Trezeste-te parinte, trezeste-te tata si mama!
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Educatia copiilor & tinerilor
Resursa adaugata de cioanas in 09/06/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Trezeste-te parinte, trezeste-te tata si mama!

Problema de astazi ca si parinte, este responsabilitatea si atributele care mi le asum cand Dumnezeu ma binecuvinteaza cu copii.
Copiii au nevoie de educatie, de valori, de suport material, de timpul nostru ca si parinti, de sprijin moral si spiritual.
Cei mai multi astazi fac copii, insa pe urma nu-si asuma responsabilitatile care revin calitatii de parinte. Copiii acestia maine vor fi o problema pentru familiile lor, pentru societate, pentru biserica si chiar proprii lor dusmani.
Si cand te gandesti ca totul a pornit de la un parinte iresponsabil.
Multi se lauda ca ei fac lucrarea Domnului si pe de alta parte isi neglijeaza responsabilitatea si atributiile de parinte, isi neglijeaza sotia sau sotul. Asta nu-i lucrarea Domnului dragii mei, lucrarea Domnului este in primul rand sa ai grija de familia ta, ca daca nu esti mai rau ca un pagan, asta ne spune Scriptura. Responsabiliatatea ta ca si parinte nu-i sa faci multi bani, e sa-ti educi copiii, sa le dai valori, sa te joci cu ei, sa petreci timp cu ei, sa le prezinti intelepciunea lui Dumnezeu pentru ca la momentul oportun "sa umble pe picioarele lor" in viata.
Marea plaga a bisericilor neoprotestante (si nu numai) astazi, este materialismul, am ajuns si noi sa credem ca Raiul e pe acest pamant si noi ni-l vom construi. Nu-i adevarat, diavolul ne minte.Raiul il construieste Hristos pentru noi, S-a dus sa ne pregateasca un locas. Daca e vreun rai pe pamant acela trebuie sa fie in interiorul nostru, in sufletul nostru, doar partea spirituala din noi ne insoteste dincolo, cat de curand.
Parintii si-au lasat copiii in "voia sortii", ca sa alerge dupa bani multi, masini, case, extravaganta, totul in detrimentul cresterii copiilor lor. Pe copiii nostri ii creste televizorul, ii educa strada, mai tarziu isi petrec timpul la chefuri, prin baruri ectc, asta deoarece nu ne mai facem treaba de parinti, nu ne mai cunoastem responsabilitatile si atributiile date noua de Dumnezeu.
Mai tarziu toti realizeaza ca-i prea tarziu, atunci cand copilul ajunge un degenerat, un muribund cu droguri si alcool in sange, un paria al societatii fara familie sau cu familia destramata, atunci vedem ca masina luxoasa, casa frumoasa, extravaganta care ne-am asigurat-o, toate nu mai valoareaza nimic, pentru ca noi am pus valoare pe ce era fara valoare si am dispretuit sufletele copiilor de langa noi, care erau cele mai de pret si valoarea inestimabila pusa in bratele noastre de Dumnezeu.
Lumea fara Dumnezeu alearga astazi dupa materialism, este o lume a fariseismului, o lume unde fiecare alearga dupa materialism, pozeaza a fericiti, insa de fapt inauntrul lor sunt goi si disperati.
Oare de ce noi crestinii neoprotestanti care ne-am pus nadejdea in Hristos sa ne potrivim chipului acestui veac? De ce sa ne intoarcem la goliciune si la disperare, cand langa Domnul e implinire, pace, fericire?
Oare chiar a venit satana si la noi si ne-a pus inainte bogatiile lumii si ne-a momit ca daca ne inchinam lui sunt toate ale noastre?
E o minciuna dragilor, toate cele materiale raman de noi aici, goi am venit si goi plecam din lumea aceasta, pe deasupra intr-o zi pamantul cu ce este pe el va arde cu trosnet.
Atunci totusi ce ne-a facut sa ne schimbam valorile, ce ne-a facut sa renuntam la sufletele copiilor nostrii pentru cativa arginti?
Probabil impietrirea inimii, probabil nepocainta cu care ne-am obisnuit, probabil invatatorii astia mincinosi care invata de la amvoanele bisericilor ca sanatatea si bogatia "vesnica" pe acest pamant, prosperitatea, sunt dovada credinciosiei fata de Dumnezeu si a adevaratei spiritualitati. Niste "gogosi" vandute de satana prin mesagerii lui si totusi atat de gustoase si apreciate pentru cei mai multi.
Mai avem o singura sansa!
Sansa noastra este intoarcerea la Domnul, la dragostea dintai, intoarcerea la Scriptura, pocainta sincera si trairea in sfintenie. Atunci ne vom intoarce de la gunoaiele acestei lumi la copiii nostri daruiti de Dumnezeu, atunci vom realiza ce onoare ne-a facut Dumnezeu daruindu-ne copii, atunci vom recunoaste cu adevarat ca pentru o vreme Dumnezeu ne-a facut misionari si lucratori in casele noastre si ca ne-a facut onoarea de-a fi administratori de suflete.
Trezeste-te tata si mama crestina, trezeste-te parinte, inapoi la Cartea vietii, asta deoarece suntem din Dumnezeu, asta deoarece Dumnezeu ne va chema la judecata in ziua aceea mareata, asta deoarece dorim ca in corturile ceresti sa fim si noi, sa fie si copiii nostri, sa fie si copiii copiilor nostri. Amin.
Simion Ioanas

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1025
Opțiuni