Cuvantul Sau)

 

 

3. Motivul pentru injuraturile care ne ies din gura este neascultarea de Dumnezeu sau nesupunerea fata de Cuvantul Sau

 

 Daca Dumnezeu te-a curatit, daca ti-a dat un interior nou, o inima noua, atunci trebuie sa ramai in ascultare de El, sa-L lasi ca Domn in inima ta, altfel vechile “gunoaie”, injuraturi, isi vor face loc inauntrul tau.

Dumnezeu spune in sensul acesta:“De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta; . cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia;  cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni.  Caci, daca aveti din belsug aceste lucruri in voi, ele nu va vor lasa sa fiti nici lenesi, nici neroditori in ce priveste deplina cunostinta a Domnului nostru Isus Hristos. Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umbla cu ochii inchisi si a uitat ca a fost curatat de vechile lui pacate.” ( 2 Petru 1: 5-9)

 

 

Putem avea astfel un caracter nobil, o inima curata, promovand valorile lui Dumnezeu, traindu-le in viata noastra si astfel injuraturile si “gunoaiele” nu vor mai avea sediu in inima noastra, ci acolo va fi curatia si sfintenia lui Dumnezeu.

•Sa nu se auda nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste care nu sunt cuviincioase; ci mai degraba cuvinte de multumire. (Efes.5:4)

•Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, si cantati si aduceti din toata inima lauda Domnului. (Efes.5:19)

 

 

Eu iti vorbesc dragul meu suflet din postura unuia care am injurat ca tine, am crezut ca scotand cele mai mari porcarii pe gura mea as fi mare in ochii oamenilor, insa eram mic in inima, in suflet, aveam o inima murdara inaintea lui Dumnezeu, Creatorul meu. Nu stiam nici eu care-i solutia pentru murdariile ce-mi ieseau pe gura pana nu L-am cunoscut pe Dumnezeu, Cel care mi-a dat o inima noua curatita, o inima care mi-a influentat o vorbire noua, o vorbire in care nu mai sunt injuraturi, ci cuvinte vrednice de cinste, cuvinte care sunt izvorate dintr-o inima curata si plina de Cuvantul lui Dumnezeu.

De aceea dragul meu suflet, este solutie pentru inima ta bolnava de pacat si necurata, da-o lui Dumnezeu, crede ca El ti-o curata prin Sangele lui Hristos care a murit pentru pacatele tale pe Crucea de la Golgota, hraneste-te zilnic cu Cuvantul Scripturii prin care valorile lui Dumnezeu vor fi si valorile inimii si vietii tale. Astfel vei putea, suflete drag, sa ai un caracter nobil, sa porti un dialog bazat pe respect si sa aduci o transformare noua si-o lumina din partea lui Dumnezeu in orice loc in care-ti vei deschide gura.

Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe fiecare dintre noi cu eliberarea de injuraturi si blesteme si cu o inima noua, un caracter nou, pentru a fi o binecuvantare in comunitatea romana si a incepe intre romani o revolutie a caracterului si-o schimbare a mentalitatii.

 

 

Simion Ioanas

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2419
Opțiuni