Reforma bisericii
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de sanda_tulics in 10/08/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Reforma bisericii

 

   Reforma Bisericii - Cugetare

   Se scrie atât de mult că biserica din ziua de azi are nevoie de reformă...

... dar noi, creștinii-activi-practicanți, nu avem nevoie de reformarea caracterului, modalității de închinare, implicarea cu cea mai mare seriozitate în slujirea lui Dumnezeu?

   Oare, nu aceasta ar fi cu adevărat - reforma bisericii ( biserica fiind... noi?)

   Alexandrina Tulics, 10 august 2015

Personal consider căci biserica, chiar de la începuturile formării ei a avut o permanentă nevoie de reformă, întotdeauna fiind nevoie de înnoire, de o îmbunătăţire, de o schimbare... nu una după voia oamenilor desigur, ci una după ceea ce ni se oferă prin învăţătura Bibliei ("înnoirea minţii voastre")- dar, într-adevăr, în zilele noastre, se vorbeşte mai mult ca niciodată de necesitatea unei reale reforme în viaţa bisericii sub toate aspectele; necazul este căci se vorbeşte dar se face putin aşa cum o spunea un frate printr-o maximă; dacă biserica e formată din "pietre vii", cum oare pot fi reformate, schimbate, îmbunătăţite aceste pietre vii, unde se poate lucra, ce se poate remedia, ca astfel, acestea să poată radia, emana doar stări şi trăiri bazate pe sfânta învăţătură? Într-adevăr, reforma o pot începe chiar eu, în dreptul meu împreună cu toţi cei din casa mea care doresc mântuirea cu adevărat; reforma, cred că poate începe odată cu înţelegerea adevăratului sens al cuvântului DRAGOSTE şi apoi împlinirea a ceea ce am înţeles; reformă înseamnă ascultare de Isus, Domnul; reformă înseamnă respect faţă de semeni şi de a nu mă considera eu mai presus de altul; cu alte cuvinte, reforma bisericii cred că ne este trasată chiar prin Predica de pe Munte a Domnului!
Fiţi binecuvântată sora Sanda pentru mesajul acesta cât şi pentru întreaga lucrare la care aţi fost rânduită.
Adăugat în 10/08/2015 de floridinmaracineni
...aş mai adăuga căci reforma bisericii poate avea loc şi prin acceptarea disciplinei aplicată de Duhul Sfânt fiecărui membru în parte sau unui grup mai numeros de credincioşi...
Adăugat în 10/08/2015 de floridinmaracineni
..reformă înseamnă ascultare din dragoste de Dumnezeu în orice vreme și situație...
Binecuvântări și bucurii in Domnul sora Florica.
Adăugat în 11/08/2015 de sanda_tulics
Amin! Așa este! Domnul să ne ajute!
Adăugat în 11/08/2015 de GeluVCiobanu
Statistici
  • Vizualizări: 1094
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni